Srpski seljaci bacaju paradajs

Poruka
4.292
Tako i treba jer je to otrov a ne paradajs.

Prvo pre sadnje prskaju zemljiste izuzetno opasnim otrovima takozvanim herbicidima da im ne raste trava i da ne mora da se muce da okopavaju. Obicno je roundap monsantov koji je izuzetno izuzetno kancerogen i kad udje u zemljiste posle ulazi i u plodove i preko polodova i mi unosimom u telo kada jedemo bilo paradajs, papriku, jabuku, tresnju, pijete vino ili bilo sta. Samo male kolicine roundapa je dovoljno da se dobije kancer.

Pa onda u toku rasta i sazrevanja paradajsa prskaju sa izuzetno otrovnim hemijama protiv plamenjace i protiv mnogih drugh bolesti paradajsa. Prskanje protiv plamenjace je ok pre nego se pojavi i najmanji plod. Ali nakon pojavljivanja ploda bilo koje velicine NESME vise da se prska protiv plamenjace i drugih virusa i bolesti!! A to oni ne postuju nego protiv plamenjace malte ne prskaju svake nedelje.

Pa onda posto paradajsu, kad dostigne punu velicinu, treba jedno 20 dana do mesec dana da pocrveni a njima je to ogroman period pa ga prskaju opasnim hemikalijama koje su zabranjene kako bi pocrveneo. Ta hemija kojom se prska visnja, paradajs i dinja kako bi ubrzano sazreli se zove ETREL. ETREL je zabranjen u Srbiji ali ga nasi seljaci ubice kupuju od svercera koji ga dovoze iz ko zna gde.

Znaci taj paradajs koji kupujete na pijaci je otrov a ne paradajs. Po megamarketima je isto prskan ali to rade inzenjeri agronomi ipak po pravilima struke i koliko toliko je bezbedniji mada i on naravno ima itekako hemiju.

Ako mi ne verujete odite kod nekog proizvodjaca individualnog paradajza i videcete da oni za sebe sade poseban paradajs a za za prodaju imaju poseban. Ovaj za njih nicim nikad ne prskaju takoreci organski.

E sad neko ce misliti da ja pricam propagandu u korist megamarketa ali meni je zao ali ovo je istina. To sto su "nasi" proizvodjaci ne znaci da mogu da precutim sto nas truju hemijom. Ti i takvi "nasi" seljaci su trovaci samo im zinulo dupe za pare a imaju pare itekako. Kukaju kako su jadni i bedni a u dvoristu kombajn, traktor, desetine prikljucne mehanizacije koja kosta pojedinacno i do 1000 evra, automobili mercedesi, mercedes za sina, BMW za unuka, folcvagene za dede i bake.... Kamioni, bageri..., vila na tri sprata cakom pakom sredjena, stale itd itd. Ne kazem svaka castom rade i neka zarade bolje oni nego politicari lopovi ali NE TAKO STO NAS TRUJU PA MI PLACAMO I PLUS SE RAZBOLJEVAMO MASOVNO OD KANCERA ZBOG NJIHOVE HEMIJE.

Naravno svaka cast izuzecima ali izuzetci ako ih uopste i ima su izuzetno izuzetno izuzetno retki.

Evo link koji me je obradovao: http://rs.n1info.com/Biznis/a623434/Proizvodjaci-sa-juga-Srbije-cupaju-i-bacaju-paradajz.html

Шта ће нам српски кад имамо албански парадајз.
Neznam kakav je taj albanski ali lako je to odraditi za danasnju nauku. uzmu strucnjaci nas paradajs od naseg seljaka i istestirasju i tacno utvrde koje hemije sve ima a koje po biologiji paradajsa ne bi trebalo da postoji. Onda uzmu albanski pa isto odrade. Onda uzmu iz megamarkete i njih istestiraju i onda lepo naprave spisak koji su otrovni mnogo a koji manje su otrovni.

Naravno to u Srbiji se ne radi jer zabole politicare za narod i onako ce da nasele migrante.

