Šta ćemo sa televizijom koja nas laže i truje mozak?

Гледање Дневника је један ритуал који је рецидив давно прошлих времена.У зло доба социјалистичке диктатуре, држава је једном дневно гледаоцима саопштавала политичке поруке и вести о активностима владајућих структура.Остатак програма је био резервисан за друге ствари.
Нису се пели људима на главу нити су им 24 часа дневно испирали мозак.Довољно је било да човек пропусти дневник и да избегне било какав вид тв-промоције режима и владајуће партије.

Данас није тако, телевизије емитују 24 часа дневно, а имају и емисије у којима седи неколико ликова и по пар сати прича хвалоспеве о режимским политичарима.Супарници режима емитују информативни програм 24 часа дневно.

Jeste jeste...ali kad austrougarski kaplar,oću reći najveći hrvatski sin drži neku govoranciju onda to TV prenosi (uživo ili snimak) a mi gledaoci se nerviramo jer je to veče trebao biti film sa Alenom Delonom ili Džon Vejnom koji je otkazan ,kad kepec u belom odelu završi konačno svoj govor koji niko nije ni razumeo tad je i kraj programa....TV program je počinjao u 17h a završavao u 23 h i emitovao 2 (dva) filma nedeljno...

...TV program je počinjao u 17h a završavao u 23 h i emitovao 2 (dva) filma nedeljno...
Тадашња телевизија је била светлосним годинама испред ових тв-бордела данас.

Ево и програмске шеме од 8.35 часова до 23.05 часова, из 80-тих година.
97466073_1587885408079161_5039862698418896896_n.jpg

Poslednja izmena:
Пад јуана не значи кризу кинеске економије.Кина води политику слабе домаће валуте и тако подстиче извоз и обара трошкове производње.Западне силе су већ неколико пута тражиле да Кина ојача своју валуту, али Кинези су то одбили.
Nebitno, pitanje je bilo da li treba cuvati Yuane...

U pravu si ali šta misliš kako je npr. 1970-e izgledala misija nabavke neke stručne literature ako živiš u provinciji ?

Gde ćeš naći da kupiš knjigu?Gde ćeš i od koga čuti uopšte za nju?

Nekad npr. novinama izađe reklama za neke knjige koje te interesuju ali to su bile neke enciklopedije ili neki ''inženjerski priručnici'' gde je svašta nešto nadrobljeno,uopšteno...

Uglavnom se prepisivali strani autori,stručna literatura je bila vrlo vrlo oskudna i po pravilu u malim tiražima što je još više otežavalo nabavku.Obratiš se izdavaču a on ti kaže ''u pripremi je drugo izdanje,prvo je rasprodato''.To ''drugo izdanje'' ne bude izdato nikad...

Studenti su koristili skripte a doći do toga isto nije bilo lako ni jeftino...

Sad je mnogo lakše,za internet si u pravu potpuno,svakakve budale i pišu svašta ali možeš lagano da nabaviš knjigu uz pomoć interneta i googla...
Зависи од струке, за неке је данас теже набавити стручну литературу, него пре 30-40 година.

Jeste jeste...ali kad austrougarski kaplar,oću reći najveći hrvatski sin drži neku govoranciju onda to TV prenosi (uživo ili snimak) a mi gledaoci se nerviramo jer je to veče trebao biti film sa Alenom Delonom ili Džon Vejnom koji je otkazan ,kad kepec u belom odelu završi konačno svoj govor koji niko nije ni razumeo tad je i kraj programa....TV program je počinjao u 17h a završavao u 23 h i emitovao 2 (dva) filma nedeljno...
Заборавио си да напишеш да је и телевизија у разбвијеним капиталистичким земљама била врло слична РТВ Београд .

У скоро свим земљама Европе(укључујући и капиталистичке) био је државни монопол на емитовање телевизије.Прве комерцијалне телевизије су почеле да се емитују средином 80-тих у Француској, Италији, Немачкој , свега неколико година пре Србије.

Једино су у САД постојале приватне комерцијалне телевизије од самог почетка.

