Srpski varvari su pohrlili za akademskim diplomama

• Začetnik teme Začetnik teme Iris_
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
"Tada se smatralo da su izvan zidina antičkog polisa (države-grada), dakle s one strane limesa, živeli varvari koji se nisu rukovodili nikakvim pravilima igre već samo razularenom, primitivnom, brutalnom voljom za moć koja je bila izvorište njihovih bezobzirnih krvavih pljačkaških pohoda, u odsustvu bilo kakve saosećajnosti prema drugima."

Tako je i danas van limesa. Sada nastavljam sa čitanjem.

ovo dete postavljac je skroz flipnuo

srpski kalendar ima vise od 7.000 godina, dakle zahebalo i grke

a savremena srpska drzava 1.000 godina, ono sto je zabelezeno

varvali su zagorska plemena, bosonoga, mutava i razbojnicka

diplome? pa to je posledica nasilnog uvodjenja demokracije na ovim prostorima, citaj seljacizma malogradjanskog. ds provinijencije

i postavljac je pokondirena tikva, drugima pripisuje najgore, a sebe ne vidi kao bednockog tutumraka

:hahaha::hahaha::hahaha::hahaha:
:jede::jede::jede::jede:
:kafaz::kafaz::kafaz::kafaz:

U staroj Grčkoj, termin varvari koristio se za one koji ne znaju grčki, tj. za one koji su neobrazovani, necivilizovani. Nastanak civilizacije vezuje se za zakonsko uređivanje odnosa između članova zajednice.

Tako je Hegel, primera radi, antičku Atinu tretirao kao početni temelj civilizacije jer je njeno unutrašnje uređenje bilo utvrđeno zakonikom koji je počivao na kodifikaciji dugotrajnom tradicijom nastalih običaja, pri čemu je ovaj zakonik važio jednako za sve atinske građane.

Tada se smatralo da su izvan zidina antičkog polisa (države-grada), dakle s one strane limesa, živeli varvari koji se nisu rukovodili nikakvim pravilima igre već samo razularenom, primitivnom, brutalnom voljom za moć koja je bila izvorište njihovih bezobzirnih krvavih pljačkaških pohoda, u odsustvu bilo kakve saosećajnosti prema drugima.

Po nekim savremenim teoretičarima, problem današnjeg sveta je u tome što varvari više nisu s one već s ove strane limesa; oni ne samo što su tu, među nama, već i upravljaju našim životima. Eklatantan primer toga fenomena je i današnja Srbija. To se može ilustrovati mnogim primerima.
Najočigledniji je onaj koji se ispoljava u preziru upravljačkog sloja prema formi, prema opštevažećim procedurama čiji bi koren trebalo da bude u najvišem pravnom aktu zemlje, u Ustavu; ali za njim mnogo ne zaostaje ni razarački odnos vlasti prema srpskoj kulturnoj baštini, jer varvari nisu poznavali pojam tradicije.

No, moderni srpski varvari razlikuju se od onih iz antičkih vremena u tome što su shvatili da svoju sklonost ka bezakonju u kojem mogu bez ikakvih ograničenja zadovoljavati svoju nezasitnu volju za sticanje simbola moći i prestiža, da svoju neuljuđenost, prostakluk, bahatost, pljačkašku animalnost moraju prikrivati prividom svoje obrazovanosti, jer je obrazovanost zapravo drugo ime za civilizaciju.

O tome najbolje svedoči nemački pojam Bildung (obrazovanje, formiranje, izgradnja) koji istovremeno označava proces i ličnog i društvenog kultivisanja, kulturnog samosazrevanja i sazrevanja društva kao kulturnog u celini, pri čemu ovde pojam kulturnog treba shvatiti kao suprotnost primordijalnoj prirodnoj sirovosti, neobrađenosti i neizgrađenosti. Dakle, pošto su uvideli da se bez obrazovanosti, kompetentnosti, stručnosti ne može dobiti ulaznica za civilizacijski voz, srpski varvari pohrlili su za dobijanjem akademskih diploma na njima svojstvene načine – rušeći osnovna pravila na kojima počiva akademska zajednica.
...

