Srpski sultani od burnea

gost 279852

Zainteresovan član
Poruka
500
BEOGRAD - Široko!
U Narodnoj banci Srbije nema krize. Plata guvernera Dejana Šoškića, prema zvaničnim podacima NBS, iznosi 663.719,71 dinar! Prema podacima iz imovinskog izveštaju za 2010. godinu, Šoškić je imao platu 507.587 dinara, u 2011. mu je povećana na 524.958.

Sada, nekoliko meseci od prijavljivanja imovine, Šoškićeva plata je ponovo povećana, i to za čak 140.000 dinara! Guverner tako mesečno prima 17 prosečnih srpskih plata.

Povišice su dobili i viceguverneri, pa su njihove plate u odnosu na 2010. dva i po puta veće i iznose od 492.430 do 589.776 dinara!

Prema izveštajima koje su viceguverneri dostavili Agencije za borbu protiv korupcije, najmanje je profitirao viceguverner Bojan Marković, koji umesto 170.843 sad zarađuje 492.430 dinara. Njegove kolege, viceguverneri Ana Gligorijević i Mira Erić Jović, čije su plate bile kao Markovićeva, morale su da se zadovolje s 558.090 dinara, odnosno 589.776 dinara. Diana Dragutinović, koja je ministarsku fotelju zamenila viceguvernerskom, u NBS prima 505.222 dinara. Zanimljivo je da su u imovinskim kartama s početka godine prijavljeni manji iznosi plata.

U NBS kažu da se zarade u 2009. i 2010. godine razlikuju zato „što je u 2009. godini na snazi bio Zakon o privremenom smanjenju plata, naknada i drugih primanja u državnoj administraciji, koji je ograničavao visinu neto zarada“.

- Zarada viceguvernera NBS obračunava se u visini od četiri i po prosečne plate zaposlenih u NBS u prethodnom mesecu. Prosečna plata zaposlenih ostvarena za mesec zavisi od isplata koje su izvršene zaposlenima za konkretan mesec, i to po osnovu osnovne zarade, uvećane zarade, naknada za godišnji odmor i bolovanja do 30 dana, tako da je za svaki mesec različita, što se odražava i na zaradu viceguvernera - ističu u NBS, i dodaju da je „visina osnovne zarade svih viceguvernera ista, a odstupanja proizilaze od razlika u minulom radu ili zbog eventualnih naknada zarade u slučaju odsustva s rada“.

Septembar 2010.

Prosečna plata u Srbiji 34.570 dinara
Plata guvernera 507.587 dinara
Plata viceguvernera 170.843 dinara

Septembar 2011.

Prosečna plata u Srbiji 38.763
Plata guvernera 663.719
Plata viceguvernera 589.776

Guverner Dejan Šoškić zaraćuje 17 prosečnih srpskih plata

izvor
http://www.kurir-info.rs/vesti/politika/guverner-ima-platu-663.719-dinara-146814.php

Pa verovatno bi trebao da radi za tirjes iljada da mi budemo srecni
Meni njegova plata nije toliki problem. To je plata jednog coveka koji ima bitnu funkciju.
Veci su mi problem plate ostalih direktora raznih javnih i slicnih firmi koje su skoro pa u njegovom rangu, a ima ih desetine

Meni njegova plata nije toliki problem. To je plata jednog coveka koji ima bitnu funkciju.
Veci su mi problem plate ostalih direktora raznih javnih i slicnih firmi koje su skoro pa u njegovom rangu, a ima ih desetine

Stvarno?Upravo tako,to nije pravicna raspodela dohotka,i cisto je ruganje gradjanima da jedan covek vuce toliko u svoj dzep.Ima milion diplomiranih ekonomista,pa nije on zavrsio 7 fakulteta

Kada jedno društvo grca u teškoćama,
normalno bi bilo da se teret rasporedi na celokupnu populaciju.
Ne može se prihvatiti da 80 % građana kuburi da preživi, ulaže
krajnje napore da se fizički održi,15 % ne brine,jer ima dovoljno,
a 5 % "razvaljuje" - ne znajući tačno šta ima,plivajući u novcu i bogatstvu.

Prema podacima iz uvodnog posta,mi imamo izvestan broj ljudi,
koji enormno zarađuju,zaklanjajući se paravanima nedodirljivosti
i navodne važnosti.
Njima ne fali ništa i drže se floskule "što gore - to bolje" !

I onda,vlast se iščuđava kada osiromašeni narod ispolji rušilačku agresivnost.

Ovakvi podaci će svakom u Srbiji ustalasati i krv i razum.

Poslednja izmena:

Back