Ima li neko informacije iz prve ruke? Na roze televiziji rece jedan cikica sa sedom kosom da je u Nemackoj poskupela struja 30 puta. Malo bih razmislio pre nego sto lupim takvu glupost. Ajde da je rekao 30%, ali rekao je 30 puta. Nakon sto sam proverio informaciju na Fejsbuk grupi za gastarbajtere, odmah se javilo 40-50 ljudi koji zive u Nemackoj i demantovali su tu dez-informaciju.

Pogledajte prilog 1248446

Hehe

Izneo si samo jednu malu bezazlenu laž koja se plasira na televiziji. Ja sam, kao i ti i mnogi drugi, takih i većih laži za života ispratio bezbrojno puta da po nekoj opštoj logici stvari nemam pravo da verujem ništa što je objavljeno na televiziji.

Svaka čast na uloženom napuru da proveriš istinitost iznete odnosno servirane činjenice.

Međutim, zanimljiva je priroda servirane laži koja te je verujem podstakla da čak otvoriš temu na osnovu toga, a ta priroda ulazi u okvire jedne više decenijske indoktrinacije naroda ili propagande koja u svojoj osnovi ima mržnju prema Zapadu kao i opšte politički stav da je Zapad, tamo neki apstaktni Zapad odgovoran i kriv za sve što se događa u Srbiji. Nikako ni za šta naše vlasti nisu odgovorne ni za šta, uvek se prst uperi u nekog drugog, a najbolje u nešto što je apstraktno i nedodirljivo.

Poruka može biti da eto i ta Nemačka crkva od gladi, tako da je sasvim normalno onda da i mi crkvamo od gladi. Kad ta industrijski napredna Nemačka crkava, pa nemojte da se žalite što i mi crkvamo.

To je ideološko podrivanje i ideološke aktivne mere koje je KGB sprovodio svuda u svetu, posebno kod nas nakon što je Jugoslavija okupirana od Sovjetske imperije te postavila namesničku vladu na čelu sa nekim nepoznatim licem, oformljena policijska država sa Udbom koja je u početku bila istureno odeljenje KGBa itd, kod nas se to pored više decenijske propagande protiv svega što nije Sovjetski savez, a posebno protiv Amerike, odrazilo se i sprovodilo tako što je ono najgore u srpskom mentalitetu uzeto i stavljeno na pedastal tako da se to najgore narodu konstanto plasira kao model opštih vrednosti i ponašanja.

To oslikava karikatura koji su postavio koja govori o srpskom nakaradnom mentalitetu "da komšiji crkne krava". Dajem širi kontekst problema jer ljudi vrlo brzo zaboravljaju te onda stvari posmatraju izolovano u kratkim vremenskim intervalima iscepkanim tako kao da jedni sa drugima veze nemaju i ne vide to što se danas dogodilo ima daleko širi vremenski kontekst i nije uopšte izolovan slučaj već postoji osmišljeni višedecensjski propagandni kontinuitet.

Nama nije bitno šta je sa našom kravom, da li je zdrava, da li je živa, da li je nahranjena, ništa nam to nije bitno ali nam je izuzetno važno da komšiji crkne.

Ideološko podrivanje je svuda prisutno i dubina problema Televizije je veoma dobro obrađena u drmasko-dokumentarnom američkom filmu Network još iz 1976. godine. Vredi pogledati taj kratak isečak, ali izneo bih krajnji zaključak koji tražiš ovom temom:

Televizija vas laže. Vi ljudi ste realnost a televizija je iluzija i zato ugasite Televizor. Ovog momenta ugasite televizor!

Nemam ja ništa ni protiv Rusije ni protiv ruskog naroda ja volim da zezam ove licemerne rusofile i ove što onanišu na Putina. :hahaha:
"Govorim javno kao bivši oficir CIA operacija, kažem da na hiljade naših baza u inostranstvu nisu tamo radi nacionalne odbrane, one su tamo da obezbede šverc droge, oružja, zlata i MALE DECE !"
ITNJ Chief Counsel
Robert David Steele

Dobro je da i vi imate na šta da onanišete.:think:

"Govorim javno kao bivši oficir CIA operacija, kažem da na hiljade naših baza u inostranstvu nisu tamo radi nacionalne odbrane, one su tamo da obezbede šverc droge, oružja, zlata i MALE DECE !"
ITNJ Chief Counsel
Robert David Steele

Dobro je da i vi imate na šta da onanišete.:think:
Ja ni na šta ne onanišem za razliku od ovih rusofila.

Back