Šta ako je ljudski mozak vremeplov ?

ArnoldLayne

Iskusan
Poruka
5.103
Dakle, apsolutno nemam ništa da potkrepim ovu misao, samo mi je bilo zanimljivo da je istražujem. Nisam paranoik, nisam sklon teorijama zavere, samo se zabavljam.

Da li je moguće da će ljudski rod u budućnosti napredovati do te mere da će moći da se putuje natrag u vreme samom aktivnošću mozga. Naravno, takav vid putovanja kroz vreme bi ograničio vremenski period povratka na sopstveni život. Zapravo to je jedino putovanje u prošlost koje izbegava paradoks sretanja samog sebe, jer se transportuješ u mladjeg sebe, a ne kao odvojena jedinka, vremenski turista itditd

Samo kao adendum temi: uz pomoc neke droge, covek bi mogao da se vrati u secanja toliko verna da bi mislio da prozivljava isti dogadjaj (kao kad sanjamo pa nam se cini da je to jedina realnost u tom trenutku)

Ne postoji nacin da se utvrdi da je to secanje.
Osecaji bi bili isti, emocije iste, mogli bi da gledamo svoj zivot ili odredjene delove zivota iznova i iznova...

Dakle, apsolutno nemam ništa da potkrepim ovu misao, samo mi je bilo zanimljivo da je istražujem. Nisam paranoik, nisam sklon teorijama zavere, samo se zabavljam.

Da li je moguće da će ljudski rod u budućnosti napredovati do te mere da će moći da se putuje natrag u vreme samom aktivnošću mozga. Naravno, takav vid putovanja kroz vreme bi ograničio vremenski period povratka na sopstveni život. Zapravo to je jedino putovanje u prošlost koje izbegava paradoks sretanja samog sebe, jer se transportuješ u mladjeg sebe, a ne kao odvojena jedinka, vremenski turista itditd

Kiloipo masne pihtije koju nazivamo mozak nema zapravo nikakve veze sa tim o čemu pričaš. Mozaj zaista jeste jedan fantastično dizajnirani organ vrlo važnih finkcija sposoban za obavljanje nekoliko automatskih radnji i to je uglavnom sve. Mi nijesmo u mozgu, on je samo konektor između nas i tijela. Čovjek svakako može da prolazi kroz sva sjećanja ne samo aktuelnog života već i kroz sjećanja prošlih i budućih života. Sva su ta sjećanja sačuvana do najsitznijih detalja čak i onih kojih nijesmo svjesni proživljavajući aktuelni trenutak, na primjer kroz sjećanja se mogu znati broj kapi kiše koja je pala tog i tog dana ili broj vlati trave i vrste trave na livadi na kojoj se nalazimo u nekom trenutku i slične gomile podataka. Naravno ništo od toga se nalazi u našem mozgu već se radi o našim sjećanjima i iskustvima koja se nalaze u našim tijelima u drugim svjetovima. Obišao sam na desetine svojih prošlih života, čak stigao i do kraja svoga sadašnjeg života i na kraju ne vidim nikakvu svrhu u tom znanju. Zanimljivo je u početku ali poslije dosadi. Vrijeme kakvog ga mi zamišljamo zapravo ne postoji, postoji plan po kojem se moramo ponašati i postoji slijed događaja koji se mora ispoštovati i to je uglavnom to.

Ako si ti obišao svoje prošle živote ja sam Fazbinder lično

Nijesam sve samo njih 28 ali mi je i to dosta. zaparvo ti njih ne prolaziš nego prolaziš sjećanja. Sva sjećanja se nalaze na posebnom mjestu i slobodno su dostupna naročito jer se radi o tvojim sjećanjima. Naravno treba se malo pomučiti oko savlađivanja postupka pristupa svojim sjećanjima ali mi možeš vjerovati na riječ da je to beskrajno prosto naravno kad ispuniš prijethodne uslove. Najzad svaki psihoanalitičar može bilo kome povratiti sjećanja na prijethodne živote regresivnom hipnozom. Zšto ne bi jednako tako svaki čovjek mogao to sam učiniti? Naravno da može.

