Srpskom detetu dojku odsekli, i celu familiju zaklali. Gde je pravda za njih?

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Миладин:
Pazi ga, sljam kojem je mestu u kanalizaciji a ne medju Srbima. Da su kojim slucajem zaklali Srbe, a to poturicama nije strano. Ne bi dobili vise od malog isecaka u novinama. A poturice da su ubijene ili premlacene. Pa o tome bi dos i nvo jeli govna neprestano. Ima Srba u Srbiji puno, kakva dijaspora, ima konacan obracun sa nvo i ostalom bagrom uskoro da krene.

Ti ces da se obracunavas sa nekim??? :D :D :D :D :D :D :D

Cime???
Udaraces ih tastaturom po glavi???? :D :D :D :D :D

Права је штета што Ратко није побио и 100000, а не 5000 балија. Данас је и онако свеједно. Права је штета због домаћих џулова. Имали би више разлога да лају.

П.С.
Да је Његош којим случајем наш савременик имао би гадних проблема са разним НВО због Горског вијенца. Ебеш ми све ако га Хаг не би тражио због "запаљивих говора", ширења националне нетрпељивости и говора мржње.
Или пак Срђа Злопоглеђа који набија на копље дванаест Турака. Или можда Марко Краљевић зато што је пио вино на Рамазан па би се то могло протумачити као провокација односно пострекивање и позив на рат.

skarfejs:
Pola se pozaposljavalo u Srbiji, u mojoj opstini pola Kosova radi.....U Smederevu, sve placeve u centru pokupovali, kuce od cetiri sprata sagradili, i jos primaju socijale, i pomoci.........

Hrvatske izbeglice, svi imaju hrvatske pasose, kojima se setaju po Evropi, kako hoce, a kad Hrvatska udje u EU, smejace se onima koji su ih u kuce primali.

Ma kakce, bre izbeglice.........manji deo je Naj*bao, a veci se samo osevapio ovim ratovima.....

A jesi li ti ikada otišao u kolektivni smeštaj da vidiš kako ti ljudi žive???
I zašto misliš da ako je neko imanje od pola miliona evra prodao za 100.000 pa sazidao kuću u Smederevu da je sada srećan zbog toga???
"Hrvatske izbeglice, svi imaju hrvatske pasose, kojima se setaju po Evropi, kako hoce..."
Jbt-e al' si ti zavidan čovek. Pa i ti da si rođen u Hrvatskoj mogao si za 105 evra u hrvatskom konzulatu da izvadiš hrvatski pasoš. Šetaju se po Evropi, kažeš... od čega. Odakle im pare za put?
E, stvarno čuo sam mnogo takvih izjava, ali mi nikada neće biti jasno zašto ljudi zavide drugima koji su izgubili sve što imaju i još kažu kako se sada šetkaju i uživaju.
Pa znaš li ti čoveče koliko su bili bogati Srbi po Slavoniji, imali su mnogo zemlje, nekoliko traktora i svako je imao kombajn u dvorištu. I sada je srećan ako je uspeo da se vrati na zgarište ili ako je prodao to imanje za 50 do 100.000 evra. I šta je onda tu loše ako od tih para zida kuću ili je kupio stan.
"Samo da komšiji crkne krava..."
I da dodam... ako je od tih para (od svoga imanja u Hrvatskoj) kupio stan, platio je porez, a od toga poreza si ti možda dobio platu, mislim ako radiš u nekoj državnoj instituciji.

Gucanin:
Да је Његош којим случајем наш савременик имао би гадних проблема са разним НВО због Горског вијенца. Ебеш ми све ако га Хаг не би тражио због "запаљивих говора", ширења националне нетрпељивости и говора мржње.
Или пак Срђа Злопоглеђа који набија на копље дванаест Турака. Или можда Марко Краљевић зато што је пио вино на Рамазан па би се то могло протумачити као провокација односно пострекивање и позив на рат.
da je njegosh danas ziv,ne znamo kako bi se ponashao...mozda bi chovek glasao recimo za nezavisnu crnu goru...sumnjam da bi pametan chovek bio za to da pobijemo sve muslimane...

~Petar~:
da je njegosh danas ziv,ne znamo kako bi se ponashao...mozda bi chovek glasao recimo za nezavisnu crnu goru...sumnjam da bi pametan chovek bio za to da pobijemo sve muslimane...

A čija je to utvrđena politika - sa srpske strane - podrazumevala "da pobijemo sve muslimane"? Molim konkretan odgovor, bez priča o paramilitarcima i indijanskim formacijama. Nego direktno, bato - rekao Radovan tada, Koljević tada, Plavšićka tada... Nema, naravno. Ja kad govorim o zloinačkom kontinuitetu koljačke politike Hrvatske (nažalost i muslimanskog vrha u BiH), znam tačno na šta mogu da se pozovem...