I jos nesto kad kazem otrov ne mislim na to da ce kad pojedete da preko noci umrete vec da ce te za koju godinu dobiti kancer ili neku drugu hronicnu bolest od koje ce te ranije umreti nego sto vam je prirodan zivotni vek.

Evo recimo Hrvacki yuhor ima po srbiji svoje prodavnice gde prodaje meso i mesne preradjevine proizvedene u njihovim pogonima u hrvatskoj. Imaju i druge artikle tipa brasno zacini koji su Srpski ali meso i mesne preradjevine su iskljucivo njihovi.

I sad kupio sam njihovo pile da vidim jel je kljukano hormonima kao sto nasi srbi to rade masovno. Kad se pile kljuka hormonima i kad im se unistava stitna zlezda da brze se debljaju to se odrazava na meso pa je meso jako mekano malte ne kao trulo a oko kostiju je sve crno kako meso tako i kosti. A kosti su malte ne crne a ne svetle kad se oglodjaju. Isto kad su enormno kljukane i spricane sa hormonima kosti su bukvalno trule i sa dva prsta mozete da ih polomite. To je najvise vidljivo na batacima.

I bio sam prijatno iznenadjen. Pilici su 100 puta bolji ti hrvacki nego nasi srpski. Meso je zilavo nije "trulo", nema crnog mesa oko kostiju i kosti nisu pocrnele, kad se oglodjaju kosti posle izvesnog vremena postaju bele kako i treba. Nije spricano tecnostima i gelovima kako rade srbi da bi se povecala kilaza itd itd. Dakle i Hrvati su bolji od nas srba priznali mi to ili ne.

Srbski farmeri i industijalci sve ce uraditi samo da zarade pare i boli ih ona stvar sto ce ljudi oboljevati i umirati.

Pa kad njih nije briga za srbe onda zasto ja da cutim sto nas truju. Ok drzava je nasa totalno trula nema kontrole nema inspekcije i znaju to pa mogu da rade sta hoce i da prodaju sta god zele, ali ako su srbi gde im je savest pa da kazu cekaj necu da trujem moje sugradjane moju bracu srbe. A neeee njima je bitnije da napune dzep evrima i bas ih zabole sto ce srbi i necija tudja deca da obole i umru od njegovog proizvoda. Za njihovu decu ima posebna zivina, posebni jagnjici, posebne krave za mleko i meso, poseban zasad paradajza da njihova decica jedu zdravo a druga deca neka se truju ko ih **** bitno je da je on zgrnuo pare.

Brigame pisite sta god zelite ali globalno cak i hrvati su bolji ljudi od nas Srba.

Srpski seljak iz mog kraja kojeg lično poznajem se razlepi distribucijom svog povrća po obližnjim STR-ovima i već je jasno da će manjina odlučiti da kupi ono iz Maksija ili Idea marketa, već sa vrata po navici se pita-je l' od tog i tog?
Pitanje je da li je taj srpski seljak sposoban de svoj posao razradi toliko da sam od sebe zavisi a ne od ljudi koji će veliku količinu da im otkupe pa onda da ih ucenjuju i obezvređuju im rad.

Godinama kupujem samo paradajz koji potiče iz jednog te istog domaćinstva, kao i sve moje komšije, kao i šira okolina...
Nema zime ako čovek ume ne samo da proizvede, nego da svoj proizvod predstavi masi.
Da je moj meštanin neko đubre od čoveka, neka mu je sto puta paradajz prva liga, neću ga kupiti.
Ovako-dobar čovek, domaćinstvo na dobrom glasu, čovek nije pohlepan, vredan je, pametan, komunikativan i na kraju živi od svog rada kao mali bog.

Srpski seljak iz mog kraja kojeg lično poznajem se razlepi distribucijom svog povrća po obližnjim STR-ovima i već je jasno da će manjina odlučiti da kupi ono iz Maksija ili Idea marketa, već sa vrata po navici se pita-je l' od tog i tog?
Pitanje je da li je taj srpski seljak sposoban de svoj posao razradi toliko da sam od sebe zavisi a ne od ljudi koji će veliku količinu da im otkupe pa onda da ih ucenjuju i obezvređuju im rad.

