Srpski pasoši za Kosovo prepreka za ukidanje viza

za sahto mislish da ne moze da se obrishe?
i ko kaze da ih ima 2 miliona?
i da su svi drzavljani srbije?
kao shto smo videli recimo na primeru krajine sve se moze kad se hotje..i kad se okolnosti poklope
EU u ovom sluchaju radi u nashu korist jer ovi bilmezi im izdaju pasoshe a niko nije lud na zapadu da shiptare primi na svoju teritoriju
zato su im i dali rezervat
veoma jednostavan je odgovor-kosovo je srpska teritorija a bilo dole i milijardu shiposa tu chinjencu ne menja-ako i kad se spoljnopolitichka situacija promeni na njima je da to prihvate milom ili ako ne isele se pod pretnjom sile.
pa bilo to danas sutra za 10,50 100 1000 ili milijardu godina

za sahto mislish da ne moze da se obrishe?
i ko kaze da ih ima 2 miliona?
i da su svi drzavljani srbije?
kao shto smo videli recimo na primeru krajine sve se moze kad se hotje..i kad se okolnosti poklope
EU u ovom sluchaju radi u nashu korist jer ovi bilmezi im izdaju pasoshe a niko nije lud na zapadu da shiptare primi na svoju teritoriju
zato su im i dali rezervat
veoma jednostavan je odgovor-kosovo je srpska teritorija a bilo dole i milijardu shiposa tu chinjencu ne menja-ako i kad se spoljnopolitichka situacija promeni na njima je da to prihvate milom ili ako ne isele se pod pretnjom sile.
pa bilo to danas sutra za 10,50 100 1000 ili milijardu godina

aha,mosa...pa i da je srpska teritorija...ok
ti ljudi nece priznavati nase zakone sigurno,a ni nasu zemlju,uvek ces imati sr.anja dole,ako ti nekoga roknes imaces snkcije bilo koje vrste...i to pazi sve dok su mirni,a zamisli sutra sednes u autobus i ono buuuuum,pa odes u vrtic po dete a ono buuum...pa bude kao u izraelu ili u severnoj irskoj...a to da li ih ima 2mil ili 1 uopste nista ne menja,znaci imas citav bgd koji nece da se iseli nece da placa struju racune,nece u vosku nece ama bas nistai svi relevantni svetski cinioci su za njega i ok kosovo je srbija i sta sad...evo i sad je kosovo srbija i ja nesto ne vidim da ljudi idu u tu pristinu slobodno i da se ide turisticki ili bilo kako u recimo prizren i hajde ti kad si tako mudar idi malo do pristine sa bgd tablama da vidis da li je kosovo srbija:dontunderstand:
mislim da se razumemo nisam ja ni za ldp ni za bilo sta u oovoj zemlji,boli me uvo imam svoj biznis i uvek ce mi biti dobro...ali mi je vise pun k...c,ne mogu vise da slusam te prazne price ljudi koji nemaju nikakvu ideju sta to zaista znaci...kakva promena spoljne politike
ok promeni se spoljna politika i sta ona i sta dok se ne promeni spoljna politika
mislim hajde neko valjano resenje

Poslednja izmena:
a ti mislish da recimo zapad promeni svoj stav prema kosovu da bi shiptari to prihvatili mirno i ostali dole ako bi izbio rat lol
jer to je jedino reshenje
da se vojno problem reshi i svi koji se suprostave uvodjenju vlasti drzave srbije da se proglase teroristima i proteraju
i normalno da bi bilo ko u izraelu sa onim shiptarima koji bi u toj situaciji ostali ali shta je alternativa?
odretji se dela teritorije koje je po svim medjunarodnim normama deo srbije lol
koja drzava sveta je to uradila ikada?
ti mislish da izrael voli shto je u takvoj situaciji ali nemaju izbora ko ni mi
alternativa je nestajanje srpskog naroda
ako se pomirimo i sa time da su nam oteli kosovo to je samo signal da otimaju i dalje
i ne vidim kako tebi ili srbiji danas smeta situacija oko kosova...tako je kako je drugog reshenja nema,sva su gora

