Шта је било пре Београда на води ?

Naj atraktivniji deo svakog grada,koji ima reku,svakako je teren pored reke.Beograd ima dve pre divne reke,Savu i Dunav.Teren koji se nalazi
od mosta Gazela,pa sve do Ade Ciganlije,trebalo je ocistiti od nelegalne gradnje,i to je u redu sto je uradjeno.Ali ono sto nije u redu,to je izgradnja
nakaznih visokih gradjevina,na najlepsem mestu,koje Beograd ima.Dakle,umesto tih gradjevinskih strasila,trebalo je izgraditi moderno setaliste,po
ugledu na Budimpestu,koja ima divno uredjeno setaliste pored Dunava.Trebalo je arhitektonski lepo ukpopiti u recni ambijent,nekoliko ljupikih malih
Cafe restorancica.Naravno,trebalo je sve to ozeleniti sadnjom odgovarajuceg drveca,i naravno sa mnogo mnogo raznoraznog cveca,umerticki
oblikovanog i rasporedjenog.Na zalost svih nas,pravih beogradjana,Ekipa koja zari i pali (neuki i slepi za lepotu) a koji su na celu (na zalost)
Uprave grada,uradili su to sto su uradili.Na zalost,Beograd nema Gradonaacelnika (ima jednog,koji je fikus). Glavni "komandant" u gradu je zamenik
Gradonacelnika,koji je lisen osnovnog lepog ukusa.Sto god pocne da radi u gradu,zabrlja i narusi lepotu grada.!

Poslednja izmena:
Требало је нешто као у Москви.

03_Zaryadye_Park_Photography_by_Iwan_Baan.jpg

Naj atraktivniji deo svakog grada,koji ima reku,svakako je teren pored reke.Beograd ima dve pre divne reke,Savu i Dunav.Teren koji se nalazi
od mosta Gazela,pa sve do Ade Ciganlije,trebalo je ocistiti od nelegalne gradnje,i to je u redu sto je uradjeno.Ali ono sto nije u redu,to je izgradnja
nakaznih visokih gradjevina,na najlepsem mestu,koje Beograd ima.Dakle,umesto tih gradjevinskih strasila,trebalo je izgraditi moderno setaliste,po
ugledu na Budimpestu,koja ima divno uredjeno setaliste pored Dunava.Trebalo je arhitektonski lepo ukpopiti u recni amb

Журило се (као и увек кад имаш инвеститора и планове и жеље старе сто година).
Било је битно раскрчити оно чудо...

Е сад ћемо да видимо дал' је требало ниже зграде ил' је то само ствар да се око навикне ?
У сваком случају висина је модернија и "светскија".

А кад спомињеш Будимпешту,
први утисак који сам стекао при првој посети Мађарској је био
да је једно 2 до 3 спрата виша од Београда
(и самим тим "метрополскија").

Botovi botuju za lopovski Beograd na vodi.

Pranje para a botovi botuju za lopovluk.

Престани више да размишљаш у релацијама ботови - будале,
бар кад расправљаш на мојој теми.
Ја сам слободномислећи тип, тако да ...
Опусти се.

А што се тиче чији и за кога је БВ,
изнервирах се сад скоро,
Вучићевић, прво перо докторове пропагандне машинерије
поче да кука код Сарапе у емисији
да највише скупих станова купује нека сумњива клијентела,
којој се не зна одакле им први милион !

Па не иде то тако Вучићевићу !
Било је дај да продамо станове,
е сад не ваљају купци !

Па ко си ти мислио да ће куповати квадрате по ценама 2000+ евра ?

Осим тога, да поновим Манову максиму,
порекло сваког богатства је разбојништво.

Народе, мора се жмури на оба ока,
мојне да ми се изненађујете,
него алат (обијачки) у руке па куд успешни
ту и сви остали !!!

Е сад ћемо да видимо дал' је требало ниже зграде ил' је то само ствар да се око навикне ?
У сваком случају висина је модернија и "светскија".
a sta cemo sa saobracajem i kanalizacijom? gde sve ono na vec opterecenu metropolu?

Београд је коначно решио да се ослободи аквафобије
и да сиђе на своје реке.
Лепо.

Претпостављам, какве смо кукаџије,
да ће становницима тих приобалних насеља сметати влага !

Немој да сам вас чуо !

Како бре Венецијанци, Амстердамци, Лењинградци ...
Кад сте чули да тамо има влаге ?
Никада !
А има сигурно, еееј куће на води !

Ево погледајте, можете и да их питате (има чет)

jeste, samo sto su tamo pristupali problemu i imali plan. a kod nas je plan da se izgradi pa novonastale probleme ce resavati neko ko ih nasledi

Биће посла и за следеће владе, не брини.

Кад сам био млађан ловац ја,
много ми се журило
и нервирало ме зашто храм Св Саве није већ изграђен скроз
и налепљене иконе и иконостас
и нашминкана патина.

Па ми стрпљиво објаснише
да верске грађевине имају већу вредност - што се дуже граде !

Између осталог зато се нове богомоље и граде на рушевинама старих
па чак и других религија.

Између осталог зато се нове богомоље и граде на рушевинама старих
па чак и других религија.
ugl ima veze sa energetskim tackama koje su stariji narodi itekako dobro locirali i koristili.
zato se podlo hriscanstvo gradilo preko starih verskih lokacija :kafa:

Сад сам мало због теме листао друге градове ...
Јееее, па ми то никада нећемо стићи !

Гледам Лењинград, па нешто мислим,
можда је боље да цео Београд претворимо у Скадарлију,
у неку симпатичну пљескавиџиницу,
а на реке истуримо сплавове и то је то.

Ево, листајте мало и ви,
какве су наше шансе ?

https://sr.wikipedia.org/sr-ec/Санкт_Петербург#/media/Датотека:Metro_SPB_Line1_Kirovsky_Zavod.jpg

Вала кад се Њујорк на океану није утопио,
неће ни Савица малица на барици потока Савица !
Није проблем Сава, проблем су подземне воде... боље рећи којекакви потоци који се сливају ка реци. Није чудо да је део простора Преваре на води био назван Бара Венеција. Лепо име, али баруштина.
То ћемо тек да видимо шта ће да буде. Нисам скоро пролазио (проћем страном преко реке) али сам приметио хрпу великих цеви које испумпавају воду. Виде се чак и на сателитским снимцима, њих 30-40. Ко зна колико је то литара у секунди. И на то све се зидају зграде од 60 до 90 метара (20-30 спратова) па још и кула на самој обали.
Чак и да ови ураде све шта треба, да некако препрече подземне воде унутар насеља, пошто гравитација неће престати да делује моћи ћемо да видимо да ће вода да се пробије лево и десно од пројекта. Могли су само да ураде прикупљање воде узводно од насеља и организовано преусмерење у Саву. Нешто ми се не чини да то имају намеру да ураде.

Иначе, подземне воде су толико велике у Београду да ми у ствари пијемо ту воду, не узимамо воду из Саве. Пијемо бунаровачу.
На простору који је одређен да буде празан, да би се штитило водоизвориште, Карић мисли да намести свој Тесла град. Јасно је да ће свака градња да поремети систем.
А количина воде већ опада.

Нису проблем,
за данашње грађевинарство ништа није проблем !

А можда је тако одувек ?
Сетимо се пирамида ...
Није ово проблем количине знања, мада знање свакако помаже.

Ономад је за грешку летела глава, буквално... А сада... сада се за мање грешке не одговара, а за велике... постанеш министар...

Back