Šta će se dogoditi sa milionima baterija električnih automobila nakon što im istekne životni vek?

Sensei

Master
Moderator
Poruka
92.857
Kada baterije dostignu 70 ili 80% svog kapaciteta, što se dešava nakon oko 5 do 8 godina ili nakon 160.000 kilometara vožnje, moraju se zameniti.

Šta se dešava sa tim starim baterijama?

proxy-image.jpg

Kada baterije dostignu 70 ili 80% svog kapaciteta, što se dešava nakon oko 5 do 8 godina ili nakon 160.000 kilometara vožnje, moraju se zameniti.

Pogledajte prilog 1174475
Троваће природу више и боље од СО2.
СО2 могу шуме да апсорбују а батерије могу зелени и она мала Швеђанка, Тундберг?

Pogledajte prilog 1174475
To je ono sto ja pricam vec godinama. Jedna baterija AAA moze da zagadi valjda 500l vode, u Tesla automobilu imas oko 40,000 AAA baterija sto znaci da jedan paket moze da zagadi 20,000,000 ( 20 miliona litara ) vode ili 10 olimpijskih bazena

Taman htedoh da dam predlog - teretni svemirski brod i poslati direktno u Sunce da sprži!

Ne znam samo je li izvodljivo, tj. jesmo li toliko uznapredovali tehnološki... :think:
Sa obzirom da mozemo manje od 100t da izbacio u low earth orbit a nekoliko puta manje izvan/dalje I da je cena toga u stotinama miliona daleko smo mi od toga da saljemo milione tona u svemir....

Back