a ti mislish da recimo zapad promeni svoj stav prema kosovu da bi shiptari to prihvatili mirno i ostali dole ako bi izbio rat lol
jer to je jedino reshenje
da se vojno problem reshi i svi koji se suprostave uvodjenju vlasti drzave srbije da se proglase teroristima i proteraju
i normalno da bi bilo ko u izraelu sa onim shiptarima koji bi u toj situaciji ostali ali shta je alternativa?
odretji se dela teritorije koje je po svim medjunarodnim normama deo srbije lol
koja drzava sveta je to uradila ikada?
ti mislish da izrael voli shto je u takvoj situaciji ali nemaju izbora ko ni mi
alternativa je nestajanje srpskog naroda
ako se pomirimo i sa time da su nam oteli kosovo to je samo signal da otimaju i dalje
i ne vidim kako tebi ili srbiji danas smeta situacija oko kosova...tako je kako je drugog reshenja nema,sva su gora

ok
tvoje resenje u svakom poslu bi bilo osudjeno na propast zbog jedne reci
AKO se promeni spoljna politika drugih zemalja
a sta ako se ne promeni...
i jos nesto mislim ne znam gde ti zivis ali srbiji danas mnogo smeta situacija sa kosovom,mladicem i svim ostalim repovima...u srbiji ljudi seku sebi prste a to je sve uzrocno povezano sa nemastinom i stranom pomoci mmf i ko zna sa cim sve...ali ajde to nije bitno
znaci tvoje resenje se zasniva na 50% da ce tamo amerima da klikne i da kazu ma
do sada sve sto smo pricali je s...nje od sada podrzavamo srbiju
hm nesto ne verujem u to

a beda u srbiji i to shto ljudi seku prste zavisi od kosovskog pitanja lol
da li je neshto promenljivo ili ne je relativna stvar-sama ovk je po amerikancima do 98. bila teroristichka organizacija a danas su im njihovi lideri "partneri"
chitava shiptarska nezavisnost pochiva samo na 1 stvari a to je americhki interes koji im danas omogutjava "drzavu" jer stoji iza njih vojno
niko ne moze da kaze da ce im shiptari uvek biti od koristi,ameri su bili i ostali poznati kao neko ko lako pushta saveznike niz vodu,pogotovo tako male i nevazne na globalnom planu
da ne spominjemo shto se shiptari na kosovu nece zaustaviti nego ici dalje-makedonija,sever grchke,cg,jug srbije
poenta je da drugog reshenja do chekanja nema,jer koja je alternativa?
danas da ratujemo ne mozemo a shta bi dobili priznanjem te "drzave"?

a beda u srbiji i to shto ljudi seku prste zavisi od kosovskog pitanja lol
da li je neshto promenljivo ili ne je relativna stvar-sama ovk je po amerikancima do 98. bila teroristichka organizacija a danas su im njihovi lideri "partneri"
chitava shiptarska nezavisnost pochiva samo na 1 stvari a to je americhki interes koji im danas omogutjava "drzavu" jer stoji iza njih vojno
niko ne moze da kaze da ce im shiptari uvek biti od koristi,ameri su bili i ostali poznati kao neko ko lako pushta saveznike niz vodu,pogotovo tako male i nevazne na globalnom planu
da ne spominjemo shto se shiptari na kosovu nece zaustaviti nego ici dalje-makedonija,sever grchke,cg,jug srbije
poenta je da drugog reshenja do chekanja nema,jer koja je alternativa?
danas da ratujemo ne mozemo a shta bi dobili priznanjem te "drzave"?

