SSD OS instalacija problem

sin Juga

Veoma poznat
Poruka
10.053
Uzeo sam SSD pre vise meseci za moj laptop i ne mogu da instaliram windows 8 i/ili 10 na njega.
SSD radi, mogu da citam i snimam fajlove sa njega kao secondary - slave drive.
Nakon instalacije windowsa boot image file nedostaje tu je otprilike problem. SSD je prepoznat u BIOS-u ali prilikom boot-a ne cita OS i da, redosled medija za boot sam proverio itd.. Probao sam da formatiram i razne opcje u BIOS-u - UEFI i legacy boot rezultat je isti, Probao sam hiljadu komandi u ms dos>diskpart ali nista ne vredi. Ponestalo mi je ideje,
Pliz.:)

Uzeo sam SSD pre vise meseci za moj laptop i ne mogu da instaliram windows 8 i/ili 10 na njega.
SSD radi, mogu da citam i snimam fajlove sa njega kao secondary - slave drive.
Nakon instalacije windowsa boot image file nedostaje tu je otprilike problem. SSD je prepoznat u BIOS-u ali prilikom boot-a ne cita OS i da, redosled medija za boot sam proverio itd.. Probao sam da formatiram i razne opcje u BIOS-u - UEFI i legacy boot rezultat je isti, Probao sam hiljadu komandi u ms dos>diskpart ali nista ne vredi. Ponestalo mi je ideje,
Pliz.:)

Koj ssd je u pitanju ? I takodje mi reci koji su ti sve diskovi nakaceni na pc-u?

Mislim da je sandisk plus 120GB, ovo je iz device manager-a:
Sandisk SDSSDA120G
A moj originalni mehanicki drive mora biti western digital 750 GB - WDC WD7500BVPT - 75HXZT3
Laptop je u pitanju.

na SSD-u imam jednu primarnu particiju, jednu recovery i jednu EFI System particiju - 3 ukupno.
Na drugom hard disku imam nekoliko primarnih ALI jedna od njih ima: Boot, Page File, Crush Dump, Primary Partition - sve u jednoj particiji.
Mislim da je to problem, na SSD-u samo kaze healthy (primary partition) ali nema Boot, Page file i sve ostalo

Mislim da je sandisk plus 120GB, ovo je iz device manager-a:
Sandisk SDSSDA120G
A moj originalni mehanicki drive mora biti western digital 750 GB - WDC WD7500BVPT - 75HXZT3
Laptop je u pitanju.

na SSD-u imam jednu primarnu particiju, jednu recovery i jednu EFI System particiju - 3 ukupno.
Na drugom hard disku imam nekoliko primarnih ALI jedna od njih ima: Boot, Page File, Crush Dump, Primary Partition - sve u jednoj particiji.
Mislim da je to problem, na SSD-u samo kaze healthy (primary partition) ali nema Boot, Page file i sve ostalo
Ако има свеукупно 3 примарне партиције наравно да нече да препозна, тј, да прихвати...

Искључи интерни ХАРД, па онда покрени засебно, самостално ССД. :)

И одмах преформатирај ССД у једну партицују ако нечеш на њему да инсталираш систем... :)

To bi bio i moj savet. Ugasi hard disk. Kada ubaci disk za instalaciju osa tamo obrisi sve particije koje imas na sdd-u napravi samo jednu i na nju instaliraj os. On ce sam napraviti jednu particiju koja mu treba koja ce biti skrivena i mala. Iskreno ti ne treba vise od jedne particije na ssd-u od 120GB sve ostale podatke trpaj na hdd. Posle ukljuci hdd da vidis kako ce da bude. Ali ako imas os i na hddu obrisi ga tamo. :D

Back