Šta bi ste poručili, savetovali, uputili novom članu foruma?

Lagerta

Supermoderator
Poruka
31.712
Kada si nov član , pa upadneš među starosedeoce, u početku se osećaš i zbunjeno i nesnadjeno ;) malo ti je neprijatno kada na nekoj temi nešto napišes i ne dobiješ nijednu povratnu reakciju, onda pomisliš ili da grešiš ili da si neprihvaćen. :D imala sam sreće da se družim sa ekipom koja me je uputila u dešavanja, prihvatila me je kao svoju. Ali sve više uočavam da se novi članovi malo pogube, često ne znaju kako da reaguju u situacijama na nekim forumima. Imate li neki pametan savet za njih ?

Kada si nov član , pa upadneš među starosedeoce, u početku se osećaš i zbunjeno i nesnadjeno ;) malo ti je neprijatno kada na nekoj temi nešto napišes i ne dobiješ nijednu povratnu reakciju, onda pomisliš ili da grešiš ili da si neprihvaćen. :D imala sam sreće da se družim sa ekipom koja me je uputila u dešavanja, prihvatila me je kao svoju. Ali sve više uočavam da se novi članovi malo pogube, često ne znaju kako da reaguju u situacijama na nekim forumima. Imate li neki pametan savet za njih ?

Pa imam savjet

Pišite i neobracajte pažnju na hoceli biti ili neće reakcije

Forum je virtuelna zajednica ljudi koji obitavaju na jednom "mestu". Novije clanove moze da "povredi" ignorisanje I neuvazavanje starijih clanova koji su vec uspostavili socijalne relacije ovde I sklopili neka poznanstva. Zato Sam i rekla da bi njih trebalo nauciti kako se postupa sa pridoslicama..

Nisam procitala pravilnik foruma, ja sam samo isla I agree, nadam se da nisam potpisala nekome za ziranta.

A sto se teme tice, nije mi cudno sto se novi tesko prihvataju, niti mi to smeta. Smeta mi samo bezobrazluk, ali ovo je sirok forum, lako se zaobidje bezobrazluk, ako zelis. A ako ne zelis, mozda i bolje za tebe jer ima dosta ljudi koji bi se prepirali.
Sta znam, u globalu je meni sve ovo kul i laganica.

Ovde se ne zna ko je novi, ko je ' novi a stari'.
Možda su i 'starosedeoci' oguglali na nove i ' nove'.

Svako ko se registrovao, piše normalno, mislim da nema problema.
Izostanak reakcije ne znači da post nije pročitan.

Savet:
Pišite u temama koje vam prijaju i kada imate inspiraciju.

Ja sam početnik, nepunih pet mjeseci sam s vama, imala sam sreću da sam od samog početka imala samo pozitivna iskustva, srdačno dočekana od svih na forumu, kako početnika poput mene tako i od ovih forum metuzalema :heart: I bilo koga da sam pitala za savjet, mišljenje-dobila sam strpljivo objašnjene i odgovor. Od mene hvala.

Takodje preporučujem zaključajte pp sanduče dok se niste malo uhodali

Zaključan pp sanduče štiti vas poruka koje ogovaraju i slično a vama pruzi vremena da “upoznate” koliko toliko ostale diskutante

Moderatore kao i administratore i sa zakljucanim pp om možete u svako doba kontaktirati kao i oni vas :)

Da, ali ovo je ipak forum, mesto gde bi trebalo da postoji interakcija .
Бејах већ прилично давно на овом форуму па сад "свратих" да видим шта се променило. Какве су теме "у тренду". Чини ми се да је мање острашћености у постовима али то је можда само први утисак. Као што већ неко рече: пиши на теме које те "заголицају" и не очекуј никакву специјалну интеракцију. И апсолутно избегавај да ишта схваташ превише лично.

Овде сам и даље релативно нов,али хтео бих да дам моје мишљење.
Прво,зависи шта је новом члану разлог доласка на форум.Ако је ту због забаве,онда дефинитивно треба да избегава конфликте.
Forum je virtuelna zajednica ljudi koji obitavaju na jednom "mestu". Novije clanove moze da "povredi" ignorisanje I neuvazavanje starijih clanova koji su vec uspostavili socijalne relacije ovde I sklopili neka poznanstva. Zato Sam i rekla da bi njih trebalo nauciti kako se postupa sa pridoslicama..
Слажем се.И мене је у неколико наврата повредио изостанак реакције на неке постове од одређених старијих чланова.

...duznost je starijima i nema primjera
kao nekad u St.Gradu,
kad su brucosi placali debelo svoju naivnost...

Back