Српско-Руски Видовдански марш 2009

Putin
- Putin je počeo da obnavlja razrušenu i opljačkanu zemlju. Ti napori nisu odmah bili primećeni i ocenjeni. Nema nijednog primera u istoriji da čoveka koji je krenuo da jača svoju državu i njenu upravu hvale vani - kazao je Solženjicin objašnjavajući zašto na Zapadu kritikuju Putina da nije dovoljno demokratičan. Veliki pisac objašnjava da je paradoksalno da na Zapadu hvale one ruske političare koji su razrušili svoju zemlju, a napadaju Putina koji nastoji da je podigne.

KGB

Na pitanje novinara ,,Špigla" kako to da je primio državnu nagradu iz Putinovih ruku, koji je svojevremeno bio šef službe naslednice KGB, koji ga je nekada žestoko progonio, Solženjicin je odgovorio:
- Putin je bio oficir te službe, ali nije bio istražitelj KGB, ni načelnik Gulaga. On je radio u spoljnoj obaveštajnoj službi koja se ni u jednoj zemlji ne poriče, nego se čak hvali. Niko ne kori Džordža Buša starijeg što je bio šef CIA.

Demokratija

- Pre više od deset godina pojavio se besmisleni projekat: nasađivanje demokratije celom svetu. U SAD su shvatili demokratiju na čudan način, umešali su se u Bosni, počeli su da bombarduju Jugoslaviju, zatim Avganistan, pa Irak, ko je sledeći... možda Iran. U SAD moraju da shvate da demokratiju ne mogu doneti na bajonetima, ona se ne može nasaditi - objasnio je Solženjicin u intervjuu ruskoj TV.

Otrežnjenje

- Kad sam se vratio u Rusiju 1994, ovde sam zatekao skoro obožavanje zapadnog sveta i državnog uređenja. Treba priznati da se to obožavanje nije temeljilo na znanju već na odvratnosti prema boljševičkom režimu i njegovoj antizapadnoj propagandi. Situaciju je izmenilo žestoko NATO bombardovanje Srbije. To bombardovanje jo napravilo crnu nezaboravnu crtu u svim slojevima društva, rekao je Solženjicin u intervjuu ,,Špiglu".

Razlike u priznanjima

- Davne 1990. godine meni je vlada Ruske Federacije predložila nagradu za knjigu ,,Arhipelag Gulag", a ne Mihail Gorbačov, kako se priča. Odbio sam nagradu, jer nisam mogao da je primim za delo koje je napisano krvlju miliona građana. Kasinje, 1998. kad je narod bio u bednom položaju, odbio sam da primim orden od Jeljcina za objavljenu knjigu ,,Razruševa Rusija". Kazao sam da ne mogu da primim nagradu jer sam smatrao da su vlasti dovele u takvo stanje zemlju.

Nedavno sam primio od Putnna državnu nagradu, jer je predlog za nju dao Savet za nauku i kulturu. I tada sam izrazio nadu da će gorko rusko iskustvo koje sam opisivao biti izučeno i da se nadam da neće biti novih pogibeljnih padova - objasnio je Solženjicin.

Branko Vlahović,
Večernje novosti 19. 12. 2007. god,

Solnježicin

Bajkerski pohod na Kosovo

BEOGRAD - Na čelu sa rokerom Borom Đorđevićem sutra put Kosova, po treći put na Vidovdan, kreće nekoliko stotina motociklista iz Beograda. U koloni ove nove Bajk rok mirovne misije naći će se i drugi muzičari - Cane Partibrejkers, Đorđe David, Ju grupa, a očekuje se i učešće Vlade Georgieva.

Skup ljubitelja i vlasnika jakih dvotočkaša biće ispred Doma Narodne skupštine, odakle će krenuti u 10 časova, a dolazak u Kosovsku Mitrovicu planira se za 18 časova. Mitrovčani će imati priliku da uživaju u rok spektaklu na kome će nastupiti Riblja čorba, Đorđe David i njegov bend Geng, Ju grupa, Partibrejkersi, Kraljevski apartman, Far i Tatu.