I ne bi Njegoš danas bio na istoj strani sa Đukanovićevim ustašama (DIREKTNIM sledbenicima onih koji su sedeli kod Pavelića), rušiteljima Crkve i krimosima. Te kategorije isključuju jedna drugu (to je kao da kažeš da bi Gete možda bio nacista ili slično, a i mnogo drastičnije, jer je iz Njegoša izrasla cela srpska vertikala posle njega). Molim te da budeš malo obzirniji po tom pitanju, jer ovo zvuči neumesno. Hvala unapred.

Sunchaser:
A čija je to utvrđena politika - sa srpske strane - podrazumevala "da pobijemo sve muslimane"? Molim konkretan odgovor, bez priča o paramilitarcima i indijanskim formacijama. Nego direktno, bato - rekao Radovan tada, Koljević tada, Plavšićka tada... Nema, naravno. Ja kad govorim o zloinačkom kontinuitetu koljačke politike Hrvatske (nažalost i muslimanskog vrha u BiH), znam tačno na šta mogu da se pozovem...

I ne bi Njegoš danas bio na istoj strani sa Đukanovićevim ustašama (DIREKTNIM sledbenicima onih koji su sedeli kod Pavelića), rušiteljima Crkve i krimosima. Te kategorije isključuju jedna drugu (to je kao da kažeš da bi Gete možda bio nacista ili slično, a i mnogo drastičnije, jer je iz Njegoša izrasla cela srpska vertikala posle njega). Molim te da budeš malo obzirniji po tom pitanju, jer ovo zvuči neumesno. Hvala unapred.
:):):)paranojooo...
nastavljam se na miladina(milutina,kako se vec zove) i gucaninov post..i ko je vec tamo pisao kako je steta sto ih nismo vishe pobili...srpska politika nije naravno bila utvrdjena,ni jasno postavljena da kao treba da pobijemo sve muslimane..rokalo se,sto vishe,sa strane..i ti,koji su delovali van granica prava,danas treba da odgovaraju za to..i hoce..
sta je izraslo iz njegosha,osytavi ti po strani..njegosh bi danas mozda zaista glasao za nezavisnu cg,jer su vekovi proshli i situacija je promenjena..mozda i ne bi...po toj logici,gaj julije cezar da je ziv,danas bi izrichito bio za obnovu rimskog carstva...ne znamo ni ti,ni ja...

~Petar~:
:):):)paranojooo...
nastavljam se na miladina(milutina,kako se vec zove) i gucaninov post..i ko je vec tamo pisao kako je steta sto ih nismo vishe pobili...srpska politika nije naravno bila utvrdjena,ni jasno postavljena da kao treba da pobijemo sve muslimane..rokalo se,sto vishe,sa strane..i ti,koji su delovali van granica prava,danas treba da odgovaraju za to..i hoce..
sta je izraslo iz njegosha,osytavi ti po strani..njegosh bi danas mozda zaista glasao za nezavisnu cg,jer su vekovi proshli i situacija je promenjena..mozda i ne bi...po toj logici,gaj julije cezar da je ziv,danas bi izrichito bio za obnovu rimskog carstva...ne znamo ni ti,ni ja...

Pa hajde da u to ne ulazimo (stvarno zurim, mozda jednom), ali ja tu materiju krajnje solidno poznajem i mogao bih do sutra da ti argumentujem kako su Nikola I i originalni CG-indipendisti bili veci Srbi od SHS-izovanih Karadjordjevica. Tako da "nezavisnost" ima svoju problematiku, koja za forum nije. Ali stavljati Njegosa u istu ravan sa Djukanovicem i ustasama, NEPRISTOJNO je makar i kao pretpostavka.
Oko boldovanog, to je isto kao kad bih ja - nekom trecem - rekao "ovaj Pera je masovni ubica, samo preko neta glumi finocu", pa me taj pita "otkud znas" a ja odgovorim sa "ne znamo ni ti ni ja"... Tako i o Njegosu mozemo da nagadjamo sta bi i kako bi, ali da ga poklanjamo ovima koji su NEGACIJA svega za sta je Vladika ziveo, besmisleno je. Toliko, pozdrav.

~Petar~:
pa da..o tome ti pricham..ne znamo ni dal cu da roknem nekog...
ali je veca verovatnoca da bi njegosh bio za nezavisnost crne gore...
vladika je ziveo pre 2 veka...situacija,politicka..ovo ..ono..tendencije..se menjaju...tada su uslovi i okolnosti bile krajnje jednostavne i nadasve,drugachije od danasnjih...opet,ne znamo za sta bi danas bio njegosh..

