Srpski dug raste 110 evra u sekundi

Imas li ideju kako da se smanji dug?

imam naravno

- otpustiti 2/3 zaposlenih u administraciji
- eliminisati mito korupciju i kriminal u vrhu vlasti koja preko namestenih tendera ukrade najmanje 4 milijarde evra godisnje u Srbiji.
- smanjiti poreze motivisati privatan sektor a smanjiti plate u drzavnom tj definisati da prosecna plata u drzavnom sektoru moze biti maksimum 70% prosecne plate u privatnom

EPS gubi milijarde dinara, i samim tim njegovom privatizacijom više ne bi morali da supsidiramo to propalo preduzeće iz džepova građana.

To je moj plan za uštedu merenu milijardama.

Ali naravno niko ne sluša glas istinskih reformatora

EPS po sebi stvara ogroman profit .

Problem je sto EPS-om upravljaju demokrate koje tu firmu koriste da pljackaju preko nje ogroman novac i tako se od uspesne firme pravi gubitas.

Pa sad da me postavis za direktora Apple-a ili Microsofta kad bi krenuo da namestam tendere i kradem , za cas bi od profitabilnih firmi napravili gubitasa

Ja dzabe pisem vec 3 godine,pre samo par godina pokazivali smo na hrvatsku kao prezaduzenu,tad je nas javni dug bio 26% a hrvatski 39% a danas je nas 45% a hrvatski 43% ,prestigli smo ih ekspresno a da smo izgradili jedno veliko nista.A u realnosti dug je mnogo veci jer je ovih 45% izracunato po nerealnom kursu od 100 dinara koji je odrzava bas tim zaduzivanjem,kad vise ne bude moglo da se zaduzuje a morati da se vraca kurs ce da padne debelo pa ce i dug skociti za 20-30% bukvalno preko noci.Vlast je stvorila drzavu koja je zavisnik od kredita a razlog mozete i videti ako pogledate arhive malo posle 2000 godine kad je proizvodnja umesto da raste padala pa su ti "EKSPERTI" koji su i danas na vlasti opusteno pricali kako srbija ne treba da zivi od proizvodnje jer smo eto u 21 veku,zivecemo valjda od vazduha pa smo danas u situaciji da nam je proizvodnja u odnosu na svetsku 5 PUTA manja nego pre 21 godinu ,u svetu porasla duplo a u srbiji se smanjila 2.5 puta.Zato je buducnost veoma mracna jer dug raste ogromnom brzinom a proizvodnja jedino od cega moze da se vraca dug (turizam nemamo) stagnira a cak zadnjih meseci i opada. I opet da ponovim nikakvo porednje sa dugovima zapada ne stoji jer oni sem sto duguju ,duguju i njima a ko sta duguje srbiji a takodje nemacka se zaduzuje po 0.66% godisnje kamate a Srbija po 14% ,samo za kamatu cemo davati 20 puta vise od Nemaca,Argentina je bankrotirala sa dugom od 60%.

(Dzonikg, 20. oktobar 2011 07:32)

odlican komentar

Visina duga po meni nije toliki problem koliko cinjenica da ogromna vecina stanovnistva radi za bednih 300-400 eura i ucestvuje u njegovom otplacivanju a da taj novac nikada nije ni videla, bez obzira da li se radi o licnim primanjima, komunalnoj, saobracajnoj, komunikacionoj, energetskoj i svakoj drugoj infrastrukturi u svom mestu stanovanja, investicijama u privredne projekte i zaposljavanje, itd. itd. itd. Najmanje 90% onoga sto je uzeto na ime kredita nikada nije ni uslo u zemlju vec je zavrsilo na privatnim racunima ljudi iz drzavnog, privrednog i stranackog vrha i na razne provizije onima koji su u tom kriminalu ucestvovali. Ostalih 10% zavrsilo je u nekoliko privilegovanih opstina kao sto je Novi Beograd. U ostalim se nista nije promenilo u proteklih 20 godina, osim sto je na napustenim i zapustenim fabrikama jos poneki novi prozor razbijen.
(Dragan, 20. oktobar 2011 08:57)

Majstor obmane i lopovluka, Boris Tadić, nadam se, broji svoje poslednje dane na političkoj sceni Srbije. Ta žuta štetočina je predugo na vlasti.
Ako on broji poslednje dane, kao što kažeš, nagomilane dugove će svejedno neko morati da vrati, a ko zna se, buduće generacije.
Ja mislim da nije problem samo u Tadiću, mada on jeste odgovoran za dug nastao u njegovo vreme, problem je u administraciji i čitavom javnom sektoru koji odbija i ne želi da deli sudbinu Države koju sami vode. To je nečuveno i nezamisljivo da se troši više nego što se porezima može prikupiti danas u Srbiji.

Back