SRS i Srbija !

O kojim promenama može da se govori kada će o svemu ponovo da odlučuje ona seljačka, pardon - narodnjačka koalicija. Koštunica je sinonim za status-kvo.
Druga bi stvar bila da, recimo SRS osvoji dovoljno mandata za samostalnu vladu, a tada ništa od izbora najmanje četiri godine...
Zar misliš da građani Srbije ponovo treba da budu neke žrtve eksperimentalne politike?

Ovde nisu bitni pojedinci nego kolektiv.
Gradjani Srbije su zrtve eksperimenta vec godinama( od 1913 npr.)
Ostanak zutih na vlasti apsolutno nista nece promeniti i onda na sledecim
izborima za 2-3 godine,radikali ce da uzmu preko 60 % glasova.

Ovde nisu bitni pojedinci nego kolektiv.
Gradjani Srbije su zrtve eksperimenta vec godinama( od 1913 npr.)
Ostanak zutih na vlasti apsolutno nista nece promeniti i onda na sledecim
izborima za 2-3 godine,radikali ce da uzmu preko 60 % glasova
.

Ako u novoj demokratskoj vladi ponovo bude Koštunice, slažem se da je gotovo nemoguće da se bilo šta bitno promeni na bolje, DSS koči promene.
Najbolja bi bila demokratska vlada bez njih. Ipak zbog koalicije sa Čankom i Vukom, uz recimo dodatak Čede, i ta vlada može samo da bude loša poput ove, ali ne pogubna po Srbiju, sigurna sam. Srbija treba da se primakne EU a ne da se od nje udaljava.

Da smo mi već rešili neka suštinska pitanja i usaglasili se definitivno i bez odstupanja oko nacionalnih i ekonomskih ciljeva Srbije, ne bi ni bilo bitno ko je na vlasti.

Problem je to što u našoj politici ima previše partija kojima je svrha postojanja samo dobrobit i ekonomski boljitak njihovih lidera. Da su u igri samo dve-tri najjače, bilo bi sasvim ispravno da se svaka loša vlada kazni tako što se na izborima da šansa protivnicima, ovako...nekada je bolji i status kvo, uz sporo pomicanje napred, nego vraćanje unazad i promene na gore.

Da li :
1.Radikali tako "vesto" lazu i manipulisu Srpske glasace da su trenutno
najjaca politicka partija u Srbiji ?

2.Demokrate tako "vesto" lazu i manipulisu Srpske glasace da oni(u sve vecem broju) glasaju za SRS ?

Odlicno zapazanje!!! :)
Meni je licno jadno i jedno i drugo. A najgore DSS. Mislim da je tuzno sto je danas politika usla u apsolutno sve,i sto su njome opterecena i deca,a tako znam da nije ni u jednoj drzavi.
Ali dok god nam vecina ljudi veruje u prvenstveno lazi SRS-a, i glasa za njih necemo se mi ni malo pomaci...
p0z

Back