Pa cekaj, sad sam sebi skaces u stomak. Prvo ne znamo, a sad je "veca verovatnoca". Po kom parametru? Znas, kao sto nametljivo srbovanje u svakoj prilici zna da smara, tako i obavezna srbofobija pokvari perspektivno dobar razgovor, kao ovaj sad. Ne kazem da si ti srbofob, ali vec po automatizmu uvek gledas neke druge agende kao "prihvatljivije" i "verovatnije" dok je svaka srpska postala gotovo nepristojna, makar i na nivou opcije. *ebo to, free your mind, kako rekose u onoj kampanji na globalnom Pinku, onomad. Pozdrav, otisao sam, pocinje...

SRBE KLAO REDOM
Ekipa "Novosti", 2. jul 2006

NASER (Džemala) Orić bio je tokom većeg dela rata komandant Osme operativne grupe Armije BiH i direktno je komandovao pohodima na sela srebreničke, bratunačke, skelanske i zvorničke opštine. Ova jedinica prerasla je 1. januara 1995. godine u 28. diviziju Armije BiH, a Naser Orić je ostao komandant. Ukupno je u ovom delu Podrinja ubijeno 3.260 Srba, a još 59 se vode kao nestali.

- Za događaje u Srebrenici optužena su 22 Srbina, a do sada su osuđena sedmorica, i ukupno su dobili 123 godine zatvora - govori Milovoje Ivanišević direktor Centra za istraživanje zločina nad srpskim narodom. - Može se pretpostaviti da će broj godina narasti na 500. A, u zločinu nad Srbima u ovom kraju optužen je samo Naser Orić koji je dobio dve godine.
UGLAVNOM KLALI
PREMA rečima Ivaniševića, mnogi srpski civili ubijeni su brutalno, kamama, sekirama,
noževima i maljevima. U sedam masovnih grobnica pobijenih seljana Donje i Gornje Kamenice kod Zvornika, na primer, pronađena su 53 tela, od kojih je svega troje ubijeno iz vatrenog oružja. Posle zločina u selu Podravanje, slike masakriranih ljudi obišle su svet. Tada se oglasio i Sinod Srpske pravoslavne crkve, patrijarh Pavle je održao pomen nevinim žrtvama.

U Ratkovićima, čisto srpskom selu sa 338 stanovnika, 21. juna, 1992. godine, desio se stravičan zločin. Naselje su napali bojovnici Nasera Orića, tada pripadnici Patriotske lige i “zelenih beretki” i mržnjom opijeni meštani susednih sela. Sve kuće su spaljene, a u nekima i ukućani. Ne može se još saznati tačan broj ubijenih. Selo je već 14 godina pusto.

Tela su ekshumirana (svega 17), a obdukciju su 11. jula 1993. godine obavili dr Zoran Stanković, tada patolog na VMA, i medicinski tehničar Momčilo Vučković.

- Ponovo mi se vraćaju sve te slike. Išli smo 10 kilometara od jedne do druge razrušene i spaljene kuće, vadili tela u poodmakloj fazi raspadanja, a druge nalazili usput i pored ruševina. Neki leševi su imali tragove životinjskih ugriza.
ŽIVOTINJSKI UJEDI
F-S-6: Prodanović Živan, radnik, rođen 1967. godine u selu Ratkovići. Obdukcija u selu Fakovići.

- Nađene su samo kosti ljudskog porekla - lobanja, slabinski i kičmeni pršljen, tri rebra, leva lopatica, cevasti deo obe laktice i desne žbice, karlične kosti, oglodane butne kosti... - čita obdukcioni nalaz dr Stanković. - Na kostima su registrovana oštećenja nastala od životinja.

Dobrina Prodanović, Živanova majka, uzela je tog 11. jula lobanju u ruke. Prigrlila ju je uz svoje lice.

F-S-1 Pavlović Milovan, rođen 1919, seljak, obdukcioni nalaz:

“Telo izvučeno iz đubrišta...kružni otvori u predelu leđa, ulazne rane prostrelina (četiri)... Odvajanje glave od tela... prelom kostiju leve podlaktice dejstvom tupog predmeta. Smrt je najverovatnije ubilačkog porekla.

Smrt svih ubijenih u selu bila je “ubilačkog” porekla.