- Bajkeri su patriote i ljudi velikog srca, a ne huligani iz loših filmova. To ćemo i ovoga puta dokazati. Priredićemo događaj za dugo sećanje i ponos - rekao je Milić Radević, predsednik Harli-Dejvidson kluba Srbije, udruženja koje je zaduženo za organizaciju ovog, nesumnjivo velikog događaja.

Organizatori su obavezali sve učesnike da u povorci ne bude političkih transparenata, dozvoljeno je samo isticanje srpskih zastava i amblema motociklističkih klubova.

Posle podele radikala podelile su se i patriotske NVO na dve struje. Od jednih se moglo čuti štošta o onim drugima, naravno i obrnuto. Jedna od stvari koja se čula je da iz jedne političke partije plaćaju dnevnicu od 300 evra ljudima iz ovog Marša. Verovatno ne svima, već onim najbučnijim koji to i izguraju u jednom propagandno-političom smislu. Naravno ako je to što je pričano tačno :D

Da li neko zna , da li je ovo tačno?????:think::eek:

Da li neko zna , da li je ovo tačno?????:think::eek:

Пронашла сам ово:

"ОГРАЂУЈЕМО СЕ У ПОТПУНОСТИ ОД ПЛАГИЈАТОРСКОГ САЈТА:
[U]WWW.SNP1389.RS[/U]

Интернет сајт www.snp1389.rs је лажна презентација Покрета 1389.
Ради се о незаконитом сајту који не би смео да постоји у правној
држави. Сајт одржава америчка компанија:
FastServers, Inc.
Адреса компаније је: 175 W. Jackson Blvd, Suite 1770 Chicago,
IL Postal Code: 60604, USA.

Додатни подаци о компанији су:

ReferralServer: rwhois://rwhois.fastservers.net:4321/

NetName: FASTSERVERS-CF

NetType: Direct Allocation

RegDate: 2005 - 07 - 12 ..."

http://1389.org.rs/o-snp.html

Јесмо ли Срби или нисмо;)

Натерао си ме да до краја чујем шта је ту некима "смешно",
а шта тебе натера да напишеш ову небулозу,
па,
ЧИНИ ми се да вам је ово највише засметало

"..Грађани Приштине, данас су руске и
српске трупе преузеле
контролу над Косовом и Метохијом,
па и шире,
НАТО трупе више не постоје!!!

Ваууууу,..БРАВО за ово:klap::klap::klap::klap::klap:

.

Пронашла сам ово:

"ОГРАЂУЈЕМО СЕ У ПОТПУНОСТИ ОД ПЛАГИЈАТОРСКОГ САЈТА:
[U]WWW.SNP1389.RS[/U]

Интернет сајт www.snp1389.rs је лажна презентација Покрета 1389.
Ради се о незаконитом сајту који не би смео да постоји у правној
држави. Сајт одржава америчка компанија:
FastServers, Inc.
Адреса компаније је: 175 W. Jackson Blvd, Suite 1770 Chicago,
IL Postal Code: 60604, USA.

Додатни подаци о компанији су:

ReferralServer: rwhois://rwhois.fastservers.net:4321/

NetName: FASTSERVERS-CF

NetType: Direct Allocation

RegDate: 2005 - 07 - 12 ..."

http://1389.org.rs/o-snp.html

Јесмо ли Срби или нисмо;)

Hvala Kisela bonbona;)

Sta li to ljude cini toliko srecnim u kojekakvim podmetacinama kojim zele da naude drugima...nikada mi nece biti jasno?:confused:

Српско-Руски Видовдански марш 2009

Трећи Видовдански марш имаће српско-руски карактер јер су позив да узму учешће прихватили активисти организације Млада Русија и Руског Образа тако да ће најмање 20 младих Руса пешачити до Газиместана. Поред учесника из Русије на наршу ће учествовати и група Пољака као и представник из Грчке. Осим СНП 1389 у организацији овогодишњег Марша учествује и Независна асоцијација студената, као и Народни покрет Србије.

od svi ti koje si nabrojo nema ni jedan zivi rus il poljak. sve nasa emigracija.
a oces li ti da ides na proslavu godisnjice borodinske bitke u septembru.

Back