Mislim da film nije napravljen da Srbe predstavi kao manijake, silovatelje i sl., vec kao narod ko *ebe kako ko stigne, i to bukvalno. Da su nas toliko slomili, da toliko nemamo postovanja, i da zivimo u takvom vremenu da padamo na najnize grane samo da bi se iscupali iz krize.
Mislim da se negde i u filmu provlaci nesto kao, ovaj narod je toliko propatio i propao da nema sta vise da izgubi, ali sada je nasao neku drugu "vrednost", tj. robu koju ima da ponudi. Naravno to je ispod i onih najnizih grana.
Inace, centralni deo price je o snuff filmovima, ko ne zna sta je to, i bolje je, a takve stvari zaista postoje i nadam se da niste imali prilike da se sretnete sa time.
Takodje, nisu Srbi oni koji ovde Srbe siluju i zlocinci, vec pokazuje sta smo sve spremni da radimo da bi preziveli i opstali. Neki kriticari ga opisuju kao socioloski film, ali svi se fokusiraju na eksplicitne sadrzaje.
Opet, takve stvari se desavaju i bio je slucaj u Rusiji, ili u nekoj bivsoj drzavi SSSR-a, gde je neko narucio nesto slicno, a narod koji je moralno propao, koji nema od cega da zivi, niti sta da izgubi spreman je da skoro sve uradi za novac.
Moglo je to da se uradi i sa manjom dozom eksplicitnog nasilja, ja imam cvrst zeludac, ali neke scene znaju da budu mucne, mada mislim da je cilj reditelju i bio da sokira ljude time, jer psihologija ljudi i radoznalost je cudo. Vecina ljudi su ga pogledali bas zbog price da je grozan, nasilan i sl, a obicno takva ista radoznalost tera ljude da vide te filmove o kojima se u ovom filmu radi.
Da li je nesto poucan, ili dobar, pa i ne bas. Nema neku pricu, ali ima sok vrednosti, ali nije nesto sto obavezno morate pogledati.