- U pet kilograma papira koje sam odneo u Haški tribunal nalazi se 128 tela, dokaz postojanja tih ljudi. U tim dosijeima sa obdukcija su svedočenja o povredama, oruđima, uzrocima i poreklu smrti. To je svedočenje koje nije uvažio Tribunal u Hagu.
V. POPOVIĆ - E. RADOSAVLJEVIĆ

ALEKSANDRA MILENOV
MOŽE SAMO ŽALBA

PREDSTAVNIK beogradske kancelarije Haškog tribunala Aleksandra Milenov izjavila je “Novostima” da statut tog suda predviđa da jedino Tužilaštvo može da uloži žalbu na presudu Naseru Oriću.
- Tužilaštvo, kao i odbrana, imaju rok od 30 dana da ulože žalbu na presudu ukoliko to žele - kaže Milenov. - Nije mi poznato da Vlada Srbije može da zahteva da se obnovi suđenje Naseru Oriću.

U SARAJEVU SE NE STIŠAVA EUFORIJA POVODOM DOLASKA NASERA ORIĆA IZ HAŠKOG TRIBUNALA

POČETAK MITA O BOŠNJAČKOM HEROJU

Na dočeku zajedno političari, kriminalci, osumnjičeni za zločine nad Srbima. SDA saopštila da je čak razočarana zato što je Haški tribunal uopšte osudio Orića na dve godine.

Od stalnog dopisnika: SARAJEVO
EUFORIČNI doček ratnog komandanta Srebrenice Nasera Orića, na kojem su dominirale poruke "Heroj, a ne zločinac", "Povratak otpisanog", "Sloboda Naseru", "Pravda je pobedila" samo je početak mita o novom bošnjačkom junaku.

Kako "Novosti" saznaju, za osam dana, tačnije 11. jula, prilikom obeležavanja godišnjice stradanja srebreničkih Bošnjaka očekuje se nova epizoda jer će Orić biti dočekan sa još većim oduševljenjem, a već se spekuliše da će neka od "patriotski orijentisanih partija" da ga stavi na listu za oktobarske izbore.
Na subotnji doček Nasera Orića na sarajevskom aerodromu zajedno su došli i bošnjački političari, ratni veterani ali i kriminalci, koji su, pogotovo u Sarajevu, takođe, vršili ratne zločine nad Srbima. U prvom redu stajali su penzionisani general Sefer Halilović (takođe oslobođen u Hagu za zločine nad Hrvatima), generalni sekretar Stranke demkratske akcije Amir Zukić, Salko Beba, izaslanik premijera Federacije BiH Ahmete Hadžipašić, i Ismet Bajramović Ćelo, osumnjičen za zločine nad Srbima u OŠ "Franjo Kluz" i Centralnom zatvoru.
Orić je odmah po dolasku otišao u selo Pasci kod Živinica, gde mu živi majka. Kaže da se družio sa optuženicima u Hagu, a najčešće sa Vojislavom Šešeljem i Mladenom Naletelićem Tutom.
- Sa Miloševićem sam retko komunicirao - kaže Orić. - Jednom me zamolio da mu napišem kakva je bila situacija u Srebrenici tokom rata. Naravno, da to nisam učinio, ali sam mu odgovorio da je on dobro upoznat sa tadašnjom situacijom u Srebrenici.
Izaslanik predsednika Vlade FBiH Salko Beba kaže da nikada nije ni sumnjao da će Orić pobediti i dokazati istinu da je bio komandant odbrane, a ne zločina. Stranka demokratske akcije saopštila je da je čak razočarana zato što je Haški tribunal uopšte osudio Orića na dve godine:
- Građani Srebrenice su četiri godine bili u okruženju. Nad njima se svakodnevno vršeni ratni zločini i pretila im je smrtna opasnost. Nad građanima Srebrenice je na kraju izvršen genocid. Sramno je da komandant odbrane takvog grada uopšte bude procesuiran i stavljen u priotvor.
Predsednik Partije demokratskog progresa Mladen Ivanić izrazio je bojazan da će presuda Naseru Oriću izazvati radikalizaciju unutrašnjih prilika u BiH, a posebno u Srebrenici i Bratuncu, što može da "destabilizuje sve dosadašnje napore u postizanju pomirenja među narodima". Ivanić je ocenio da je izricanjem presude za počinjene ratne zločine od dve godine bivšem komandantu muslimanskih snaga u Srebrenici Naseru Oriću "kredibilitet Haškog tribunala najozbiljnije doveden u pitanje".
- Ovom presudom najozbiljnije se dovodi u pitanje kredibilitet Haškog tribunala, jer praktično ovaj sud do sada nema nijedne ozbiljnije presude zločinima koji su počinjeni nad srpskim narodom, čime se šalje loša poruka iz Haga da zločina nad Srbima nije ni bilo. Presuda Oriću strašno vređa sve srpske žrtve poubijane pod komandom Orića na prostoru Srebrenice i Bratunca, a što je priznao i Haški tribunal, konstatujući da je bilo streljanja koje nije sprečio Orić.
Lider PDP-a naglasio je da će ova presuda podeliti BiH, jer se već javlja euforija na bošnjačkoj strani kao da je Orić bio najveći oslobodilac, ali je ipak u pitanju čovek koji je bio optužen za ratne zločine.

