some_goran
Početnik
- Poruka
- 20
Večeras sam bio u SNP-u i baš sam se začudio koliko mladih ga posećuje. Zanima me vaše mišljenje o odlasku u pozorište. I da li uopšte pravite razliku izmedju pozorišta i bioskopa?
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Ne govorim ja o Tremi, već o pozorištu. Večeras je bila "Mera za meru" i dve trećine gledalaca su bili učenici, što srednjih, što osnovnih škola.krvolok:Nisu ti " divni mladi ljudi " ni privirili pozorišnim predstavama, već bauljali između " Sterije " i " Treme " !!!![]()
Varnica:dok sam bila klinka ( pre nego sto sam se odselila u kanadu), cesto sam isla u pozoriste, i uvek sam vukla prijatelje. oni su bili bas zlatni sto su isli samnom jer ih to nije zanimalo....smrc...bas bili divni.![]()
secam se....gledali smo operu seviljskog berberina. drug sa jedne strane, drugarica sa druge. negde na pola sam primetila da su oboje polozili glave na moja ramena i zaspali...![]()
bela kafa i violinista na krovu su bile najbolje predstave na repertoaru u to vreme ( pre 10-11 godina)
nesto se ne slazem bas... dece (organozivano sa skolama) uvek ima u pozoristu, bez obzira na sezonu.gigule:da, s proleća pred kraj sezone običaj je da se gledalište popunjava tako što se karte nude školama...Zato to...
limunada:E...sjetih se da jos imam karte za "Violinistu"iz tog perioda,na koju nikad nisam otisla... :?
limunada:Varnica:dok sam bila klinka ( pre nego sto sam se odselila u kanadu), cesto sam isla u pozoriste, i uvek sam vukla prijatelje. oni su bili bas zlatni sto su isli samnom jer ih to nije zanimalo....smrc...bas bili divni.![]()
secam se....gledali smo operu seviljskog berberina. drug sa jedne strane, drugarica sa druge. negde na pola sam primetila da su oboje polozili glave na moja ramena i zaspali...![]()
bela kafa i violinista na krovu su bile najbolje predstave na repertoaru u to vreme ( pre 10-11 godina)
E...sjetih se da jos imam karte za "Violinistu"iz tog perioda,na koju nikad nisam otisla... :?
mackica ns:limunada:E...sjetih se da jos imam karte za "Violinistu"iz tog perioda,na koju nikad nisam otisla... :?
To je baš šteta; violinista je vrhunski.
Moja omiljena je bila Staklena menažerija 8)
A u BG-u, Idiot od Dostojevskog. Ivana Žigon. Danima sam bila pod utiskom; nije da sam neki stručnjak, ali ne znam da li je neko uspeo to da nadmaši. Nešto divno, stvarno![]()
I pitanje sa početka - NARAVNO da pravim razliku između bioskopa i pozorišta; po meni su neuporedivi :wink:
Znači : ipak se radije ' vataš po bioskopima ?!?mackica ns:Pa, valjda postoji vreme i mesto za različite vrste uživanja. Negde je lepše 'vatati se', a drugde uživati u umetnosti :wink:
U pozorištu je velika šteta propustiti nešto lepo zbog nečega što možeš raditi bilo gde i kada; i bez plaćene karte. A, opet - ako si u bioskopu platio za loš film; bolje utrošene pare su u 'vatanju 8)
Gwydion:Kad ides s adevojkom u bioskop i biras sto gori film da joj bude dosadno. Idealna je bila tribina mladih dok su davali umetnicke filmove. Narocito je bilo dobro odversti na, recimo, Bergmanovu Carobnu frulu insinuacija ??? :shock: ili neku slicnu ekranizaciju opere. A sto se tice pozorista ja sam isao na sve predstave Katalin Ladik jer se skidala gola. Posle sam prestao kad su se pojavili striptiz barovi, konkretno neprevazidjena UNA u Kisackoj. U SNP sam bio jednom sa skolom ali su meizbacili jer sam se potukao na pauzi. Od tada nisam vise isao u pozoriste.
krvolok:Gwydion:Kad ides s adevojkom u bioskop i biras sto gori film da joj bude dosadno. Idealna je bila tribina mladih dok su davali umetnicke filmove. Narocito je bilo dobro odversti na, recimo, Bergmanovu Carobnu frulu insinuacija ??? :shock: ili neku slicnu ekranizaciju opere. A sto se tice pozorista ja sam isao na sve predstave Katalin Ladik jer se skidala gola. Posle sam prestao kad su se pojavili striptiz barovi, konkretno neprevazidjena UNA u Kisackoj. U SNP sam bio jednom sa skolom ali su meizbacili jer sam se potukao na pauzi. Od tada nisam vise isao u pozoriste.
Si dobio batina, pa zamrz'o Teatar ?!?![]()
nsbee:limunada:Varnica:dok sam bila klinka ( pre nego sto sam se odselila u kanadu), cesto sam isla u pozoriste, i uvek sam vukla prijatelje. oni su bili bas zlatni sto su isli samnom jer ih to nije zanimalo....smrc...bas bili divni.![]()
E...sjetih se da jos imam karte za "Violinistu"iz tog perioda,na koju nikad nisam otisla... :?![]()
![]()
Violinista na krovu je brutalna predstava :wink:
da,u pravu si,nsbee:nesto se ne slazem bas... dece (organozivano sa skolama) uvek ima u pozoristu, bez obzira na sezonu.gigule:da, s proleća pred kraj sezone običaj je da se gledalište popunjava tako što se karte nude školama...Zato to...
gigule:da,u pravu si,nsbee:nesto se ne slazem bas... dece (organozivano sa skolama) uvek ima u pozoristu, bez obzira na sezonu.gigule:da, s proleća pred kraj sezone običaj je da se gledalište popunjava tako što se karte nude školama...Zato to...
ali ja i nisam rekla da tokom godine nema organizovanih poseta u pozorište... već samo da ih u ovo doba ima više...
I ti si u pravu.gigule:da,u pravu si,
ali ja i nisam rekla da tokom godine nema organizovanih poseta u pozorište... već samo da ih u ovo doba ima više...
Gwydion:A sto se tice pozorista ja sam isao na sve predstave Katalin Ladik jer se skidala gola.