Srpsko selo

Nece ova drzava da propadne dok je seljaka .Koliko god kvarni bili oni drze ovu drzavu oni rade i proizvode sve i ako idu na svoju stetu ,to niko na svetu nebi radio.
Da, nece da propadne. Ali samo zahvaljujuci tome, kao sto si rekao, sto to niko drugi ne bi radio (ovde mislim na prave seljane, one koji zive od poljoprivrede).

e picoleone a gde ti sebe svrstavash..u seljanku ili seljanchuru..dosta bre vishe sa tim tvojim dss-om..smuchila si mi se..jbte i tadic i kostunjavi..daj neshto van tog tvog okvira u kome su svi koji nisu za tvoju opciju budaletine,a ti si ..shta?Pogledajte prilog 36486

Prvo, sta ja imam veze sa Tadicem, to si nesto pogresno skapirao!
A sto se tice ostalih opcija, ne mislim da su "budaletine" (taj ti je izraz vise nego jadan i odrazava tvoj mentalni sklop), vec smatram da su zabludeli i izmanipulisani.
A sebe, na tvoju zalost, ne svrstavam ni u seljanku, ni u seljancuru, ima i trece, a ti sam razmisli da li je ovo adekvatna podela, ili je bila samo u kontekstu teme.

Sve ide svojim tokom. U Hrvatskoj se isto grade putevi kao i kod nas i u drugim zemljama. I sa privatizacijom, i sa protivljenjem Americi, sve isto ide u svim zemljma i to istovremeno a DS se samo ukljucio. Ovo nije dobro istorijski, vreme za opoziciju, sta god da pricaju, nema previse smisla jer pravi, realan, je onaj put kojim drzavu vodi DS. Ti putevi su bas pravi primer. Ne moze, jednostavno ne moze, i nema razloga, Srbija sad da kaze, ne moze put preko Srbije! "Ne moze ovuda preko moje njive!" :lol:

Ala ste se ispromašivali teme, "na fatove"! Eto već je i onaj što je postavio temu je počeo da se stidi sam sebe! Istina je da na selu još uvek ima veći procenat slabo obrazovanih ljudi, a sada su im mediji dostupni kao i onima u gradu, pa, kako pojma nemaju kako se u gradu zaista živi, mile da je med i mleko, a oni iz grada isto tako, nemaju pojma kako se živi na selu, ali zato daju sebi za pravo da nipodaštavaju seljake. Koliko ja raspolažem informacijama, po zakonu građani koji su završili osnovnu školu ne mogu biti osnivači fitme, a seljaku je dovoljno da živi u selu i ima nešto zemlje, pa da se registruje kao poljoprivredni proizvođač, pa bi bilo logično da završi bar srednju poljoprivrednu školu. To je osnovna greška, što seljaci (ne svi, imaih dosta koji su ovo shvatili), a i zakonodavac, misle da je dovoljno odrasti na selu, i naučiti od roditelja kako se rade poljoprivredni poslovi. Tako je bilo i pre i posle drugog svetskog rata, a i sad sporo ide to sa obrazovanjem na selu, i čim završe nešto od škole, hrle u "raj" od grada. A sada nema, kao kod Tita limitiran maksimum zemlje koju seljak može imati, pa kad neko hoće da bude zemljoposednik i ima priliku i mogućnosti za to, bilo bi normalno da završi poljoprivredni fakultet, i da nastavi da živi na selu, a ne da odmah gleda da se zaposli u nekom institutu za ratarstvo i sl. Tek sa obrazovanim seljacima možemo govoriti o pravom prosperitetu sela. Tu bi se pomalo "razmnožila" i kultura u selu. Zar nije normalno da svako ima odgovarajuće obrazovanje za posao koji hoće da radi? Zar se to ne odnosi i na seljake? Može li neko da bude lekar samo zato što mu je tata lekar, pa je od malena gledao kako se leče ljudi, ili mora da završi medicinski fakultet?

Back