Kako se to gleda (računa) ?
Šta utiče na to (na rast ili pad) - ako je veći, da li imamo veće pokriće za zaduživanje ?
Šta utiče na to (na rast ili pad) - ako je veći, da li imamo veće pokriće za zaduživanje ?
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
...sta sadda li je neko ovo razumeo
?
nekad bio
Kako se to gleda (računa) ?
Može, ako se tvoja plata smanjuje, stagnira ili manje raste u odnosu na inflaciju.prostije:
Da li može BDP Srbije da raste, a moja kupovna moć, istovremeno, da pada ?
***ja sam sve vreme zaposlen na istom radnom mestu
Da je tako bilo bi super.Vrednost svega što jedna država proizvede bilo u robi, rudama, uslugama.... preračunato u parama
blagostanje naroda u državi ne mora da bude povezano sa BDP
recimo rusija ima veliki BDP ali dosta toaga u ratnoj industriji od kojih običan čovek nema puno koristi. Prave granate, topove tenkove.... i to se izrazi u milijardama dolara vredne proizvodnje, onda to ode na front pa se tamo potroši a ruski čovek od toga nema svoje koristi
BDP može da kaže kolika je ekonomska snaga jedne državem ali ne mora da znači i bogatstvo lnjenih građana
s druge strane neke druge države proizvode većinom robu široke potrošnje ili infrastrukturu, energetiku.... od kojih običan čovek ima puno više koristi
Hoćeš reći:Može, ako se tvoja plata smanjuje, stagnira ili manje raste u odnosu na inflaciju.
GDP PPP je uvek bolji parametar od samog GDP-a za razumevanje realnog stanja, da se tako izrazim- npr po GDP-u tj BDP Indija je supersila- no PPP je negde oko 11 000 dolara, sto je poprilicno lose.ППП или Повер Пурчесинг Парити
Rast kupovne moći zavisi da li je rast plata veći od inflacije.Hoćeš reći:
Sa INFLACIJOM, raste BDP ?
A sa porastom inflacije još više...
opaa bato !? .. super, nešto i znamo, idemo dalje.
Ovo nije zezanje (druže Aleksa) već surova istina.Hoćeš reći:
Sa INFLACIJOM, raste BDP ?
A sa porastom inflacije još više...![]()
Hmmmm… Ne raste vec izgleda da raste, tj tehnicki gledano 90tih godina smo svi bili milioneri- a kasnije i milijarderi… No vecina nas je jedba sklsosla kraj s krajem.Ovo nije zezanje (druže Aleksa) već surova istina.
BDP je količina novca u protoku !
Ček, polako ( ajmo na razumljivom naroCkom jeziku).Hmmmm…
Tj realni GDP tj BDP ne raste s inflacijom, u dosta slucajeva pada jer kad pada kupovna moc gradjana onda onda pada potrosnja i onda zba i BDP da stagnira ili pada.
A jel si to znao i pre nego si ovo kopi pejstovao ?BDP
Bruto domaći proizvod je najbolji način za mjerenje ekonomije zemlje.
BDP je ukupna vrednost svega proizvedenog od strane svih ljudi i kompanija u zemlji. Nije bitno da li su građani ili kompanije u inostranstvu. Ako se nalaze unutar granica zemlje, vlada računa na njihovu proizvodnju k
Vrste
Postoji mnogo različitih načina za merenje BDP zemlje. Važno je znati sve različite vrste i način na koji se koriste.
Nominalni BDP: Ovo je sirovo merenje koje podrazumijeva povećanje cijena.
Realni BDP:
Polaziš sa krive percepcije.A jel si to znao i pre nego si ovo kopi pejstovao ?
Ta "Visoka matematika" može da zbuni običnog čoveka.
Nego, koji BDP prezentuje tvoj Vučiċ ?
Stvar je u tome sto i mediji i politicari dosta sire propagandu- i to je u citavom svetu- negde manje negde vise.Ček, polako ( ajmo na razumljivom naroCkom jeziku).
raste ili ne raste ? - raste - sa inflacijom. (taj - sa kojim nam pune uši na TV-u)
-------------------------------------------------------------------
realni ? a zar ima i neki drugi ?
KOJI ? i koji nam prezentuje vlast - Realni ili Nerealni (ima on i svoje pravo ime) Nominalni.
Nominalni BDPKad me moja frizerka podšiša i ja platim, ja sam time povećao Bruto Društveni Proizvod.
ali nisam povećao materijalnu vrednost.
Kada moja koka snese jaje, onda jesam.
,
Znači to kad platimo glasače, mitingaše ili Ćaci-je i to uvećava BDP?
USLUGE. I to ulazi u BDP.
Nominalni BDPSa INFLACIJOM, raste BDP ?
A sa porastom inflacije još više... :
GDP PPP je za nijansu bolji od Argentine, to je dovoljno dobar pokazatelj realnosti.A jel si to znao i pre nego si ovo kopi pejstovao ?
Ta "Visoka matematika" može da zbuni običnog čoveka.