Misliš da je samo u Srbiji tako?
Koji deo....?
Vidis svaka tema moze da se lepo poveze sa mnogo drugih tema, ali to zahteva malo vise znanja , drugaciji nacin razmisljanja, a i posebnu logiku, metafizicki logicki pristup...
Logika plemena i to mediokritetsko je npr prisutno cak i kod procene sta je npr zenomrzac...
Sama kritika zenskog korpusa bice ocenjena kao zenomrzacka...svaka....
A kad se to ucini onda se tek ide na trazenje dokaza, a ne obrnuto...
To se u mojoj terminologiji zove necista wannabe logika...
Znaci ovo sto ti pricas prisutno je svuda, cak i tamo gde ti uopste ne pada na pamet, plus tamo gde ti pada na pamet a to je autocenzura...verovatno kod tebe je to najcesci slucaj primene ove teme...
Deo ovog fenomena su i razne lukave pasivno agresivne metode, ispod opazajnih....
Npr recenice zelim da ljudi oko mene budu pazljivi prema drugima, izuzetno pazim na uvazavanje i distancu koju treba zadrzati i slicno...
Na prvi pogled ove recenice mogu biti deo izjava osobe koja je jako tolerantna i fer i korektna...Medjutim, za takvo ponasanje je potreban jako visok nivo svesti koje uglavnom ljudi u Srbiji ne poseduju vaspitanjem a ni razmisljanjem...i onda ove dve recenice postanu deo jednog okruzenja koje je ispunjeno lukavstvima i elokventno ukalupljenim objasnjenjima gde je licni interes obojio svaki odnos izmedju ljudi....npr...previse je slozeno i komplikovano da odvajamo racune, nego cemo sve da stize na istu adresu (posta razlikuje dve adrese bukvalno) , normalno je ovo a nije ono...itd
Znaci postaje uvod i perfidan nacin uvodjenja sta je normalno..
Isti par recenica moze da se iskoristi da se totalno zatruju odnosi u komsiluku , tj da ljudi osete da nemaju izlaz nego da postuju neke nakaradne odnose i ponasanja...ja mu tu dodjem kao padobranac....npr dodjem u komsiluk gde je normalno da se dovikuju preko ulice, nije normalno da odvajaju toalet papir nego ga bacaju u WC solju pa se onda ceo komsiluk ruga posebnim kesama kroz koje gvire sta je unutra kad idu na djubre...
Formira se u najboljem i najkracem izrazu neko lokalno javno mnjenje i trvenje...
Ono sto tebe interesuje na ovoj temi..
Takodje je moguce i oformljeno je takvo javno mnjenje koje je feminacisticko u Srbiji ......