Sta covek dobija?

dobija najmanje dva bića još koje mora da izdržava
dobija izvestan društveni legitimitet i satisfakciju
dobija usluge hotelskog tipa (posteljina, hrana, čišćenje, peglanje) koje je dotad obaljala mama
dobija čak i na sexualnoj poželjnosti
gubici su manji
mislim ne poznajem te hiperduhovne, tako da ne znam šta oni gube
gubi se sloboda u smislu dodatne odgovornosti i pritiska koji ona nosi

Ne treba biti proracunat, ali sta muskarac dobija a sta gubi kad se ozeni ili ne?

Recimo dobija po neki zagrljaj od zene, neki put se probude zajedno, neki put ga doceka vecera.

A gubi u tome sto nema slobodu, puno ima grintanja, mora raditi za nju i duhovno tone.

Dakle da li duhovno bogati muskarci sa zenama postaju osakaceni?

Kad se ozenis , zenis osobu koju volis i sa kojom treba da provedes
ostatak zivota . I sto je najbitnije to treba i da zelis .
Mnogo vise se dobija od tog zagrljaja , rucka , vecere ...
Sve sto covjek misli da je izgubio , dobija i mnogo vise sa druge
strane .
Kad si u braku radis za porodicu , kucu , danas i zene rade isto
ko i mi .
A i u braku kad si vazda mos kresnut nesto sa strane ali pametno .
Jer brak je svetinja i ne gubi se za 1 sex .

dobija najmanje dva bića još koje mora da izdržava
dobija izvestan društveni legitimitet i satisfakciju
dobija usluge hotelskog tipa (posteljina, hrana, čišćenje, peglanje) koje je dotad obaljala mama
dobija čak i na sexualnoj poželjnosti
gubici su manji
mislim ne poznajem te hiperduhovne, tako da ne znam šta oni gube
gubi se sloboda u smislu dodatne odgovornosti i pritiska koji ona nosi

a sta taj radi ovde

a nije isto kad si sa 22 u stanu sam i sa 45

Uvek moze da se privede neka nova cica na trpanje.Zsto se ograniciti na samo jednu.Dakle konzumiras ih po potrebi kad te zadovolji sut karta i uzivas u slobodi.Kad se uzelis sexa pozoves je na guslanje i kad se zadovoljs opet sut karta.Bas je lepo biti slobodan muskarac .Zasto izdrzavati neku zenu kad ti nije potrebna i zasto se ograniciti samo na tu jednu kad ih ima kolko hoces.

Uvek moze da se privede neka nova cica na trpanje.Zsto se ograniciti na samo jednu.Dakle konzumiras ih po potrebi kad te zadovolji sut karta i uzivas u slobodi.Kad se uzelis sexa pozoves je na guslanje i kad se zadovoljs opet sut karta.Bas je lepo biti slobodan muskarac .Zasto izdrzavati neku zenu kad ti nije potrebna i zasto se ograniciti samo na tu jednu kad ih ima kolko hoces.

zar se ne umoris od toga u nekim godinama, a i te zene krenu lakse da te zezaju. ima tih bonvivana vecitih ali vecina se nekako skrasi cini mi se. a neki stvarno oce da imaju rucak i da im neko pegla i da se ususkaju ponekad i to. sve je to tako stereotipno ali tako je_**???

Ne treba biti proracunat, ali sta muskarac dobija a sta gubi kad se ozeni ili ne?

Recimo dobija po neki zagrljaj od zene, neki put se probude zajedno, neki put ga doceka vecera.

A gubi u tome sto nema slobodu, puno ima grintanja, mora raditi za nju i duhovno tone.

dobija nervozu,nesanicu,stalno zvocanje i kukanje,decu da mu se penju na glavu,dlkake na ledjima,pivski stomak
gubi kosu i zivce

Odgovoricu filozofski!
Dobija jednog zenskog prijatelja, laznog ili pravog to je pravo pitanje s tim sto ce te lazni iskoriscavati kada/dok mu koristis, a posle sutnuti, ili sutnuti ako si u problemu, a pravi prijatelj bi te jos izvukao iz potencijalnih problema!
Ali da bi ti prijatelj ostao prijatelj iako je pravi prijatelj moras i ti da budes isto dobar prijatelj.

Zene ..., ne mozes s njima , ne mozes bez njih .

Sinnke neka te majka fino lepo uda , da se ti manje lomish...

Mushkarac ako je dasa uvek moze da zadrzi svoj nivo i svoj stil zivota i u braku ... odkuda taj fatalizam da je sve propalo , da je gotovo... itd ...

Tacno da brak donosi obaveze ,pogotovu kad dodje i porodica , ali obaveze ce covek da ima josh i vishe ako ostane sam bez igde ikoga ...

Zato mudro biraj shta cesh da donesesh kuci .

Evo ja ću da odgovorim, iako nisam muškarac. Nervira me generalizovanje bilo koje pojave i situacije, pa tako i ženidbe/udaje. Sve je individualno. Što se tiče duhovnog bogatstva, tebe niko ne može, kako sam kažeš, "osakatiti" bez tvog pristanka. Uostalom, ako si sam duhovno bogat, ne vidim zašto ne bi pronašao i sličnu ženu? U suštini, sve je to neka vrsta kompenzacije, bar što se rada tiče. Ona radi jedno za tebe, ti drugo za nju. A kad je reč o zarađivanju, poznajem neke parove gde žena zarađuje jednako kao muškarac, ili čak više, što je dokaz da je sve individualno. Sve u svemu, stvarno ne volim da čujem priče tipa - žena se sad udala, rodila dete, napustila posao, kuva, čisti, pere i vaspitava dete, a muž radi i zarađuje... dok je dete malo ok, već kad dođe u neke normalne godine, vrtić je opcija... (ako bude sreće, pa se nađe slobodno mesto) :)

Što se tiče duhovnog, još nešto... ima nekih slučajeva u kojima je žena podstakla muškarca da održi to svoje "stanje" duha, ili da ga unapredi. Ja preporučujem da ne lupaš glavu oko nekih glupih verovanja starijih od Hrista i da ne generalizuješ. Svaka žena i svaki muškarac su priča za sebe... :)

Back