SRPSKA RADIKALNA STRANKA ostetila drzavu za 10 godina!

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
~Petar:
ma sun,ipak je to malo science fiction scenario...:)
ono sto me realno nervira je teza da su nam kao staru voljenu sfrj unistili spolja,a mi svi u njoj bili naivni i chisti i pojma nismo imali o chemu se radi...

ОК, и ја се надам да је СФ (не град у Калифорнији). Али, сценарио сам базирао на већ виђеном драматуршком моделу у ЦГ - ако одузмеш право гласа 350.000 људи из ЦГ који, замисли, живе у Србији целих 10-15 г. па су као такви неподобни за бирачко право, а независност ти донесе 2000 Шиптара из Њујорка (који су за бирачко право подобни), није тешко направити паралеле са Војводином, а ни предвидети реакције "Србије" у том случају (наводници зато што би "држава Србија" у таквој подели карата могла у целини да се обухвати швенком са Бранковог моста). Само сам претпоставио шта бисте ви којима је све равно до Косова тада рекли.

Око СФРЈ, да; ни ја не мислим да је држава у потпуности "срушена споља", пошто је постојало активно учешће и интерес прво Словенаца и Хрвата, потом муслимана у БиХ (који у почетку нису гурали сепаратистичку агенду). Изнедадио би се кад би мало истражио однос Европе и Америке према кризи у почетним стадијумима (где нам је Европа много више сместила него "дежурне" САД, које су тек касније ушле у ту причу, из разлога прекомпликованих за један овакав топик). Трагично је једино то што је ваш омиљени сурогат за Дракулу и доктора Мабузеа, бренд по имену "Милошевић", до неке 1992 био до ушију заљубљен у исту СФРЈ и вероватно очекивао да "другови Хрвати дођу памети па да заиграмо козарачко коло" ор самтинг, а то је аспект где се сви ви правите блесави. Час вам је "Милошевић растурио Југославију", час га кривите за "губљење територија" (до којих вам је иначе мнооооооооого стало). Па одлучите се већ једном шта хоћете у животу (Ђенка, Маратонци), не може и једно и друго. Ево, ја кажем да је Милошевићева грешка што Србија није ОДМАХ растерала усташе из врха државе (а сети се да су и државу, и владу, и војску и дипломатију почетком деведесетих и ваше омиљене "србочетничке агресије" водили редом ХРВАТИ), војно наметнула разграничење (и спречила касније крвопролиће), у прах претворила све паравојне формације (које су прво настале у Словенији и Хрватској) и онда свега овога не би било. Можеш ли ти да кажеш исто то? Наравно да не можеш, јер је читава "проевропска" концепција у Србији сведена на вештину да се је*еш а да ти не уђе, односно, и да будемо "објективни" а да притом не увредимо комшилук који је до јуче хтео да нас физички уништи, а данас нам намеће колективну кривицу.

Поздрав свима, неко време ме неће бити. Готово, крај.

Sunchaser:
ОК, и ја се надам да је СФ (не град у Калифорнији). Али, сценарио сам базирао на већ виђеном драматуршком моделу у ЦГ - ако одузмеш право гласа 350.000 људи из ЦГ који, замисли, живе у Србији целих 10-15 г. па су као такви неподобни за бирачко право, а независност ти донесе 2000 Шиптара из Њујорка (који су за бирачко право подобни), није тешко направити паралеле са Војводином, а ни предвидети реакције "Србије" у том случају (наводници зато што би "држава Србија" у таквој подели карата могла у целини да се обухвати швенком са Бранковог моста). Само сам претпоставио шта бисте ви којима је све равно до Косова тада рекли.

Око СФРЈ, да; ни ја не мислим да је држава у потпуности "срушена споља", пошто је постојало активно учешће и интерес прво Словенаца и Хрвата, потом муслимана у БиХ (који у почетку нису гурали сепаратистичку агенду). Изнедадио би се кад би мало истражио однос Европе и Америке према кризи у почетним стадијумима (где нам је Европа много више сместила него "дежурне" САД, које су тек касније ушле у ту причу, из разлога прекомпликованих за један овакав топик). Трагично је једино то што је ваш омиљени сурогат за Дракулу и доктора Мабузеа, бренд по имену "Милошевић", до неке 1992 био до ушију заљубљен у исту СФРЈ и вероватно очекивао да "другови Хрвати дођу памети па да заиграмо козарачко коло" ор самтинг, а то је аспект где се сви ви правите блесави. Час вам је "Милошевић растурио Југославију", час га кривите за "губљење територија" (до којих вам је иначе мнооооооооого стало). Па одлучите се већ једном шта хоћете у животу (Ђенка, Маратонци), не може и једно и друго. Ево, ја кажем да је Милошевићева грешка што Србија није ОДМАХ растерала усташе из врха државе (а сети се да су и државу, и владу, и војску и дипломатију почетком деведесетих и ваше омиљене "србочетничке агресије" водили редом ХРВАТИ), војно наметнула разграничење (и спречила касније крвопролиће), у прах претворила све паравојне формације (које су прво настале у Словенији и Хрватској) и онда свега овога не би било. Можеш ли ти да кажеш исто то? Наравно да не можеш, јер је читава "проевропска" концепција у Србији сведена на вештину да се је*еш а да ти не уђе, односно, и да будемо "објективни" а да притом не увредимо комшилук који је до јуче хтео да нас физички уништи, а данас нам намеће колективну кривицу.

