Šta je bolje LG ili Samsung televizori?

mario80

Stara legenda
Poruka
75.760
2018 sam kupio dva televizora iz donje klase da kažem bilo mi je samo bitno da su 4k. Oba su uvoz iz mađarske, ona fora odeš u radnju pogledaš šta ti se sviđa okreneš kp i to ti donesu. Elem jedan i drugi su podešeni na eko tačnije na oko 60% pozadinskog osvetljenja i koriste se dnevno 6-10 sati gledanja (namešteni da se gase posle 6h)

Elem LG je i danas kao nov dok samsung ima već nekoliko tačnije oko 5-7 crknutih led dioda pozadinskog osvetljenja (fleke) Lg nema problema sa pozadinskim osvetljenjem i ima nekako ludo dobru sliku nestvarno jasnu dok samsung nema baš tu oštrinu (valjda je to softverski problem tj razlika).

Ja prvi to ne gledam ali ostali ukućani to raubuju. Postavih temu ovde pošto su televizori sastavni deo življenja hteli mi to ili ne naročito zadnje dve godine - zauzimaju uglavnom centralno mesto u dnevnoj sobi i našim životima.

Kakva su vaša iskustva? Meni je ovo zanimljivo jer se isto kvari to pozadinsko osvetljenje kao i na televizorima koji su kupljeni kod nas u radnjama. Nema apsolutno nikakve razlike - kvalitet je jednostavno isti za sve odnosno nekvalitet.

1Inch = 2,54cm

Za velicinu moje sobe odgovara televizor velicine od 44 Incha ili 110 cm dijagonala (odprilike to je to)

Pre 6 godina ja odem u jednu veliku prodavnicu samo elektronike i pitam prodavca koji je televizor najbolji trenutno na trzistu a da je 44 incha.Prodavac mi kaze da je trenutno najbolji u celoj toj prodavnici televizor SONY koji ima sve i FulHd i sve moguce i najjaci po jos nekim parametrima,ali cena je isto visoka 2.200€.Ja ga bez razmisljanja kupim.Radio on lepo neko vreme i tacno posle godinu dana (12 meseci) Pocele neke zelene linije da se pojavljuju preko celog ekrana.

Ja se iznerviram i odem u jednu veliku prodavnicu mesovite robe gde ima svasta pa i televizori i tu nadjem televizor LG bas te velicine 44 inca/110cm dijagonala koji mi odgovara po ceni za 450€ i odmah ga kupim i dodjem u stan i prikljucim ga.Evo vec 5 punih godina radi bez problema.

Da soni je imao često riknjavanje ekrana tj panela dok nisu počeli da ubacuju lg ko i svi drugi. Mislim da i kinezi kuraju lg neke bejzik varijante. Ja sam pre 10 god kupio svoj prvi lcd tv LG za tadašnjih grandioznih 600 evra. Odmah posle isteka garancije se pojavila 1 vertikalna linija koju ima i dan danas.

Meni je samsung lošiji od lg u isto vreme su kupljeni samsung ima gomilu riknutih led pozadinskih dioda.
sta znam ja imam ovaj 4k od pre par godina i radi zasad kao zmaj... a bas poredio polutonove sa test profi snimcima i bio je za klasu bolji od ondasnjeg oled lg...ali lg ima kao sto rekoh savrsen blek a ljudi vole da opale kontrast i da sljasti boja pa se oma zalepe za njega. danasnji lg oled i samsungovi qled valjda su na istom tehnoloskom nivou tako da je manje vise isto koji uzmes...gledaj cenu da ustedis.

Sony bez dvoumljenja, samo sony ima cenovnu gradaciju i najbolji servis.
Samsung takodje sa tom razlikom sto se preklapaju kvalitet i broj kvarova iz donje i srednje klase.
Ostalo moze da radi ili da ne radi. Za sony i samsung treba proveriti cenovnik na njihovom medjunarodnom siteu i registrovati uredjaj. Bilo je sonya iz raznih nepoznatih firmi, a odmah se provali kod registracije....

To registrovanje uređaja je ništa drugo nego kako bi uvoznik znao odakle cure televizori. Konkretno isti televizor je 20-30% skuplji kod nas u prodavnicama nego kada se poruči preko interneta i zaobiđe pljačkaška ekipa na vlasti u Srbiji.

Sony je nekada važio za dobar brend danas je on samo šrafciger ekipa kao i filips, toshiba, jvc, hitachi i slični prevaraići.

To je bilo nekada danas to sve prave turci i kinezi.

20190705_181332-od1gsi44ua_v_1562347458.jpg

TPV_rdax_300x283.jpg
YTRmZmU2ZjI1YjQwNTE3ZWJkZWM3ZGU2MDdjNDU2ZmP5BlLUiSjZ4lDJSH95QupVaHR0cDovL21lZGlhLmFkc2ltZy5jb20vYWQyZmNjMjZlMWJmNDZlNDRjNmMxODZjYTFhMWJhODgzMWQ5YjQxM2ZhNGJjZjlkOGExYWY3ZThhMzA4YWVlMi5qcGd8fDYwMHx8fHx8aHR0cDovL3d3dy5hZHZlcnRzLmllL3N0YXRpYy9pL3dhdGVybWFyay5wbmd8fGh0dHA6Ly9zdGF0aWMuYW1saW1nLmNvbS9lbXB0eS1pbWFnZXMvbm9uZV8zOTQuanBnfA==.jpg

Poslednja izmena:

Back