Srpski nutricionisti kasne za svetom 100. godina !

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Nikita Kulganov

Buduća legenda
Poruka
37.589
Nutricionizam u Srbiji crna rupa. Sve ekpsert do eksperta....Inace cuveni nutricionista koji rade na medicinskom fakultetu Dr.Jagoda Jorga preporucuju ''zdravu ishranu'' , ali bez voca...:zblesav:
Dok u Srbiji ''nutricionisti'' ponavljaju kako nista ne moze da zameni meso i mleko, ministarstvo zdravlja Kanade, kaze da za mleko i meso postoji zamena , a da su to namirnice biljnog porekla.
Srbija opet kasni za svetom .....

Poslednja izmena:
Slusao sam Jorgu vise puta. Tacno je da pominje meso, a ako se pazljivo slusa sta prica da se zakljuciti da je misljenja da ne sme reci ono sto joj je na umu.
Sama je birala posao i necu je ni kuditi ni hvaliti, samo cu reci onima koji se interesuju za ishranu da ne budu iskljucivi vec dodju do informacija i iz drugih izvora, narocito alternativnih.

p.s. alternativa nije nelegalna tako da slobodno, onome kome je bitno sopstveno zdravlje putevi su otvoreni
ako kojim slucajem padne jedan nas, pasce najmanje deset njihovih, to oni znaju zato nas i ne diraju

Opet ti sa Kanadom!

Znaci stvarno ne mogu da verujem... Neces da je pustis i tacka! Ne mozes ti to da pojmis, moras da zivis ovde da bi razumeo zasto postoje takva uputstva. Pa ljudi u Kanadi i ne znaju kako izgleda povrce a ti ih navodis kao primere dobre ishrane tj njihovu politiku ucenja dece o hrani...to je zato sto oni BUKVALNO NE ZNAJU STA JE HRANA
Niti znaju koje su namirnice, niti da kuvaju... Znaju kako se zovu obroci i brendovi pomrestoranima i slicno.

Tuzno, ali istinito. Nezamislivo... Da ne zivim medju njima i ja ovome ne bih verovala

Dobro je da u Srbiji svi znaju sta je ''zdrava hrana''.....i da su svi samouki nutricionisti....:rotf:

Ne znaju puno, ali bar mogu da se oslone na svoju tradiciju, to je uvek funkcionisalo dok Kanadjani nemaju takvu tradiciju... Velikom vecinom. Ali bar su tolerantni na razllike u ishrani vise nego Srbi. Srbi misle da je samo njihov dobar nacin i to se ovde na forumu moze videti.

hahahahahhahaahha,jos jedna moja prica,uzmem u Merkatoru broj,posto na suhomesnatom tako ide,kad ono okrenem se i pored mene stoji ova Jagoda Jorga,i ladno zena uzima one najgore virsle i onu slaninu sapunjaru.

Tako da samo se vi lozite na te njene zvake dok ona jede mesne najgore preradjevine.:lol:

Virsle su za verovatno za svekrvu il za mačke, a sapunjara je vrhunska zdrava hrana .

Још једна небулозна тема отворена да би се пропагирао веганизам.
Лок и бан за постављача!

Velike pare daje PETA ovim gluperdama da otvaraju ovakve teme po internet forumima.

Da veganizam valja, u istoriji čovečanstva bi valjda bila zabeležena bar jedna jedina veganska civilizacija.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back