Srpski turisti potrošili pola milijarde evra u inostranstvu

111111

Legenda
Banovan
Poruka
60.291
Turisti iz Srbije potrošili su gotovo 464 miliona evra na putovanja u inostranstvu u prvih osam meseci ove godine, što je za 20 miliona evra više nego u istom periodu prošle godine.

Najveći porast potrošnje je na poslovnim putovanjima, čak šest miona evra više nego u istom periodu lane, objavio je sajt www.eturbonews.com. Kada je u pitanju korišćenje platnih kartica, turisti iz Srbije su tu “lake ruke” pa su u prvih osam meseci ove godine potrošili četiri miliona evra više nego u 2012.

Najviše novca i to 83,3 miliona evra srpski turisti ostavili su u Grčkoj. Posle Grčke, najviše novca potrošili smo u Nemačkoj, 39,4 miliona evra, u Turskoj 35 miliona, a Italiji 29,9 miliona evra. Na putovanja u Crnu Goru i Rusiju potrošili smo podjednako - 22 miliona evra.

- Broj poslovnih putovanja u celom svetu je u porastu, pa i u našem regionu. Pretpostavljam da je to povezano sa krizom i da predstavnici kompanija putuju u potrazi za novim poslovima - ocenio je za sajt Aleksandar Seničić, direktor JUTA-e.

U Hrvatskoj smo “ostavili” nešto manje od 15 miliona evra, koliko i u Francuskoj ili Sloveniji, na obilazak Ohrida i Makedonije potrošili smo 6,5 miliona evra, a u Bosni oko 10 miliona, isto koliko i u Americi.

Uprkos nemirima u Egiptu, u toj zemlji turisti iz Srbije ove godine potrošili su 4.3 miliona evra, koliko i u susednoj Rumuniji i Bugarskoj, koju više posećuju skijaši iz Srbije, nego ljubitelji mora.

http://www.blic.rs/Vesti/Drustvo/414440/Srpski-turisti-potrosili-pola-milijarde-evra-u-inostranstvu

kriza? :think:

Opet neko novo lupetanje i laganje iz Blica.
Baš me intersuje na koji način su oni saznali koliko sam ja novca potrošio na strani ove godine !?

Koliko je to ove godine išlo Srba u Tursku kad su sve turske agencije objavile podatak da je turizam Turske pretpreo pravi kataklizmu u odnosu na prethodnih 6 godina zbog velikih nemira u Turskoj i zapadne agresije na Siriju?
A znam pouzdano da su se masovno odjavljivali za letovanje u Tursku iako su novine napumpavale vesti da Srbi jedva čekau da idu u Tursku na letovanje. Ove godine nisam čuo ni za kog iz svog okruženja da mu je uopšte palo na pamet da ide u Tursku a to što je išlo može da se nabroji na prste jedne ruke.

Ovo je odličan primer kako blic može veoma lako da se raskrinka u svim njihovim lagarijama i izmišljanju nepostojećih vesti i kako spinuje javnost.

Ja ove godine patriotski odlucih da potrosim neku sitninu sto mi se nasla u dzepu na domaci turizam. Zapucam ja na jednu planinu i... da skratim, bolje da su me upucali pre nego sto sam otisao.

Јеси ти нормалан човече, па наши пљачкају више него Црногорци и Хрвати заједно...

Па пизда ли им материна, је л' не знају да је криза! Да је оскудација! Да су паре данас скупе!

Требали су те пола милијарде да дају у буџет, па да се лепо подели прегаоцима који то заслужују, а не да се списка на турске ***** и рахатлокум.

Back