da ali ovde ne pricamo samo o usa...vec o svim bitnim drzavama na svetu osim rusije i kine...to sto ljudi seku prste u srbiji je uzrocno poslednicno povezano sa kosovom,jer mi od 2000g stagniramo po pitanju svih integracija u svetu,visokorizicna smo zemlje za kredite a oni nas jedino mogu spasiti a zna se ko moze da ti da kredit...i jos nesto najgore prodje onaj koga svi brane...ja jednostavno zalim one ljude dole sto nemaju struju po nekoliko dana i ja da sam na njihovom mestu otisao bih odavno...sad ces reci kad si ovo ili ono,ej bre dole ce te ubiti ako nisi na severu kosova pre ili kasnije...znaci po meni je najgore cekanje mislim da samo treba dobro istrgovati i to je to dobiti sto vise za nesto sto je izgubljeno i naravno podeliti kosovo,ok i da se ono zove srbija predpostavljam da si svestan posledica...
100 puta je neko rekao da bi onda siptari bili konstituitivan narod u srbiji,i verovatno imali najjacu politicku opciju posto ovi nasi ne mogu sda se ujedine ni oko cega..i sta onda
poenta je da zbog te prazne price da je kosovo srbija jer kosovo nije srbija mislim ne smes da odes na kosovo,narod u srbiji ima trenutno samo stete i imace jos dugo samo stete

a zashto bi nam ishta dali?
prazne priche su da mi imamo chime da trgujemo za priznavanje nezavisnosti
a josh veca laz je da bi smo mi "integracijama" dobili neshto,i da priznamo kosovo ne bi ni prismrdeli EU,to je samo izgovor da se debili navataju i prihvate nezavisnost a iza toga po obichaju od EU sledi qurchina-da ispunimo sve uslove samo bi postavili nove
pa ova tema je najbolji dokaz-nece ni usrani shengen da daju lol a kamoli pomotj u zamenu za neko priznanje
ameri ne nude nishta za njih je ta stvar reshena,oduvek su i bili protiv podele jer to znachi i podelu Bosne a ako se nishta ne nudi ja ne vidim nikakvu korist od priznanja
dokle god chekamo od nekoga da nam "pomogne" dotle ce nam biti loshe a to veze nema s kosovom

a zashto bi nam ishta dali?
prazne priche su da mi imamo chime da trgujemo za priznavanje nezavisnosti
a josh veca laz je da bi smo mi "integracijama" dobili neshto,i da priznamo kosovo ne bi ni prismrdeli EU,to je samo izgovor da se debili navataju i prihvate nezavisnost a iza toga po obichaju od EU sledi qurchina-da ispunimo sve uslove samo bi postavili nove
pa ova tema je najbolji dokaz-nece ni usrani shengen da daju lol a kamoli pomotj u zamenu za neko priznanje
ameri ne nude nishta za njih je ta stvar reshena,oduvek su i bili protiv podele jer to znachi i podelu Bosne a ako se nishta ne nudi ja ne vidim nikakvu korist od priznanja
dokle god chekamo od nekoga da nam "pomogne" dotle ce nam biti loshe a to veze nema s kosovom

ma amerima odgovara da uvek bude nekog sra..nja
sto se tice eu tacno se zna sta svaka zemlja,pa i srbija treba da uradi da bi usla u eu,e druga je stvar sto nasi nece sve da kazu i sto nece sve da urade
da izvines nisam cuo da je priznavanje kosova uslov za eu,mislim da je to neko izmislio od ovih nasih
poenta price je vro jednostavna..ne mozes bez njih,mogu ljudi da se kunu i u ruse i u kinu,ej kinu ljjudi nemaju sta da jedu,ali realno zna se gde su pare,trziste i ko moze da ti pomognne
u svakom slucaju nisi mi rekao resenje problema
cekanje nije resenje
pozdravljam te i odoh da spavam

Zbog ovakve politike kosovo nije vise Srbija. Da smo se drugacije ponasali prema tim ljudima ne bi oni ni trazili prvo republiku, a posle i drzavu. Ko zna koliko godina smo taj narod zajebavali i ugnjetavali i posle se pitamo zasto oni zele nezavisnost.