Godinama kupujem samo paradajz koji potiče iz jednog te istog domaćinstva, kao i sve moje komšije, kao i šira okolina...
Nema zime ako čovek ume ne samo da proizvede, nego da svoj proizvod predstavi masi.
Da je moj meštanin neko đubre od čoveka, neka mu je sto puta paradajz prva liga, neću ga kupiti.
Ovako-dobar čovek, domaćinstvo na dobrom glasu, čovek nije pohlepan, vredan je, pametan, komunikativan i na kraju živi od svog rada kao mali bog.
Boli me ona stvar kakav je on covek ako prska otrovima enormno ne treba mi taj paradajs.

Da li prska otrovima paradajs taj tvoj "dobar" komsija ili ne to je pitanje a ne kakav je on covek

Nemoj da te boli nijedna stvar, @Trazim_curu_zabrak , nema potrebe za tim.
Nema potrebe ni za rezigniranošću, ni za nekim besom jer u svetu nije sve na ''jes''.
Npr., ja nisam imala nijedan trenutak sumnje u svog ''distributera'' jer sam i sama radila na tom imanju kao tinejdžerka leti, zgodnije mi je bilo to nego da šamaram čaše u kafiću, znam odakle potiče ono što jedem i znam kako stvari funkcionišu.
Ja se samo hvalim time koliko je lepše živeti na selu, u dodiru sa selom i to, nego u gradu spekulisati oko toga ko je prskao hemikalijama svoj proizvod a ko nije.
Čovek koji primenjuje otrove u uzgoju svojih vrsta koje je namenio masovnoj prodaji i potrošnji je sve samo ne dobar čovek.

"Srbija je seljačka država; glavni deo njenoga stanovništva čini seljak, koji mora da radi zemlju da bi se mogao ishraniti. Iz toga razloga Srbiju valja urediti tako kako će seljaku biti dobro. Međutim naše državno uređenje nije udešeno za dobro seljaka, nego za dobro činovnika. Činovnici, koji su u prvo vreme pisali sami zakone, odredili su sebi dobre plate, a seljaka su ostavili da se muči radeći zemlju. To nije pravo. Činovnici su sluge narodne, jer ih narod plaća. Gde je to bilo da sluga živi bolje od gospodara? Ako seljak mora da se muči, onda nije pravo ni da činovnik blaguje; ako seljak mora da radi ceo dan za dva cvancika nadnice, onda nije pravo ni da činovnik, čim stupi u službu, prima sedam cvancika dnevnice. Njegov je rad mnogo lakši nego rad zemljoradnika, - i u isto vreme manje društveno koristan, manje proizvodan. Krajnje je vreme da se činovničke plate smanje; činovnicima to neće biti prijatno, ali krivi su sami. Onda kada je sva vlast bila u njih, oni nisu ništa učinili za podizanje materijalnoga blagostanja naroda. Ako su hteli velike plate, zašto nisu gledali da uvećaju narodno bogatstvo, pa da im narod može te plate davati. Kada to nisu učinili, onda moraju i oni u opštu sirotinju, zajedno sa seljakom. To će im biti za pamet; to će ih naterati da počnu jednom misliti i o tome kako će se naš seljak izvući iz sirotinje."

Prvo pre sadnje prskaju zemljiste izuzetno opasnim otrovima takozvanim herbicidima da im ne raste trava i da ne mora da se muce da okopavaju. Obicno je roundap monsantov koji je izuzetno izuzetno kancerogen i kad udje u zemljiste posle ulazi i u plodove i preko polodova i mi unosimom u telo kada jedemo bilo paradajs, papriku, jabuku, tresnju, pijete vino ili bilo sta. Samo male kolicine roundapa je dovoljno da se dobije kancer.

