Koristite zastareli pregledač. Možda neće pravilno prikazivati ove ili druge veb strane. Trebalo bi da ga nadogradite ili koristite alternativni pregledač.
ja sam u subotu prelazila tu granicu, kad smo ulazili u Makedoniju zadrzali smo se oko 2 sata na granici, dok smo se pri izlasku iz Makedonije zadrzali 10ak minuta...
ukoliko vam nije problem da vozite po krivinama i da pu bude malo duzi, idite na drugi prelaz kod manastira... retko ko zna za njega i nema guzve, seljaci su voljni da vas sprovedu do prelaza uz naknadu od 10ak evra.
ja sam u subotu prelazila tu granicu, kad smo ulazili u Makedoniju zadrzali smo se oko 2 sata na granici, dok smo se pri izlasku iz Makedonije zadrzali 10ak minuta...
ukoliko vam nije problem da vozite po krivinama i da pu bude malo duzi, idite na drugi prelaz kod manastira... retko ko zna za njega i nema guzve, seljaci su voljni da vas sprovedu do prelaza uz naknadu od 10ak evra.
Ja sam u istu subotu, oko 15h prošao Prohor Pčinjski prema Makedoniji i zadržao se ukupno, na oba punkta oko 25 minuta iako je pre nas bilo samo jedno vozilo. Ne žuri im se mnogo, iako su svi ne preterano ali umereno ljubazni
Što se tiče prelaza kod Preševa treba imati u vidu da je to prvi vikend u julu kada je na tom prelazu najveća gužva koja nastane pre svega zbog makedonskih Albanaca gastarbajtera koji idu svojim kućama. Iako nisam prolazio ove godine, verujem da je gužva radnim danima znatno manja.
Ovo nisam baš razumeo, zašto bi bilo kome davao 10€ da me sprovede do graničnog prelaza Prohor Pčinjski kad postoje putokazi. E, da budem iskren, sa naše strane fali jedan i to odmah kad se isključite sa magistralnog puta i pređete nadvožnjak iznad tog puta - tu nema znaka, a treba skrenuti desno.
Još malo iskrenosti kad se uđe u Makedoniju, takođe fali jedan putokaz, nekih 10ak km nakon graničnog prelaza kada se nailazi na raskrsnicu u obliku slova T, gde treba skrenuti levo. Sve ostalo je obeleženo.
ne znam zasto bi nekom placali, ali koliko sam ja cula prosle sezone je to bio bas unosan posao u tom kraju mada su musterije uglavnom bili Turci i ostali stranci