Srpski jezik | Prokleta avlija

Laquale

Početnik
Poruka
1
Pozdrav svima.

Potrebna mi je pomoć oko Andrićevog dela "Prokleta avlija". Naime uskoro bi trebao raditi maturski rad iz Srpskog jezika i odlučio sam se za lektiru "Prokleta avlija".
Oko samog uvoda u pisani zadatak. Ne znam kako bi naziv teme na maturskom bio ali znam da će biti neka tema iz Proklete avlije. Da li može neko da mi pomogne oko uvoda, da neke savete oko pisanja, smerniće kako bi uvod trebao izgledati. Kako da napišem početak?

Žahvalio bih se svima koji mi pomognu i onima koji su odvojili vreme da pročitaju ovu temu.

Pozdrav svima.

Potrebna mi je pomoć oko Andrićevog dela "Prokleta avlija". Naime uskoro bi trebao raditi maturski rad iz Srpskog jezika i odlučio sam se za lektiru "Prokleta avlija".
Oko samog uvoda u pisani zadatak. Ne znam kako bi naziv teme na maturskom bio ali znam da će biti neka tema iz Proklete avlije. Da li može neko da mi pomogne oko uvoda, da neke savete oko pisanja, smerniće kako bi uvod trebao izgledati. Kako da napišem početak?

Žahvalio bih se svima koji mi pomognu i onima koji su odvojili vreme da pročitaju ovu temu.

Google is your friend. Evo linkova, pa skidaj i čitaj....
https://www.google.hr/search?q=lekt...&ved=0ahUKEwi196Hj9L3MAhXGBZoKHSfOBv4QBQgQKAA

Pozdrav svima.

Ti nazalost ne znas ni srpski. Nego ne brini nista. Pisi sta ti padne na pamet, meni nije poznato da je bilo ko barem zadnjih desetak godina dobio neku jedinicu ili
dvojku iz nekog predmeta.

Takoe Rayela,kućo stara...Mož I ono:
"Široka je avlija,momci viču Marija!
A Marija na Dunavcu voza se u čamcu...
Pa još:"...Otkud tebi Ančice svilene rukavice-Dao
mi ih majstor Đura da mu budem cura..."
Ovo drugo kao for-špil-Široka je avlija je značajno...Bolje
nego prokleta...

Back