У последњих 60 година број Албанаца се повећао са 40 % укупног становништва на 90 %,а број Срба са 60% смањио на 10 % и ти имаш мозга да напишеш да смо ми њих угрожавали.Угрожена врста је она којој се број смањује(и код људи и код животиња)

e ti ces da mi kazes da sam srbomrzac
pa ti si covece to,cim ne volis sve sto voli sav normalan svet,bez sveta ne mozes nema para kad nema para nema dece kad nema dece nema zivota..e da bitno je da je kao kosovo deo srbije,mislimZAR SE NEKO U OVOJ ZEMLJI STVARNO JOS LOZI DA CE PRISTINA DA BUDE SRPSKI GRAD...EVO JA SADA GA NAJLEPSE MOLIM DA MI OBJASNI KAKO CE TO DA PRISTINA BUDE SRPSKI GRAD,I KAKO CE CEO SVET POCEV OD USA,NEMACKE,FRANCUSKE...ITD DA PROMENI SVOJU ODLUKU...ovde molim da se uzdrzite od komentara tipa ocistimo ih proteramo obrisemo dace nam majka rusija i kina i azerbejdzan atomsku bombu i slicne nepotrebne gluposti jer su nerealne i svi znamo da to ne moze, ne mozes obrisati 2miliona ljudi...nego hajde sad svi veliki srbi posto smo mi ostali izdajnici recite kako vi to zamisljate:dontunderstand:

Ко год очекује од САД да промени одлуку -није нормалан.Ми Срби то и не треба да очекујемо ми треба да јачамо своју привреду и војску и да чекамо повољан тренутак да повратимо окупиране српске територије.Првенствено треба да из главе избијемо идеју о ,,евроатланским интеграцијама,, ,,нату,,,,ЕУ,, и сличним глупостима са којима само трошимо време и губимо снагу.

Srpski pasoši za Kosovo prepreka za ukidanje viza

nekoliko članica EU ranije je čak zahtevalo da Beograd ne izdaje pasoše kosovskim Albancima. Međutim, ovaj zahtev vlasti nisu mogle sasvim da ispune jer se Kosovo smatra delom teritorije Srbije. Rešenje koje su vlasti u Beogradu ponudile EU je da pasoši za građane Kosova budu drugačije numerisani.

да закључимо,нема ништа од виза
:hahaha::hahaha::hahaha:

evo, opet se radujes,
i ne treba da izdaju pasoše kosovskim albancima, i ne treba nam Kosovo sa 1,5 miliona siptara....

Sta ste zapeli za taj bezvizni rezim ? Mislite cim to stupi na snagu pasos u dzep i kud koji mili moji...Koliko prosecnih gradjana Srbije moze sebi da priusti putovanje u neku od EU ?
Sasvim dovoljno, sto pitas? Srpske srednje skole od drugog razreda organizuju ekskurzije iskljucivo po zemljama EU, barem je tako bilo dok sam ja pohadjao srednju, a ne vidim zasto to ne bi bio i sad slucaj.

Albanci u SFRJ nikada nisu trazili ujedinjenje sa Albanijom. Trazili su republiku, a otcepljenje kosova i spajanje sa Albanijom nikada nisu trazili.

Албанци никаква права немају ни у СФРЈ, нити данас...дошли су...примили смо их...и на крају су нам забили нож у леђа...како и јанези, тако и крвати...
нема више...
Ускоро седи деложација из бесправног заузетог стамбеног простора!

:super:

nisu sada samo albanci problem za stavljanje srbije na belu listu nego i srbi iz rs zbog muslimana iz federacije,opširnije:

LOŠE VESTI IZ BRISELA: NE DAJU NAM BELI ŠENGEN!

Evropske diplomate obavestile naše vlasti da građani Srbije ove godine ipak neće moći da putuju u EU bez viza!
Evropska unija, po svoj prilici, neće dozvoliti da Srbija do kraja ove godine izađe na belu šengensku listu. Kako saznajemo, francuski ambasador Žan-Fransoa Teral već je nezvanično obavestio zvaničnike Srbije da Evropska unija ima nove zahteve za našu zemlju da bi Brisel pristao da nam ukine vize, otkriva Press.

