šta drugo da kažem

x5034131.jpg.pagespeed.ic.1Depj7xHl3.webp

Ovu sličicu sam uzeo sa foruma i malo izmenio po mojim načelima !
Možda grešim !?

ukrainka-3-.gif

...pa težak manipulativni rat ...bar ja tako mislim....žao mi bi slike , koja se koristi u ove manipulativne svrhe ,a opet žao mi tog stanovništva koje ako ne učini ništa živeće u ropstvu i mraku , ako kako da kažem pobedi , živeće malo bolje ali gledaće kako ih isti malo suptilnije pljačkaju i biće u nekom sosu kao i mi...no , ne treba dići ruke,,,pobuna , pobuna - živela večna pobuna !

...a malo sam mućkao sa ovim mehaničkim prevodiocem ,da prevedem tekst :

"Олимпијци !
Ви путујете у земљу која издаје наредбе и плаћа за убиство мирних демонстраната Украине.
Украјински брутални режим је спонзорисан и са њим се управља из Русије. Овај режим је пуцао на украјинске борце за слободу; демонстранате свлачили голе на улицама , прскају људе из водених топова на великим минусним температурама; киднаповали повређене и рањене из болнице , мучили, и убијали у шумама; претукли и пуцали на новинаре и лекаре.
Ми препознајемо напоран рад и инспирацију спортиста на спортским такмичењима.
Али спортисти и спорт представљају хуманост, част и достојанство,.
Дакле, саветујемо вам да пронађете начин да кажете:
"Престаните бруталним мучењем и убиствима политичких противника у Украјини! престаните са руским угрожавањем суверенитета украјинског! Русијо, руке даље од Украине! "

...ovo je moj prevod...greške nisu proizvod namere već neznanja...ako neko može nek postavi autentičan prevod...ja zasad ostajem pri svojoj konstataciji o teškoj propagandi i zloupotrebi slike !

Back