Nestasna Ameba:
And by the way, njegov copavi Vuk (kako ga on rado zove) otpao je od Drobnjaka. To je taj njegov Vuk, plagijator i lopov. Slika i prilika nadobudnih kretena. Kad vec moram sirotog Vuka da trpam u isti kos s doticnim.
Zao mi i onog Njegosa...
Pa to je to, Vuk je jezik svoga đeda - crnogorski jezik, P R O G L A S I O za srpski jezik, pomoću provjerene srpske formule ćiribu-ćiriba.
Zasto niste uzeli vaš jezik, jezik iz "Zone Zamfirove " za zvanični srpski jezik ? Odgovori ?
Zasto niste uzeli jezik vojvođanskih Srba za zvanicni srpski jezik ? Odgovori ?
Zasto niste uzeli jezik kojim je pisao Dositej za zvanicni srpski jezik ? Odgovori ?
Zasto niste uzeli za zvanicni srpski jezik, jezik koji sam gore prikazao u pismu Svetog Petra Cetinjskog Karadjordju ? Odgovori ?
Ovo su sve opcije koje su vam stojale na raspolaganju i da nije bilo Vuka 100% bi izabrali jednu od ovih opcija.
Ali ste vi uzeli jezik Vukovog đeda i abrakadabra P R O G L A S I L I ga za srspki jezik.
I ozvanicili ga u skolama !
Sto se Njegosa tiče, očigledno ga nisi čitala, jer njegov "Gorski vijenac" počinje sa:
"Viđi vraga su sedam binjišah..."
Kao sto vidis Njegos nije pisao srpskim jezikom, jer od prvih 5 rijeci kojima pocinje njegovo glavno djelo, 4 ne postoje u srpskom jeziku !!!!
Nema u srpskom: riječi "viđi", riječi "vraga", riječi "su", rijeci "binjiš".
I samo da budem precizniji.
Srbi su uzeli jezik Crnogoraca za podlogu za svoj P R O G L A S E N I srpski jezik.
To sto ti učiš, to se sve davno ispiljelo iz velikosrpske Garašaninove škole - bataljoni "učenjaka", ali ti je ovo što sam ti objasnio prava istina, što si uostalom i sama nesvjesno konstatovala.