Sta izabrati???

Druga godina, od oktobra treća. :D Al sam matora! :oops: Što se tiče utisaka za molekularnu, jako je teško, kao i ostali smerovi na faksu. Ali, najvažnije je da ti to voliš i sve ostalo je nebitno. Biološki ne može da završi neko ko stvarno ne voli biologiju. Ako upišeš molekularnu, javi pa da ti jurim knjige. :wink:

Sad ne mogu da pronadjem udzbenike, hocu da vidim sve cetiri godine... Niko od mojih ne ide u Gimn. prirodan smer... :sad: Nisam sigurna da cu ovo upisati, pa ne bih jos da kupujem i stare i nove knjige... Eh...

Evo ja da se javim,mada cini mi se da sanja88 posecuje i forum na infostudu.Ja sam takodje zavrsio pomenutu medicinsku i naravno upisao Molekularnu biologiju.Medjutim istu sam napustio posle godinu dana studiranja iako sam lepo poceo.Gotovina me je upozoravala da je tesko ali ja nisam hteo da slusam....Mada,moj najbolji drug je ove godine upisao molekularnu,i to posto je stigao do trece godine medicine,sto ce reci da nikad nije kasno.Odlucio je da ipak vise voli molekularnu i ja ga podrzavam.Ukoliko ne znas kako to vec ide za prijemni,prijemni nije tezak ali se mora dobro spremiti.Ako ne znas sta treba,trebaju ti sve 4 knjige iz gimnazije (ALI NOVE!!!) i trebaju ti dobri testovi.Toplo bih ti preporucio da ukoliko imas uslova uzmes casove kog Gotovine,jer zena ima fenomenalan metod priprema.Bas sam skoro bio kod nje,vodio ovog mog druga na cas.On je uzeo nekoliko casova i bilo mu je sasvim dovoljno,ali je od januara strebao sve cetiri knjige.
Dakle ako si to odlucila,super,ali znaj da je zaista jako tesko,a narocito ako nemas osnovu iz matematike i fizike (a posto si iz medicinske ZNAM kakva je osnova,jos samo ako bi rekla ko ti je predaje pomenute predmete).Dobro razmisli!!!

i jos nesto.Vidim da se vec tripujes oko prijemnog ispita i to koja ces biti na listi i da li ces upisati molekularnu biologiju.Veruj mi to uopste nije bitno,zato sto sam ja bio na listi 76 sto ce reci prvi ispod crte na konacnoj rang listi,i po tome ne bih mogao da upisem molekularnu ni pod razno.Medjutim upisao sam se kao 40-i,skoro pa na budzet,sto znaci da je 36 ljudi ispred mene otpalo,neki otisli na medicinu(povukli dokumenta) neki na druge smerove.Prethodno pomenuti moj drug je bio 19-i na listi ove godine,a imam utisak da se upisao kao mozda 5-i na molekularnu.

Da, to sve stoji, ali opet zavisi od godine do godine; koliko se prijavi, kakav je prijemni, koliko NE polaze prijemni. Ne moze da se toliko osloni na srecu - MORA da bude bar medju prvih 50... Znam devojku koja sa preko 90p nije upala na molekularnu, pa je upisala obicnu biologiju. Nikad se ne zna...

Da li se to odnosi na ljude na budzetu ili samofinansirajuce? Ne znam kakva je situacija bila prethodne 2-3 godine, ali prema informatoru iz 2002. minimum za budzetlije na mol.bio. je bio (necu biti najpreciznija) oko 93p. mozda cak i vise, definitivno iznad 90.

ivan2006:
.Ako ne znas sta treba,trebaju ti sve 4 knjige iz gimnazije (ALI NOVE!!!) i trebaju ti dobri testovi.Toplo bih ti preporucio da ukoliko imas uslova uzmes casove kog Gotovine,jer zena ima fenomenalan metod priprema.
U novim knjigama jednostavno NEMA sve sto je potrebno. Mozda ce sledece godine prilagoditi prijemni najnovijim izdanjima, ali cinjenica je da njima mnogo toga nedostaje. Osim toga, svi testovi koje sam prelazila su iz starih. Mora prvo da se dobro obavesti na faxu, ako i oni budu znali nesto...
Nisam Iz Beograda i ne znam ko je Gotovina - i bez ikakvog spremanja sam odlicno prosla. Dzaba su nekome casovi ako ne sedne sam da nesto uradi. Cast izuzecima!

Slazem se da je potrebno dobro provezbati i testove, prvo - zbog tipa, drugo - jer se mnoga pitanja ponavljaju... Tim bolje ako imate nekoga ko je dobro upoznat sa tim. Ja sam imala problema sa nekim zadacima iz genetike i nijedan profesor nije znao da mi objasni - da li zato sto su pitanja mozda teska ili zato sto su davno studirali, tek niko mi nije pomogao. To je prednost kad zivite u velikom gradu... A tih zadataka ima vise na prijemnom za medicinski nego za biologiju (cak ih mozda i nema u testovima za biologiju).
ivan2006:
da sam imao 1 poen vise upisao bih se na budzet.
Meni je bilo u interesu da upadnem na budzet (kao i vecini naravno), tako da se svi moji postovi i odnose na tih prvih 35 na budzetu. Za ostatak zaista ne znam, ni koliko su imali bodova, ni koliko ih je upisalo... Mada se broj studenata koji se primaju na ovaj smer povecao za 10-15 u odnosu na prethodni period...

Back