Baš bi bilo super - sam sebi 'šapneš' brojeve lota, ko će koga da pobijedi, ko će biti prvak svijeta, lige šampiona i tako te stvari.
Hajde, 'ja' iz budućnosti, javi mi se pa da mlatim(o) pare... :lol:

To ne možeš uraditi. Čak i da uspiješ preskočiti sve automatske mehanizme koji te spriječavaju u tome doći će do intervencije, a to ne preporučujem nikom, to je fantastično stresan doživljaj koji prije nanese štetu nego korist.

Poslednja izmena:
Ako mi je mozak vremeplov, i otplovi neđe kroz vreme, šta se zbiva onda sa istim u ovom trenutku? Je l' mi nestane iz tintare, ono VUUŠ! pa hodim naokolo bez mozga ili šta? Sudeći po drugima a najviše sa ovog foruma, mnogi su poslali svoje mozgove niz tok vremena, sa malom nadom u skorašnji povratak...

Jas moram izaći iz tijela ako želim pristup tom dijelu sjećanja. Pazi ne postoji vrijeme kako ga zamišljamo. postoji slijed događaja. Kad se dogodi određeni broj događaja koji pripreemaju ostvarnje nekog događaja on će se dogoditi ni prije ni kasnije nego upravo kad treba i kako je predviđeno. Kad "skenirašp" sjećanja ti imaš potpuno isti doživljaj kao u aktueelnom trenutku, ali nemate nikakvih mogućnosti promijeniti ništo jer ne možete djelovati, nijeste u aktuelnom trenutku.Kasnije kad proživljavaš te buduće događaje ni tada ne postoji mogućnost bilo kakve imjene. Sve se mora odigravati kako je predviđeno, jer je sve dio jednog ogromnog plana koji se nipokoju cijenu ne smije dovesti u pitanje. Naša trenutna aktuelna mišljenja i želje nemaju baš nikakavi značaj.

Kako se onda zove taj sled događaja, ako ne vreme? Onda, kada "skeniram" sećanja, kako to da imam isti "doživljaj kao u aktuelnom trenutku", kada znam da su ti događaji usledili pre "aktuelnog trenutka" za koji opet, posle, tvrdiš da "nismo u aktuelnom trenutko?" Pa gde smo pobogu onda? Gde se nalazim, ko sam ja i gde to idem? Meni se ovo ne sviđa...

Kako se onda zove taj sled događaja, ako ne vreme? Onda, kada "skeniram" sećanja, kako to da imam isti "doživljaj kao u aktuelnom trenutku", kada znam da su ti događaji usledili pre "aktuelnog trenutka" za koji opet, posle, tvrdiš da "nismo u aktuelnom trenutko?" Pa gde smo pobogu onda? Gde se nalazim, ko sam ja i gde to idem? Meni se ovo ne sviđa...

Pa dobro možeš ga nazavati vremenom, ali je to pogrešno jer mi vrijeme mjerimo ali ono zapravo ne postoji postoji aktuelni trenutak i tvoje iskustvo i to je sve ne postojih ti od prioje i od poslije to si sve jedan isti ti. E sad znam da postoje nekakve tehnike da se napravi neko izobličenje tako da zaista možeš biti prebačen tako da se nalaziš u prethodnim događajima ili budućim događajima, ali ja to nijesam ništa razumio. Ljudi će koristiti tu tehnologiju poslije talasamđ+, mada i dnas postoji sva potrebna tehnologija, ali mi nemamo misasone matrice da to savladamo.
Mi smo zapravo još uvijek u Bogu a trenutmno smo sviješću odvojeni od njega kako bi završili zadate poslove, nalazimo se istovremeno u nekoliko tijela u raznim uporednim univerzumima u "spavajućem modu" a svijest nam je u ovom tragično ograničenom sviejtu, to smo mi u tijelu, iako je u tijelu zapravo vrlo mali dio nas, a ostalo su uglavnom konektori i veze sa taznim tijelima. prilično je to zapetljano a i ne preporučije nam se da tamo istražujemo. ja sam vidio smo četiri tijela i dalje nijesam išao

Sada sam zbunjen. Ako nešto ne merimo, to ne postoji? Onda, spominješ iskustvo. Zar se ono ne temelji na sećanjima pre aktuelnog trenutka? Kako bi nazvao period, ili put, od sećanja do aktuelnog trenutka? Nemoguće da se sva istorija dešava u aktuelnom trenutku, tj, sve odjednom sada. Bilo bi nam mnogo tesno, a i nepojmljivo.