Поздрав свима, неко време ме неће бити. Готово, крај.

Поздрав и теби. Могу само да кажем - штета, јер су твоји коментари на врхунском нивоу. Врати се што пре. :cry:

независност ти донесе 2000 Шиптара из Њујорка

razlika između dva bloka je bila skoro 50.000 glasova i to na biračkom telu od 480.000.
Mi neprekidno živimo u nekim iluzijama. Tako sada treba da poverujemo da je neko nama uzeo Crnu Goru i to "najveći srpski neprijatelji, Albanci.

Onda se takva priča forsira po mafijaškim DB novinama, na nacističkom servisu evropske Srbije i po sličnim mestima da bi od cele te paranoje ostao samo strah koji pothranjuje nacionalizam i radikale.

комшилук који је до јуче хтео да нас физички уништи, а данас нам намеће колективну кривицу.

Ovo je još jedan deo te retorike i logike 90ih koja se bazira na paranoji i strahu.
Srbija je bila u ratu i to u ratu koji je velikim delom sama inicirala pokušavajući da odvoji delove okolnih republika. Isto ono zašta se buni kada Albanci to rade.

Cela priča o Srbiji koja je opkoljena onima koji ceo život provode razmišljajući kako da je unište je skovana u nacionalističkoj kuhinji koja služi za skupljanje glasova radikalima i njima sličnima.

Fincher:
razlika između dva bloka je bila skoro 50.000 glasova i to na biračkom telu od 480.000.
Mi neprekidno živimo u nekim iluzijama. Tako sada treba da poverujemo da je neko nama uzeo Crnu Goru i to "najveći srpski neprijatelji, Albanci.
.

Када овако нешто напишеш, а то нема везе са стварним чињеницама - неко ко није упућен у догађања око референдума, могао би и да наседне и да поверује.

Не стоје тако ствари како си их ти лепо упаковао. Прво 55% од изашлих бирача не чини ни 50% укупног бирачког тела - дакле у крајњем случају ову државу ЦГ изгласала је мањина а не већина. ЦЕНЗУС КОЈИ ЈЕ ПОСТАВЉЕН, тј. оних чувених О,4% - јер је резултат био 55,4% износи око 2 000 ШИПТАРСКИХ ГЛАСОВА И ТО ЈЕ ЈЕДИНА ИСТИНА. Дакле, да није гласало 2 000 Шиптара - референдум НЕ БИ БИО ПРИЗНАТ ОД МЕЂУНАРОДНЕ ЗАЈЕДНИЦЕ. Свака друга прича је калкулација и варање са циљем да се забашури истина.
8-)

Мис Тремел, узвраћам поздрав!

Ево, само укратко, за Финчера (бај д уеј, неки други ник би ти више одговарао - не иде стари субверзивац и "антихашки лобиста" Дејв уз тако лепо компоноване политички коректне успаванке). Дакле:

azlika između dva bloka je bila skoro 50.000 glasova i to na biračkom telu od 480.000.

Да, с тим што је за победнички скор од 55% било потребно 2000 гласова, које су, према лажљивом пропагандном леглу најцрњих срБских патриЈота, приштинском "Коха Диторе", донели управо Њујорчани албанског екстракта. Ствар је слављенички објављена 23 маја, пренео и Б92. Да и не говоримо да је "бирачко тело од 480.000" било смањено за готово још толико, мудром и државотворном одлуком реформских структура у ЦГ да сопствене грађане у Србији остави без права гласа (да је, којим случајем, тих 350.000 Срба гласало, а ових 2000 Шиптара из Њујорка остало без прилике да заокружи опцију Монтенегро Веро, вероватно би се и Финчер - фолоуд бај Белгрејд енџиоуз - гневно обрушио на "срБске нацоше" који су тако нешто урадили).

Onda se takva priča forsira po mafijaškim DB novinama, na nacističkom servisu evropske Srbije i po sličnim mestima da bi od cele te paranoje ostao samo strah koji pothranjuje nacionalizam i radikale.

Мисс'им, стварно, неко ко је гледао Фајт Клаб и слушао легендарне максиме јунака нашег доба, Тајлера Дардена, дугује и себи, и Финчеру и Палањуку минимум пристојности који подразумева макар за нијансу интелигентнију реторику од најниже сорошевске касте са "Замисли Србију" и сличних онлајн-сметлишта...

Ovo je još jedan deo te retorike i logike 90ih koja se bazira na paranoji i strahu.
Srbija je bila u ratu i to u ratu koji je velikim delom sama inicirala pokušavajući da odvoji delove okolnih republika. Isto ono zašta se buni kada Albanci to rade.

