Sta ce se desiti kada nafta dostigne 500$ za baril?

Nije tacno da su rezerve tako iscrpljene da to trazi povecanje cene.
Posebno ne na 500 dolara barel.
Sadasnja cena je vecim delom naduvana vestacki.
Ako neko misli da to nije moguce i da svetom vladaju samo i iskljucivo zakoni trzista, bolno je naivan.
Ovako neralne cene trajace sve dok neko ne ostvari svoje interese, a onda mislim da ce se stabilizovati na oko 80-90 dolara za barel.
Rezerve se trose, potraznja jeste velika, ali apokalipticne vizije sveta bez nafte su daleko bar narednih par decenija.
Konacno, takav razvoj dogadjaja ne odgovara ni kreatorima svetske politike i cena strateskih sirovina. Ako bi sve stalo, stala bi i -proizvodnja- novca, a time i moci i kontrole.
Nema kontrole u anarhiji i borbi za goli zivot.
Samo novac pokrece i ljude i svet

Jahači apokalipse jesu izgleda ne na horizontu but already here, oličeni u liku ovog visprenog postavljača dubokoumne teme koja ima za cilj da nas upozori i upita.. o zašto si me izdao mene???....
Jahači apokalipse oličeni u čeličnim miševima koji su tu da nam objasne da je Bog odavno umro a za njim umire i svaka nada... da će ovim pdf. vladati zdrav razum i logika...

Evo nastavka!
pas.jpg

zima.jpg

Nije tacno da su rezerve tako iscrpljene da to trazi povecanje cene.
Posebno ne na 500 dolara barel.
Sadasnja cena je vecim delom naduvana vestacki.
Ako neko misli da to nije moguce i da svetom vladaju samo i iskljucivo zakoni trzista, bolno je naivan.
Ovako neralne cene trajace sve dok neko ne ostvari svoje interese, a onda mislim da ce se stabilizovati na oko 80-90 dolara za barel.
Rezerve se trose, potraznja jeste velika, ali apokalipticne vizije sveta bez nafte su daleko bar narednih par decenija.
Konacno, takav razvoj dogadjaja ne odgovara ni kreatorima svetske politike i cena strateskih sirovina. Ako bi sve stalo, stala bi i -proizvodnja- novca, a time i moci i kontrole.
Nema kontrole u anarhiji i borbi za goli zivot.
Samo novac pokrece i ljude i svet

ma kakvi, u pitanju je simptom odbijanja koji se javlja pri raznim oblicima depresije ....

Uf......
Pazi ovako.........te jahace je izmislilo Hriscanstvo.
A ako je Bog stvorio Zemlju i sve na njoj (omiljena teza neupuzenih), onda je stvorio i rezerve nafte.
E tu dolazi do problema, posto je Bog koji je savrsen trebalo da predvidi da ce oko te nafte biti opste tuce.
Kapiras?

Sta, hoces da kazes da Bog ne postoji? Nije, nego su ljudi sami krivi za sve!

picololeone ti si carica

Ti to svakom kazes...:otkacio:

Nema sta da se tu veruje ili ne veruje, bice velikih problema kada nestane nafte.

I ne znam zasto bi volela da se to desi, zbog toga ce da najebu najsiromasnije zemlje u koje i mi spadamo.

Mi smo vec odavno naj....i, tako da ce to nas najmanje da pogodi, vec one glupake sa zapada koji nisu navikli da zive bez kosilica za oblikovanje zive ograde.
A i dosta mi je poneke "tehnike" kojij je cilj samo da otudji ljude, i da "ustedi" vreme, a vremena ljudi imaju sve manje jedni za druge.

Da li si siguran u to?