Sada sam zbunjen. Ako nešto ne merimo, to ne postoji? Onda, spominješ iskustvo. Zar se ono ne temelji na sećanjima pre aktuelnog trenutka? Kako bi nazvao period, ili put, od sećanja do aktuelnog trenutka? Nemoguće da se sva istorija dešava u aktuelnom trenutku, tj, sve odjednom sada. Bilo bi nam mnogo tesno, a i nepojmljivo.

Nemoj da se zbunjujes bezveze..ne desava se sve odjednom SADA :) kad je rekao aktuelni trenutak,mislio je na sadasnjost,trenutak koji se upravo SADA desava..i iskustvo koje si skupio.. Kad je rekao o vremenu,mislio je na primer ovako nesto.. Zidas kucu,na primer,cilj je da je zavrsis u roku,primer,3 meseca..ne mozes da sednes prosto,i cekas da prodje vreme,a cilj je da se kuca sazida,mora da se napravi dogadjaj zidanja,tj,pocni da zidas,da bi zavrsio u roku 3 meseca.

Pa dobro možeš ga nazavati vremenom, ali je to pogrešno jer mi vrijeme mjerimo ali ono zapravo ne postoji postoji aktuelni trenutak i tvoje iskustvo i to je sve ne postojih ti od prioje i od poslije to si sve jedan isti ti. E sad znam da postoje nekakve tehnike da se napravi neko izobličenje tako da zaista možeš biti prebačen tako da se nalaziš u prethodnim događajima ili budućim događajima, ali ja to nijesam ništa razumio. Ljudi će koristiti tu tehnologiju poslije talasamđ+, mada i dnas postoji sva potrebna tehnologija, ali mi nemamo misasone matrice da to savladamo.
Mi smo zapravo još uvijek u Bogu a trenutmno smo sviješću odvojeni od njega kako bi završili zadate poslove, nalazimo se istovremeno u nekoliko tijela u raznim uporednim univerzumima u "spavajućem modu" a svijest nam je u ovom tragično ograničenom sviejtu, to smo mi u tijelu, iako je u tijelu zapravo vrlo mali dio nas, a ostalo su uglavnom konektori i veze sa taznim tijelima. prilično je to zapetljano a i ne preporučije nam se da tamo istražujemo. ja sam vidio smo četiri tijela i dalje nijesam išao

Ne razumem samo zasto smo u "spavajucem modu" kako kazes..sta fali probudjenom modu? Zar to ne bi bilo bolje?

Znam šta se misli pod aktuelnim trenutkom, nisam glup jebte, ali sada jasno nazirem gde taj ceo koncept propada. Upravo u aktuelnom trenutku! Ako postoji aktuelni trenutak, mora postojati i ne-aktuelni trenutak, dakle, onaj pre i posle aktuelnog, a to je, čak i bez merenja vremena (vreme ide, sa ili bez merenja i tu nema dvojbe), prošlost i budućnost. Iskustva se ne mogu skupiti u jednom trenutku, tom aktuelnom, i smatrati ih iskustvima. Iskustva ne mogu da budu kao takva ako nisu jedan lanac sećanja na određene događaje u prošlosti, i vaš odnos i ponašanje u tim događajima. Aktuelni trenutak je prekratak da bi doživeli nešto, postavili se prema tome, naučili nešto iz toga i pravilno se postavili u istoj situaciji. To je neizvodljivo i glupo.

Primer sa zidanjem kuće je pogrešan. Ebe se vremenu i aktuelnom trenutku šta ti radiš. Vreme ide, sedio ne sedio. AKo misliš da zidaš, nećeš čekati da se sama sazida, a upravo si sam naveo mernu jedinicu "nepostojećeg vremena": meseci (tri).

Zaključujem da je ovo jedan veliki mambo džambo dokonih i golobradih umova koji nisu ni vojske služili, a nisu se potrudili ni edukacijom o osnovnim prrincipima funkcionisanja prostor-vremena, koje svaki laik savlada za deset minuta, a sve to u cilju skretanja pažnje na sebe.

Back