https://www.danas.rs/dijalog/licni-stavovi/srpski-varvari-su-pohrlili-za-akademskim-diplomama/
Ubio me bog ako ti "savremeni teoreticari" pojma imaju ste je limes i gde je bio ( ali i ostao)
Ja zivim svega desetak km od centra Frankfurta na Majni i ovde je limes. Grad Köln takodje.
Taj rimski limes veze nema sa barbarstvom, a nema nikakve veze ni grcki prvobitni pojam
koji se odnosio samo na (ne)poznavanje jezika. vekovima su Varavari bili ljudi, plemena
koji su kao bili necivilizovani, a pod civilizacijom se podrazumevalo hriscanstvo. Tako imamo i Varvare
po Juznoj i Srednjoj Americi koje su Spanci skoro pa istrebili jer su bili Varvari.

Ne, ova postkomunisticka stoka koja pazari diplome i doktorate nema veze sa istorijom.

ovo dete postavljac je skroz flipnuo

srpski kalendar ima vise od 7.000 godina, dakle zahebalo i grke

a savremena srpska drzava 1.000 godina, ono sto je zabelezeno

varvali su zagorska plemena, bosonoga, mutava i razbojnicka

diplome? pa to je posledica nasilnog uvodjenja demokracije na ovim prostorima, citaj seljacizma malogradjanskog. ds provinijencije

i postavljac je pokondirena tikva, drugima pripisuje najgore, a sebe ne vidi kao bednockog tutumraka
Ti ne umeš da čitaš sa razumevanjem i tvoja diploma o završenoj osnovnoj školi bi trebala da ide kod Sline na proveru.

Искључиво је смешно да ти, из твоје перспективе хиљадугодишње тмуше, упућујеш прекоре Атини Периклеа.

хахахахаха!!!
Перикле је ЈЕДИНО светло у повести АТИНЕ! И то је заправо случајност, а не правило...
Зато се и зове ЗЛАТНО ДОБА. Јер је све остало ГЛИБ И БЛАТО!
...
Убили су СОКРАТА, и то јавним ГЛАСАЊЕМ, АТИНСКА РУЉА ЈЕ УБИЛА НАЈБОЉЕГ ОД СВИХ!
А убили би и АРИСТОТЕЛА, да није имао Лесову заштиту!

....

Кад мало боље размислим, па заправо исти образац понашања, тј ЛАГАЊА и НЕМОРАЛА, који виђам овде од либерала, троцкиста, марскиста, ЛГБТ-а, је заправо и зачет у Атини?
Зато вам и јесте толико драга.
...
Наука, и проучавање природних закона, су нешто друго, и добар део тога и не припада Атини, већ културама пре ње, а ми смо само сазнали за све то од Атињана. Да, само је шачица од 100,000 грађана гледала у Сунце и Месец, а сви остали јели бизоне...као да није било озбиљних култура и пре и за време њих, ал њима је крађа туђе имовине била врло драга. Као и уосталом многим људима....ништа ново...

meni je otpocetka ceo ds varvarski, koja bese ono 1990.

i dan danas mi nije jasno kako neko moze biti protiv svoje drzave, naroda, vere, jezika, roditelja. nema opravdanja sta god da pricaju.

ja licno bih se uclanio u ds ili vec koju, da rade korisne stvari za gradjane . ali ne. njima su gradjani srbije neprijatelji. onda ok.

i dan danas mi nije jasno kako neko moze biti protiv svoje drzave, naroda, vere, jezika, roditelja. nema opravdanja sta god da pricaju.

ja licno bih se uclanio u ds ili vec koju, da rade korisne stvari za gradjane . ali ne. njima su gradjani srbije neprijatelji. onda ok.
DS je varvarski a SNS je upropastio sve ulice i porušio spomenike u Beogradu?

Ti si 1 obican varvarin, nista ne razumes.

Back