Da, sigurna sam.

neće porasti na tu cenu. I sadašnja cena je špekulativna. Ako je cena od 200-250 dolara za barel u sledećih nekoliko meseci sigurna, neznam zašto neko radi bilo šta. Dovoljno je kupiti fjučerse za 150 $ i čekati nekoliko meseci i zaraditi 100%. Ko je lud da ide na posao, pored sigurne zarade od 100% bez imalo rada. To je samo berzanska navlaka, klasično spinovanje i dizanje tražnje da izvuku što više novca od investitora. I ovaj balon će da pukne kao i balon na finansijskim berzama, i onda će ponovo da duvaju novi balon i tako u nedogled, dok god bude ljudi koji hoće da zarade mnogo novca bez imalo truda. Nafte ima sasvim dovoljno za dugo godina i po nekoj relativno realnoj ceni od 30-60$ za barel( pri stabilnoj vrednosti $). Inače podloga za $ je nafta tzv "petrodolar", tako da je cena i sve ostalo oko nafte pod vrlo strogom kontrolom.

Zaustavice se polako sve...

Perstace da lete avioni, automobili ce jos samo u najtezim situacijama da se koriste...Traktori vise nece orati zemlju...Kombajni ce prestati da sakupljaju zetve...

Nestace plasticnih kesa, mobilnih telefona, hiljade kineskih proizvoda siroke potrosnje, televizora, kompjutera...

Vladace rat, glad, otimacina i smrt na Zemlji....

Jahaci Apokalipse su vec na horizontu, ne primecujete ih?

Cena proizvodnje nafte je i dalje ostao ista kao i pre 10 god, jeftiniji nego flašitana voda i to najjeftinija, to govori koliko se veštački povećava cena nafte, zbog $.
Ni jedna zemlja se nije odrekla svojih akciza i taksi, kako bi pomogla svojim građanima.
To dovoljno govori.
Ameri pune svoj budzet i finansiraju svoju kampanju u Iraku.

pa nista,vekna leba ce biti 500dinara,vracanje na proju i klot pasulj,zaru ,samo da mekinje ne poskupe
organizovano dezuranje pored kontejnera,prednost ce imati penzioneri,oni na okolnim zelenim povrsinama, mogu i da pasu dok cekaju
za studente i intelektualce,i ostalu boraniju,gradsko zelenilo ce odrediti mesta na kojima ce moci slobodno da se brsti
kako nekad rece pokojni dusko radovic,mozda prva grupa pocne jesti drugu grupu
ko zna sta ce jos smisliti

Zaustavice se polako sve...

Perstace da lete avioni, automobili ce jos samo u najtezim situacijama da se koriste...Traktori vise nece orati zemlju...Kombajni ce prestati da sakupljaju zetve...

Nestace plasticnih kesa, mobilnih telefona, hiljade kineskih proizvoda siroke potrosnje, televizora, kompjutera...

Vladace rat, glad, otimacina i smrt na Zemlji....

Jahaci Apokalipse su vec na horizontu, ne primecujete ih?
Превоз- бицикл!
Орати- воловима!
***** нафту!:ok:

dal da verujemo svemo sto se prikazuje na tv? a bilo je na htv1 u onoj emisiji o paranormalnim pojavama i globalizmau sledece

nafta se pravi u dubini zemljine kore i medju stenama na drugi nacin nego sto je uvrezeno misljenje, i ima je i bice je oho-ho, samo je pitanje dali se koristi od strane zapada za kontrolu ostatka sveta tj zloupotrebljava. primer 1984 (knjiga) i nepostojeci ratovi.

dal da verujemo svemo sto se prikazuje na tv? a bilo je na htv1 u onoj emisiji o paranormalnim pojavama i globalizmau sledece

nafta se pravi u dubini zemljine kore i medju stenama na drugi nacin nego sto je uvrezeno misljenje, i ima je i bice je oho-ho, samo je pitanje dali se koristi od strane zapada za kontrolu ostatka sveta tj zloupotrebljava. primer 1984 (knjiga) i nepostojeci ratovi.

hmm nafta se vishe ne "pravi" u dubini zemljine kore. ne znam zashto bi bilo shta mistifikovali oko nafte prichamo o fosilnom gorivu a ne o kvarkovima.

Back