Šta bi ste voleli...

• Začetnik teme Začetnik teme goxy
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Nemoj se nerviraš istina bli al tako je...Što je ne bi voleo tada smo bil i u odličnim odnosima...More naših ljudi je otišlo tamo i postali su vredni i poštovani članovi zajednice ostvaril i se na poslovnom planu što su ovde mogli samo da sanjaju.

Ne nerviram se, bre, ti ocigledno ne znas kakav sam ja kada se iznerviram :lol:

Pa da, to je istina, ali svakako se ne slazem sa tim da je on Amer srpskog porekla, jer to bi mogao samo da se rodio npr. u Michigan-u, a ne Smiljanu. A tamo je jednostavno morao otici, ako je zeleo nesto veliko da postigne, sto je i uradio.

Eto bilo bi lepo da se film snima i u Hrvatskoj, i u Srbiji, i u Americi. :)

I deda nekog Ričarda Miljanića je sebe smatrao PONOSNIM Amerom iako je sa 40 došao tamo da kopa ugalj u rudniku...Tvoje želje su želje a realnost je nešto drugo...
Misli m da će se to izvesti javlja mi se neka koprodukcija m ada se ne može opisati filmom njegov genus nikako to niko ne može ni spoznati ni njegove zamisli o životu Bogu..

A Tesla se nije ponosio svojim poreklom, nego je zdusno prihvatio Ameriku i pozeleo da postane njen drzavljanin, ne razumem? To cesto rade oni ljudi koji su tamo uspeli, i kojima maticna zemlja nista nije dala. Ali ne i Tesla.

Da, koprodukcija, samo, mogla bi se napraviti i neka veca, ne samo u te tri zemlje, vec i da prikazuju kako je putovao po svetu, i sl... po Austrijskom carstvu. A, ne moze se opisati, ali bar izbliza docarati svakako moze, moc filma je nemerljiva, i uz jedan pravi scenario i pravog glumca, to bi postalo moguce...

Poslednja izmena:
I šta je poenta tvoje priče da ćeš dođeš kod nekog da živiš se zaposliš i da onda p ljuješ po njemu?Pa to je banditizam i nezahvalnost često nažalost u Srba...
Mada ja misli m da on nijednu lošu reč nije reko o Americi ipak je bio kulturan čovek i nikako nezahvalan...On samo nije kontao da more i da se proda na tehničkom tržištu ne samo da štancuje pronalaske za dž...
Ne valja se rasplinjavati...

Pa nikad ja nisam rekao da treba da pljuje, pa to Tesla i nije radio, nikad pljuvao po nikome, nikad se izjasnjavao o necemu nesto specijalno, samo radio svoj posao, zivio zivot za to, i ostavio nam u nasledstvo izume bez kojih danas ne bi mogli ziveti koliko i bez vode.

I Amerika je njemu mnogo dala, ali je i on njoj, ne samo Americi, celom svetu. A poreklo se ne moze izbrisati, iako mnogi pokusavaju bas to.

Što bi brisao ni naši tam o to ne rade...U kući može da se priča srpski do mile volje da se nose majice sa srpskim simbolima opušteno...;)
Sad što je jaka asimilacija ali svih ne samo Srba je drugo pitanje...Ništa ja njih ne branim samo konstatujem svi znaju šta očekuju kad odu tamo...

Pa naravno, kad se ode tamo, ljudi cesto izgube svoj identitet, Kinezi umisle da su Amerikanci, Meksikanci umisle da su Amerikanci, Japanci umisle da su Amerikanci... ali ipak mislim da je Tesla bio dovoljno veliki covek da je uvek znao odakle je dosao, ko je i sta je.

http://2.***************/-qw5CWj3Ys00/TdFXMvbipsI/AAAAAAAAAuM/dBuM5uUya38/s1600/neverending_story.jpg
The neverending story. :D Secam se verzije iz 1984. Bilo bi lepo kad bi napravili rimejk. Ipak je danasnja tehnologija daleko bolja za takve filmove.

Les Rois Maudits - Maurice Druon

http://1.***************/-b_gRW3Bd6vc/TgxO18xD-lI/AAAAAAAABGg/sui1sE93BcU/s1600/les-rois-maudits-en-volumes-p1367i1.jpg

Procitala sam ove knjige prvi put pre 14 god... Sad ih citam opet. Dosta su brutalne realno kad pomislim na to da sam ja onda citala ovako nesto, mada nije kao da su roditelji kontrolisali sta sam citala i sta ne, haha.... to je bilo jos kad niko nije obracao paznju na oznake: g, pg, pg 13 itd. :)

Iskreno bih volela da vidim dobru ekranizaciju ... mozda ce jednom HBO, jedno 5 god nakon zavrsetka GoT...
Ne znam da li bih zelela da vidim ovu pricu negde drugde, posto stvarno necu da BBC ili History Channel napravi light verziju.

Back