Pa onda u toku rasta i sazrevanja paradajsa prskaju sa izuzetno otrovnim hemijama protiv plamenjace i protiv mnogih drugh bolesti paradajsa. Prskanje protiv plamenjace je ok pre nego se pojavi i najmanji plod. Ali nakon pojavljivanja ploda bilo koje velicine NESME vise da se prska protiv plamenjace i drugih virusa i bolesti!! A to oni ne postuju nego protiv plamenjace malte ne prskaju svake nedelje.

Pa onda posto paradajsu, kad dostigne punu velicinu, treba jedno 20 dana do mesec dana da pocrveni a njima je to ogroman period pa ga prskaju opasnim hemikalijama koje su zabranjene kako bi pocrveneo. Ta hemija kojom se prska visnja, paradajs i dinja kako bi ubrzano sazreli se zove ETREL. ETREL je zabranjen u Srbiji ali ga nasi seljaci ubice kupuju od svercera koji ga dovoze iz ko zna gde.

Znaci taj paradajs koji kupujete na pijaci je otrov a ne paradajs. Po megamarketima je isto prskan ali to rade inzenjeri agronomi ipak po pravilima struke i koliko toliko je bezbedniji mada i on naravno ima itekako hemiju.

Ako mi ne verujete odite kod nekog proizvodjaca individualnog paradajza i videcete da oni za sebe sade poseban paradajs a za za prodaju imaju poseban. Ovaj za njih nicim nikad ne prskaju takoreci organski.

E sad neko ce misliti da ja pricam propagandu u korist megamarketa ali meni je zao ali ovo je istina. To sto su "nasi" proizvodjaci ne znaci da mogu da precutim sto nas truju hemijom. Ti i takvi "nasi" seljaci su trovaci samo im zinulo dupe za pare a imaju pare itekako. Kukaju kako su jadni i bedni a u dvoristu kombajn, traktor, desetine prikljucne mehanizacije koja kosta pojedinacno i do 1000 evra, automobili mercedesi, mercedes za sina, BMW za unuka, folcvagene za dede i bake.... Kamioni, bageri..., vila na tri sprata cakom pakom sredjena, stale itd itd. Ne kazem svaka castom rade i neka zarade bolje oni nego politicari lopovi ali NE TAKO STO NAS TRUJU PA MI PLACAMO I PLUS SE RAZBOLJEVAMO MASOVNO OD KANCERA ZBOG NJIHOVE HEMIJE.

Naravno svaka cast izuzecima ali izuzetci ako ih uopste i ima su izuzetno izuzetno izuzetno retki.

Evo link koji me je obradovao: http://rs.n1info.com/Biznis/a623434/Proizvodjaci-sa-juga-Srbije-cupaju-i-bacaju-paradajz.html
:cross:

Organski gajen paradajz moze da se prska bordovskom corbom (plavi kamen),nemoj da te niko laze da se ne prska apsolutno nicim ...paradajz mora da ima neku zastitu,koristio sam ove godine ,nikakve druge hemikalije samo to.I paradajz stvarno ima ukus paradjza i socan ,krupan ,kvalitetan.
PLAVI KAMEN - ZAŠTITE VAŠE BILJKE NA ORGANSKI NAČIN
agrosavjet.com › plavi-kamen-zastite-vase-biljke-na-or...

I jeste ovo sto si rekao ,treba mu vreme da dobije crvenu boju ,ali kada krene da crveni ,onda moze da se bere svaki drugi dan bukvalno ..za neke stvari si u pravu ,ali ne mozes tek tako da generalizujes i pljujes po seljaku kako svi voze Bmw i Mercedese ,jer su to gluposti,ako neko zasluzuje da bude pljuvan i izvrtan ruglu to su politicari,advokati ...i tako te lopurde.
A seljak ili poljoprivrednik koji stvarno koristi te otrove da bi sto vise povecao ili ubrzao proizvodnju povrca ,voca zasluzuje da bude ocrnjen ,ali kako si ti formulisao temu ispade da su skoro svi seljaci trovaci koji ne biraju sredstva da dodju do sto brzeg kesha i zarade.

Back