Tadić: Prekinuti s licitacijom u vezi sa ukidanjem viza!

Slučajno ili ne, posle izjave Pjera Mirela, zvaničnika EU za proširenje, koji je pre dva dana u Beogradu rekao da ne treba licitirati i da je rano govoriti o rokovima za ukidanje viza, juče je kod predsednika Srbije Borisa Tadića održan sastanak upravo na temu izlaska Srbije na belu šengen listu.

Tadić je s potpredsednicima Vlade Ivicom Dačićem i Božidarom Đelićem, ministarkom pravde Snežanom Malović i šefom kabineta ministra spoljnih poslova Borkom Stefanovićem rekao da treba da „prestane praksa licitiranja sa datumima ukidanja viza" i da se umesto toga radi na tome da se reše svi problemi i prepreke u ispunjavanju obaveza iz „mape puta" ka EU.

Tadić je dodao i da je zbog obimnog posla i izdavanja nekoliko miliona novih pasoša dogovoreno da se preraspodele ljudi koji rade u opštinskoj administraciji da, zajedno za zaposlenima u MUP-u, rade na izdavanju novih dokumenata. Dogovoreno je da se kupi i nova oprema za izdavanje pasoša kako bi moglo da se odgovori na sve zahteve za njihovim izdavanjem.

Sagovornik Pressa blizak državnom vrhu kaže da je ambasador Teral izneo nekoliko novih zahteva koji praktično znače da su evropski zvaničnici odustali od namere da Srbiji obezbede izlazak na belu šengensku listu!?!

Dva nova zahteva

- Prvo, ambasador Teral preneo je poruku Brisela da naši novi pasoši s biometrijskim podacima ne odgovaraju svim evropskim standardima, odnosno da serijski brojevi nisu po propisima EU o graničnim prelazima - navodi sagovornik Pressa.

Drugi razlog za odlaganje jeste u stvari strah EU da će Albanci s Kosova masovno uzimati naše pasoše, što može da im stvori velike probleme. Takođe, Brisel ima rezerve i prema Srbima iz BiH!

- Prema rečima ambasadora Terala, EU bi mogla da ima velike probleme s muslimanima iz BiH ukoliko bi se Srbija našla na beloj šengenskoj listi. Naime, veliki broj Hrvata iz Bosne uzeo je hrvatsko državljanstvo kada su Hrvatskoj ukinute vize i oni sada bez problema putuju po Evropi. Brisel stoga očekuje i da će veliki broj Srba iz RS zatražiti državljanstvo naše zemlje kad Srbiji budu ukinute vize, što bi muslimane iz Bosne dovelo u neravnopravan položaj. Iako Bosna ne ispunjava nijedan uslov za beli šengen, Srbi i Hrvati putovali bi bez viza, ali ne i muslimani... - objašnjava sagovornik Pressa.

Ambasador Francuske Žan-Fransoa Teral, na pitanje da li je srpskim vlastima preneo nove uslove koje treba da ispune da bi bile ukinute vize, u pisanom odgovoru navodi:

„Predsednik Tadić upravo je izjavio ‘da će država u predstojećem periodu učiniti sve kako bi građanima u najskorijem mogućem roku bilo omogućeno da putuju bez viza u države EU i istakao da ne treba spekulisati o datumu kada će Srbija biti stavljena na belu šengensku listu'. Potpuno se slažemo s predsednikom Tadićem. Mi radimo na istom zadatku, želimo isti rezultat i imamo isti cilj. Uveren sam da ćemo u saradnji sa srpskim vlastima uskoro i da ga dostignemo".

Ministri prvi put čuju

Ministar policije Ivica Dačić izjavio je za Press da je „apsolutno netačno" da je ambasador Teral ili bilo ko iz EU Srbiji postavio nove uslove.

