SSV ili Rešenje problema

HeBePoBaTaH_:
Kupovina bilo kog proizvoda u Srbijici zahteva ovladavanje posebnim veštinama kako bi se isti i koristili. Neke stvari koje kupujemo nisu za jednokratnu upotrebu, ali kako ih korititi više puta, ako ne rade i ne mogu da se poprave. Posebna strpljivost i razmišljanje zahteva otvoriti konzervu ili drveni slanik domaće proizvodnje, ili flašu vina ukoliko nemate poseban otvarač.
Osiguračima za struju sam doskočio, nema štelovanja žičice, koristim automatske osigurače.
Ali, imam problema sa sijalicama, jednom kupim lampu i moram u inostranstvo da bih našao rezervne halogene sijalice. Svakodnevno se susrečem sa tipično nestandardizovanim domačim zamešateljstvom budženja, a mi bismo u Jevropu...

Kako doskočiti srpskoj proizvođačkoj seljačkoj varijanti?

Pa doskočiš joj. Ja sam u gimnaziji mogao da doskočim 2 m iz mesta.

HeBePoBaTaH_:
Alternativne izume pravi i Proka Pronalazač!
Ne može sve da bude brend, samo ono što ne postoji, a zaštičeno je g.poreklom i kvalitetom...
A kakva "budženja " sprovode braća Rusi? Ne tiče se alkohola? : )

Prvih godinu dna sam bila kao pala s Marsa :confused:
Olupaju meso o pod i ladno ga uvije u onaj braon papir i tutne na pult, ja se izbečila - izbečio se i prodavac, oterao me u sve piyde materine, najnormalnija stvar :shock: :evil: O mačkama u mesarama da ne govorim, najmanje pet ih ima, a nakon toga je usledila privatizacija, talijanska i španska keramika, sve na note, a ja počela da čeznem za starim divljim vremenima :p
Da, u prodavnicama su imali abakuse i tek donete digitrone, prodavačice počnu da računaju na digitronu - ne šljaka, izderu se na tehnologiju i uzmu abakus, dele, množe, sabiraju, oduzimaju, lete kuglice na sve strane, ja zabezuknuto blentavo gledam u njene ruke kao u cirkusku tačku :lol:

ironija i satira u komunikaciji je neizbežna - pa se prilagođavaj :D

Onda prošetaš Puškinovim prospektom, meso nije bitno: )
Savršena je priča o računanju na abakusima, ali to je sve proizvod jednog mentaliteta, koji iz nepoznatih razloga , odbija da koristi stvari koje mogu da mu olakšaju svakodnevni život, a sa druge strane, onda je neshvatljivo, kako ti isti ljudi , odjednom više vole Coca-colu od boršča :)
Naravno da to može da bude itekako zanimljivo za posmatranje i analizu. I samo tada je zabavno.

HeBePoBaTaH_:
Onda prošetaš Puškinovim prospektom, meso nije bitno: )
Savršena je priča o računanju na abakusima, ali to je sve proizvod jednog mentaliteta, koji iz nepoznatih razloga , odbija da koristi stvari koje mogu da mu olakšaju svakodnevni život, a sa druge strane, onda je neshvatljivo, kako ti isti ljudi , odjednom više vole Coca-colu od boršča :)
Naravno da to može da bude itekako zanimljivo za posmatranje i analizu. I samo tada je zabavno.

a u ******.
baš si ga sročio A. - tri puta mora da se čita :lol:

Samo da znaš , preporuka da je najbolje prati toaletne školjke coca-colom , tvoja komšinica je pokupila iz ženskih časopisa. Ja sam čuo za tu priču, tako da ona nije jedina koja to koristi ...:lol:
Ali namera da se kupi coca-cola kojoj je istekao rok trajanja, znači angažovanje -morala je da ode u prodavnicu, da se raspita, da rezerviše, da donese ceo paket kući..to je zanimljivo
Onaj ko je otkrio tajni sastojak coca-cole 7 X, nije ni slutio da je to, u stvari, proizvod sa širokom namenom u domaćinstvu : ) Razlika u ukusu coca.cole zavisi od vode, ona je nacionalna,..
Zapravo, sve proizvode za čišćenje koje imaš u kući, glavni sastojak im je hlor za izbeljivanje, ondaa sad mi pade na pamet, ako pitaš bilo kog boljeg zubara, reći če ti da je fluor štetan za zube, kako da ti prodaju pastu za zube koja će da stvarno predstavlja prevenciju protiv karijesa. Zatvorili bi ordijacije. Ozbiljnije stvari su sa lekovima protiv neizlečivih, ili teško iozlečivih bolesti. Sve je to zatvoren krug, svi to znamo, i spremni smo..
Ali zašto, ako kupim lampu (iz Lepenskog vira:lol: ), više ne mogu da nađem sijalicu za istu. Mada, savetevao je mene prodavac: Napravi ispravljač na lampi.../ona je od 50W, a u Bg-u su u prodaju samo one od 12W)
I, tako..