USPRAVITE KIČMU
SAVEZ logoraša Republike Srpske uputio je otvoreno pismo svim Srbima u BiH da "usprave kičmu i učine sve kako bi se sačuvala Republika Srpska i istina o stradanju srpskog naroda u BiH". U pismu, koje je potpisao potpredsednik SLRS Slavko Jovičić Slavuj, kaže se, između ostalog, da je presuda Haškog tribunala Naseru Oriću još jednom ubila 3.000 Srba, pobijenih za vreme rata u Srebrenici i okolini.
Dušan STOJAKOVIĆ

SRBI OKO SREBRENICE I BRATUNCA OGORČENI, A MUSLIMANI SLAVE
MUK U SRPSKIM SELIMA

U SRPSKIM selima vlada muk i tišina dok se u okolnim muslimanskim selima Srebrenice i Bratunca gde su se vratili Bošnjaci slavi do kasno u noć.

U selu Previja kod Srebrenice, rodnom mestu zloglasnog Naserovog pomoćnika Zulfe Tursunovića, se čuju kratki rafali iz automatskog oružja. Slave dolazak Nasera Orića na slobodu. Ogorčenje zbog sramne presude od samo dve godine obuzelo je srpski živalj u Birču i Podrinju gde je Naser sa svojom vojskom pobio 3.263 osobe i popalio

serb_pagan:
kolika je pichketina taj naser oric pokazuje chinjenica da je zbrisao pred pad srebrenice UN-ovim helikopterom u sarajevo...

Šta ti bi? Otkud sada ovakav stav? Da te nismo nečim zarazili nečim mi koji smo do sada bili ekstremniji u stavovima o ovakvom pitanju???
Šalim, se, ne zameri :) , ali do sada nisi pokazivao ni ovoliku dozu kritike prema antisrpskim elementima...

DraGo70:
Šta ti bi? Otkud sada ovakav stav? Da te nismo nečim zarazili nečim mi koji smo do sada bili ekstremniji u stavovima o ovakvom pitanju???
Šalim, se, ne zameri :) , ali do sada nisi pokazivao ni ovoliku dozu kritike prema antisrpskim elementima...
mislim sta da pricam...nisam ja od tih koji misle da je neko manji zlikovac ukoliko nije srbin..samo smatram da je dobro da se zlocini osvetle sa svih strana i da nijedan zlikovac ne ostane bez osude...sto se nazalost ovog puta dogodilo...
nego,jel zna neko upuceniji da li je i protiv koga podignuta optuznica za zlocine nad srbima u podrinju?cuo sam da sud BIH dize optuznice za kravice i skelane...

no_problem:
Пагане, зашто псујеш? Па ви псујете противно свим правилима и опоменама. То може лепо да се каже.
valinorsmiles0719uc.gif

Svi volimo i cenimo poštenje i korektnost.
Zločina i zverstava je bilo i biće.
Iz razloga što magaraca neiživljenih ima na svim stranama, negde manje, negde više.
U ratovima na prostorima bivše SFRJ svi su pravili ovakve stvari, poput naslova ove teme.
Dopustićemo sebi luksuz da su Srbi najmanje to radili. Ostali.. Koliko? duplo više? Tri puta više? Pet puta više? U redu.
Pozivam se sada na prvu rečenicu iz ovog posta!
Do sada je ovakva tema postavljena bar 10 puta. Znači Srbi ubijani i slično.
Idemo na odnos 10:1, dakle na 10 zločina ili nečovečnih ponašanja ostalih, da pokažemo jedan srpski. Mislim da je fer. Nisu svi Srbi cvećke, nisu svi ljudi ostalih nacija đubrad. I ovde se veriujem slažemo (mada će neko ovde da pomisli nešto... :roll: )
Dakle, ovu temu zatvaram, pa kada neko postavi ovakvu temu samo sa izmenjenim ulogama, čisto da se osvestimo i spustimo malo niže, gde nam je mesto.
Do tada više ne dopuštam ovakve teme. Ko je pročitao jednu,pročitao je sve. Da ne pričam i o ostalim razlozima koji ne idu u prilog čestog pričanja ovakvih stvari.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back