- Nema novih uslovljavanja. Jedino je tačno da EU pazi koga prima u svoju porodicu i uvek sugeriše državama koje dobiju viznu liberalizaciju da budu oprezne u izdavanju pasoša. To je sve. Nećemo više davati prognoze kada će to biti, želimo da to bude do kraja godine i radimo na tome - kaže Dačić.

Potpredsednik Vlade za evropske integracije Božidar Đelić kaže da od ambasadora Terala nije primio nikakve nove uslove, niti mu je poznato da je Srbija dobila nove uslove koje se tiču pasoša i Srba u BiH.

- Nema političkih uslovljavanja, niti bilo kakvih novih uslova - kaže Đelić

Link

posle ovog problema sa albancima,pojavio se problem i sa srbima iz rs a samim tim i sa muslimanima,jer hrvati iz federacije uzimaju hrvatsko drzavljanstvo,kada krenu srbi to da rade isto,muslimani dospevaju u neravnopravan položaj,tako da neće ništa biti od ukidanja viza a vidim pre neki dan omladinu ds vozdovca delili "pasoš" sa zastavom eu:),nema deco od toga nista,demokrate,ispalili ste narod sa svojim lažima isto kao sps tokom devedesetih

У последњих 60 година број Албанаца се повећао са 40 % укупног становништва на 90 %,а број Срба са 60% смањио на 10 % и ти имаш мозга да напишеш да смо ми њих угрожавали.Угрожена врста је она којој се број смањује(и код људи и код животиња)

ako se ne varam i broj belaca u JAR je bio oko deset posto, pa se ne secam da su crnci ugrozavali tih deset posto vec je bilo obratno.

hehe
o cemu ti pricas
pa sta je bilo sa indijom,sacica engleza maltretirala milijardu indijaca,pa sa juznom afrikom isto...vecina ljudi ovde ne shvata da imas problem sa milion ipo ljudi a mozda i 2 koje bas boli sta mi odavde pricamo i radimo i nista im ne mozes osim da se re te po forumima

Ко год очекује од САД да промени одлуку -није нормалан.Ми Срби то и не треба да очекујемо ми треба да јачамо своју привреду и војску и да чекамо повољан тренутак да повратимо окупиране српске територије.Првенствено треба да из главе избијемо идеју о ,,евроатланским интеграцијама,, ,,нату,,,,ЕУ,, и сличним глупостима са којима само трошимо време и губимо снагу.

e bas si biser
aha a kako to mislis da ojacas srpsku privredu,kad radnici sebi seku prste i nista se ne proizvodi vec 20g,od cega ko ce da ti da pare gde ti je trziste,gde su ti ljudi jesi li ti svestan da u ovoj zemlji radi milion a ostalih 6 zivi na budzetu ovih malo sto radi,i to sa tendencijom smanjivanja,ne radi cela istocna srbija ne radi sandzak ne radi zapadna vojvodina,koja bre vojska da ojaca pazi molim te,imamo 3 ispravna aviona,odakle ti lova za jacanje armije na modernizaciju iste i na kraju krajeva ko je brevise lud da ratuje...mislim nemoj samo dace nam rusi i slicne gluposti..da se razumemo boli me uvo i za eu i za rusiju i za siptare...hocu da zivim normalno i da ne ratujem i damoje dete ne ratuje da me ne bombarduju svakih 10g.
procitao sam jedan strasan podatak da u srbiji tj bivsoj sfrj svaka generacija gradi kucu sto je katastrofa ako uzmes u obzir da su kuce u swedskoj jos iz proslog veka znaci ljudi se fokusiraju na druge stvari i ne misle hoce li im neko spaliti dom...
i ono sto je ovde bitno...vec sam bio napisao...JEL MOZE NEKO DA MI KAZE NEKO NORMALNO RESENJE ZA KOSOVO..a da nije proteracemo ih,jer necemo,ratovacemo,jer necemo,oni ce se samoobrisati,jer nece i sve one gluposti sto citam ovde
ko mi ne veruje nek svrati do pristine sa bg tablicama pa nek se uveri

Back