SSD ili PCI SSD

Ne znam, baš 100 % zašto su skuplji, imaju drugačije kontrolere i dugovečnije NAND čipove . PCI E ssd nije oganičen obimom protoka, koji je kod sata standarda dosta niži. Takvi ssd ovi su za poslovnu upotrebu u serverima i onima, koji doslovno ne znaju šta će sa parama

Kao običan korisnik ssd, ne treba da gledaš takve uređaje. Za ogromnu razliku u upotrebi kompjutera, sata ssd je i više nego dovoljan. Ove godine treba da se pojave ssd ovi sa TLC 3D nandom, kao kod Samsunga 850 EVO, koji su kompromis niske cene i pristojne dugovečnosti čipova. Biće sve jeftiniji. Koji god da uzmeš biće ok, samo izbegavaj silicom power

Zahvaljujem na odgovoru, samo mi jos recite da li je Samsung 850 EVO 500GB SATA 3 (oko 170 eura) dobar izbor? Obzirom da je jedan od jeftinijih modela sa 500Gb storidža, kod ostalih brendova su cijene od 200eura pa navise.

Zahvaljujem na odgovoru, samo mi jos recite da li je Samsung 850 EVO 500GB SATA 3 (oko 170 eura) dobar izbor? Obzirom da je jedan od jeftinijih modela sa 500Gb storidža, kod ostalih brendova su cijene od 200eura pa navise.

Jeste. Kod njega je pomenuti 3D TLC nand, kod kojeg nema problema sa padom performansi kao kod planarnog TLC, kod samsunga 840, sa evo oznakom ili bez, ne sećam se

Crucial bx 100, je isto ok izbor, sa umerenom cenom, pojavio se i San Disk Plus SSD itd

Ne znam gde kupuješ, ali na razvijenom tržištu, cene ssd ova u toj veličini nisu tolike, mislim preko 170 evra, nego su često i manje, tipa 130-140 evra i slično :

http://geizhals.at/?cat=hdssd

Poslednja izmena:

Back