Да, рат је мир, незнање је моћ, зли срБи су криви за све... То што су "суседне републике" у нареченом периоду раних деведесетих махале истим нацистичким заставама пред очима Срба чије су очеве клали под тим знамењем пола века раније, што су их избацили из устава, били "поносни што нису ожењени Српкињом или Жидовком", дочекивали олињале ратне злочинце из НДХ као националне хероје и остало, није ни најмање важно. Финчеру је покварено летовање на Брачу '92, и он то српском агресору никад неће заборавити.

Cela priča o Srbiji koja je opkoljena onima koji ceo život provode razmišljajući kako da je unište je skovana u nacionalističkoj kuhinji koja služi za skupljanje glasova radikalima i njima sličnima.

Док је ова гандијевска мудрост скована у врчевима истине, одговорности и помирења, међу Сорош-фандид алтруистима који би - све и кад би им неко клао породицу Зец пред очима - причали исте болесне приче о "болесној Србији" и "српској кривици" за рат.

Sunchaseru, ovo što si ti izneo je skup miloševićevskih predrasuda i načina mišljenja koji je formiran 90ih uz pomoć takvih veličina poput Vučelića, Crnčevića i njima sličnih. Taj način razmišljanja na žalost nije nestao nego je evoluirao u kvazi-konzervativnu ideologiju zasnovanu na strahu i predrasudama. On se može najbolje opisati terminom srpski nacionalizam.

Да, с тим што је за победнички скор од 55% било потребно 2000 гласова, које су, према лажљивом пропагандном леглу најцрњих срБских патриЈота, приштинском "Коха Диторе", донели управо Њујорчани албанског екстракта.

Ti si izgleda veliki ljubitelj Koha Dirore-a.
Pobedu na izborima su doneli građani Crne Gore koji su velikom većinom itglasali nezavisnost.
ProsrBske stranke su dobile uslove koje su želele, njihov glas je vredeo više, strani posmatrači su bili tu. No Crna Gora je ipak izabrala nezavisnost.
Građani su odlučili.

oдлуком реформских структура у ЦГ да сопствене грађане у Србији остави без права гласа

Da li je zaista potrebno 5 puta objašnjavati iste stvari?
Oni koji glasaju u Srbiji ne mogu glasati i u Crnoj Gori.
To je odluka Venecijanske komisije.

Мисс'им, стварно, неко ко је гледао Фајт Клаб и слушао легендарне максиме јунака нашег доба, Тајлера Дардена, дугује и себи, и Финчеру и Палањуку минимум пристојности који подразумева макар за нијансу интелигентнију реторику од најниже сорошевске касте са "Замисли Србију" и сличних онлајн-сметлишта...

Fraze umnog i inntelektualnog smetlišta oličenog u ideologiji nacionalista možeš sačuvati za nekog drugog.
Istina mora da zaista boli kada je neko spreman da brani komunističke DB strukture koje su preko noći postale nacionalistiočke da bi se obogatile na ratištima.
Ti si izgleda od mafije uspeo da napraviš ideologiju...;)

Kao i obično takvom sistemu vrednosti su problem oni koji pokušavaju da razbiju sve teorije o zaveri protiv Srba, krvožednim komšijama koje nemaju preča posla nego da kuju planove za uništenje srBstva itd. Onda se tu lepe klasične etikete koje nisu ič odmakle od onih koje je koristio Milošević što samo govori o idejnoj bliskosti.

Patetične izjave o "nabijanju krivice" svaki put kada se pomenu zločini i uopšte to skrivanje nacionalista iza naroda postaje toliko banalno i providno da još samo razni radikali koji izjavljuju da su njhove partijske vođe superjunaci(paola) mogu u to da veruju.

Ta ideologija zla, koja meša ideologiju kolektivizma, nacionalističku isključivost, mafiju, državnu bezbednost je najveća pretnja Srbiji i Balkanu.

Fincheru dugujemo bar da u našem delu sveta radimo ono što on radi u svom, razotkrivamo razne domaće učmale robove sistema.

Fincher:
Sunchaseru, ovo što si ti izneo je skup miloševićevskih predrasuda i načina mišljenja koji je formiran 90ih uz pomoć takvih veličina poput Vučelića, Crnčevića i njima sličnih. Taj način razmišljanja na žalost nije nestao nego je evoluirao u kvazi-konzervativnu ideologiju zasnovanu na strahu i predrasudama. On se može najbolje opisati terminom srpski nacionalizam.

...a ko je formirao tvoj nacin razmisljanja....mama i tata?....kazem ja da je vaspitanje kljucno za odabiranje strana u sukobu :)

_Milanche_:
U periodu sto otvorene sto prikrivene koalicije i podrske zlocinockoj vlasti Slobodana Milosevica SRPSKA RADIKALNA STRANKA je od Srbije napravila haos,totalno je ekonomski upropastila,izugbila sve sto se moglo izgubiti i od Srbije prvi put u njenoj istoriji napravila narod ZLOCINACA iako smo uvek bili narod ZRTAVA.
Zbog toga treba podneti KRIVICNE PRIJAVE!

Svašta...

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back