Sad si me iznervirao, ti uvek moraš da znaš 7xviše :evil:

Ali si mi i otvorio oči :shock: , znači ova ćurka od moje komšinice pročitala sve u novinama, pa se još pravi pametna, još iluminira svojim otkrićem, a videću je ja još - kokoška jedna.

Sad još reci da si znao i za ovo, pa da se bacim pod brzi voz Srbije

Primena coca-cole u vojsci

Prijateljicin sin je trenutno u vojsci, problem decenijama zarđalih šrafofa na tenku su rešili, NE ČEKIĆEM, već coca-colom. A?

Bogami, problem sa lampom iz Lepenskog vira je već vrlo ozbiljna stvar
možda pomogne sveća, a ne treba ti ni ispravljač. U moći svetlosti sveće ispredaju se legende, čisti prostor, ojačava i prosvetljuje duh, dolazi se do istine ... a istina je samo jedna. Da li je predlog uzet bar na razmatranje :lol:

Ma bre vi s tom koka kolom :lol:

I meni svašta pričali za nju - kao, staviš malo džigerice u čašu punu kokakole i ujutru pogledaš i nema više džigerice - e džigerica koju sam ja stavila u svoju koka kolu bila tu i ujutru :?

Hebote, pa probaj da sipaš koka kolu u wc šolju ako te već zanima, ne moraš nikome ni da kažeš da jesi - videćeš kolko lupaju gluposti.

I volim je - bez leda i limuna :wink:

A što se lampe i tih stvari tiče - ja već rekoh, kad rikne tako neka glupost ja to bacim, koji će mi da mi skuplja prašinu i da me nervira što ne služi svrsi.

A Red Bull je super za teranje golubova sa simsa. Daje im krila.. Ništa gore, nego kada u cik zore počnu da trčkaraju onim gadnim nogama i da se oglašavaju. Pa onda prhnu, pa se vrate..Ima neki recepis protivu golubova na simsu? Ne bih ih nikad trovao kao što skotovi rade.

Primena coca-cole u vojsci

Prijateljicin sin je trenutno u vojsci, problem decenijama zarđalih šrafofa na tenku su rešili, NE ČEKIĆEM, već coca-colom. A?

Ma ne drži ovo vodu, zbog šečera : ) Propala vojska, nemaju više ni drnč ..Kakva reč: DRNČ

To je neka super porodica. A ja sam stari kolakoličar, sve bih količine kolakole popio, ništa za naoružanje ne bi ostalo..

Ima fora za golubove :lol:

Ja mom Žarku kupila onaj plastični pištolj s metkićima (košta 200 kinti) ... znaš onaj što izbacuje kuglice, ranije ih klinci nosili pa im branili da ne izbiju oči jedni drugima - ima čak i laser jbt - sad jedva čeka da naleti neki pa da se igra :lol:

Ja mom Žarku kupila onaj plastični pištolj s metkićima (košta 200 kinti) ... znaš onaj što izbacuje kuglice, ranije ih klinci nosili pa im branili da ne izbiju oči jedni drugima - ima čak i laser jbt - sad jedva čeka da naleti neki pa da se igra

Ja sam imao ranije taktiku, ostavim otvoren prozor i navučem zavesu. Kad ujutru počnu golubovi da trčkaraju i da guguču, dohvatim prvu knjigu i gađam u prozor...knjiga ne može da ispadne zbog zavese, a golubovi odlete. Međutim, jednom sam zaboravio da ostavim otvoren prozor, malo sam se zaheb'o :))))

Klaro, izgledaš kao pljačkaš banke ujutru, sa čarapom na glavi, momci padaju sa kreveta.. :))))
Dobro, ja ličim na mikrofon, kad mi malo poraste kosa...Dao bih ti mrežice za kosu, doneli su jednom moji iz Krakova, na kraju su završile u plakaru, kao kesica za bombone koje niko ne jede..

Beskorisna informacija - puko pištolj :roll:
e bre, bre, bre... što nema za 2 500 dinara isti takav ali što ne puca ili se ne kvari? Ne može ni da se popravi ni da se zalepi, baš smo bili bljak kad je puko :lol:
Ni igračku više ne mogu da naprave a da traje duže od dva meseca

Back