Srpska muzika vs. World music

Ja Poljak iz Poljske rečem onako:
Srpska muzika nije najbolja na svetu. Najbolja na svetu je muzika jugoslovenska, to znači i srpska (npr. Block Out) i hrvatska (npr. Hladno Pivo) i slovenska (npr. Siddharta) i makedonska (npr. Arhangel) i bošnjacka (npr. Velahavle) i crnogorska (bez primera).
:)
World music za mene ne postoji... ovo je skoro samo šit :)

Hej, Poljak, nemoj da smaras. Ja sam Srpkinja i valjda znam sta je nasa muzika. Da ja nisam Sopenu pomagala oko Polki i Mazurki, niko ne bi znao da imate muziku. Mi imamo kola kakva niko nema, trube, rukoveti, Sabana Bajramovica, Esmu Redzepovu i Louisa. Svetska muzika moze da se slika bez nas. 8)

meni ova tema malo nije jasna..

mozda sam ja de glupa, ali sta se ovde podrazumeva pod world music?
mozda doticna devojcica nije obavestena da "world music" nije kolektivno ime za bilo koju muziku koja nam dolazi sa inostranog trzista vec za odredjeni muzicki pravac.. e a kad se malo bolje upozna s tim, onda nek se javi da popricamo o muzici..

pod broj dva, nikada mi nisu bili jasni ljudi koji porede babe i zabe. bi bilo kao kada bi ja nekog pitala ko je bolji sportista novak djokovic ili diego maradona. ne razumem sta zvrji ljudima kroz glavu kad postavljaju ovakva pitanja.

i pod broj tri

TURBO FOLK je najveca sramota koja je zadesila muziku i nas narod (mada to nije samo srpski fenomen), ta svojevrsna junk i trash kvazikultura i svi njeni poklonici zasuzuju da budu javno izvrgnuti ruglu, a da ne kazem i kamenovani.

peace love and unity haha

-------> Alice_in_Wonderalnd
Ad 1) World music...pa Srbija je takođe na ovom svetu pa i srpska muzika je "world" :)
Ad 2) Novak Djoković je bolji nego Maradona :)
Ad 3) Turbo folk nije najgora vrsta glazbe... najgore sranje je poljska vrsta koja se zove "disco polo". Odvratan užas... A folk je folk, valjda svaka država ima svoju narodnu folk glazbu koja je neki deo istorije naroda.

-------> Liza Dennis
Koliko ti imaš godina da si pomagala Šopenu pisati muziku? :)
On je umro 1849 godini... i nije svirao ovu česku vrstu glazbe - Polke :)

-------> Alice_in_Wonderalnd
Ad 1) World music...pa Srbija je takođe na ovom svetu pa i srpska muzika je "world" :)
Ad 2) Novak Djoković je bolji nego Maradona :)
Ad 3) Turbo folk nije najgora vrsta glazbe... najgore sranje je poljska vrsta koja se zove "disco polo". Odvratan užas... A folk je folk, valjda svaka država ima svoju narodnu folk glazbu koja je neki deo istorije naroda.
dragi moj Poljache, bilo bi mi draze da si procitao moj post, pa tek onda odgovorio na njega..
jel sam malopre rekla da je world music muzicki pravac.. kome pripadaju npr. deep forest ili african headcharge (inace nemas pojma koliko mrzim da trpam muziku u pravce, i zao mi je stp si me naterao na to)
za novaka i maradonu necu da se izjasnjavam, ali tacno sam znala da ce se naci neko pametan da mi kaze ko je bolji..
a meni se cini da sam ja bas lepo specifirala da pricam o TURBO FOLKU koji ni priblizno nije isto sto i izvorna narodna muzika ili ti folk muzika koja je naravno deo ne samo istorije nego i kulture svakog naroda.
a TURBO folk kao sto ti i samo ime kaze daleko od izvornih narodnih pesama, vec unakazena izokrenuta izopacena i pervertirana narodna muzika.

i molim te sledeci put... razmisli pre nego sto odgovoris..

dragi moj Poljache, bilo bi mi draze da si procitao moj post, pa tek onda odgovorio na njega..
jel sam malopre rekla da je world music muzicki pravac.. kome pripadaju npr. deep forest ili african headcharge (inace nemas pojma koliko mrzim da trpam muziku u pravce, i zao mi je stp si me naterao na to)
za novaka i maradonu necu da se izjasnjavam, ali tacno sam znala da ce se naci neko pametan da mi kaze ko je bolji..
a meni se cini da sam ja bas lepo specifirala da pricam o TURBO FOLKU koji ni priblizno nije isto sto i izvorna narodna muzika ili ti folk muzika koja je naravno deo ne samo istorije nego i kulture svakog naroda.
a TURBO folk kao sto ti i samo ime kaze daleko od izvornih narodnih pesama, vec unakazena izokrenuta izopacena i pervertirana narodna muzika.
i molim te sledeci put... razmisli pre nego sto odgovoris..

Draga Alicija, oprosti da nisam tačno pročitao tvoj post, ali nažalost još ne razumem svih reči vašeg jezika, pa mislih da nekoje značile su nešto drugo nego pravo značenje, a rečnik je mi daleko doma. Pa oprostite.
Pa i mislim da ipak ne znam šta je ovaj Turbo Folk, valjda nikad nisam ga čuo... valjda srećem. Možda daj mi neke primjeri ove glazbe da vidim šta ovo, možda za mene bude ovo lepa glazba ma sumnjam :)
A tu primjeri super pesama disco polo:

Ovaj disco polo mi se cini u rangu turbo folka, kojeg NARAVNO razlikujem od nase lepe narode, etno, muzike, i kojeg smartam za najodvratniji oblik zvukova za koji se odredjena grupa ljudi usudjuje da kaze da je muzika. Hej, ali to je samo moje misljenje... (nadam se ne samo moje) :)

Back