Srpska mitomanija

Odlicna zabava pred spavanje :)

1. Tesla je izmislio struju
2. Srpski seljak je posten
3. Cetnici su bolji od Partizana
4. Srbi i Rusi su braca
5. U nama tece slovenska krv
6. Srbija nije mala jer je 3 puta ratovala
7. U Srbiji jeli viljuskom dok je Nemac prstima
8. Srbi su nebeski narod
9. Tito je bio najbolji vladar za Srbe
10. SPC je bolja od Vatikana
11. Sahrana i krstenje su besplatni
12. Englezi mrze Srbe
13. Amerika nije smela da izvrsi kopnenu invaziju na Srbiju jel se bojala
14. Latinica je hrvatsko pismo

Manje vise si u pravu. Otkud potreba za mitomanisanjem je pitanje. Odgovor je jasan. Beda. Intelektualna, kulturna, ali i ekonomska koja prouzrokuje prve dve. Nas narod je u nacajnoj meri bedan i on nema drugo sta u zivotu nego da bezi u istoriju i lazi, jer buducnosti i lepe istine nema. Isto vazi za sve balkanske narode.

Meni nikad nije bilo jasno zasto se velica cela prica oko boja na Kosovu i Kneza Lazara.

Dok se najuspesniji Srpski vladar svih vremena Dusan silni skoro ne pominje.

Cudna neka teznja ka velicanju gubitaka dok se prave pobede stavljaju u drugi plan?:think:

Ja kao liberalni Srbin smatram da mitomanija i epika o Boju na Kosovu nije slavljenje poraza, vec se tu obelezava jedna tragedija. Kako bioloska, tako i cinjenica da se tada pocela gubiti drzavnost.
Kosovska mitomaniaj je imala svoju svrhu za vreme turske okupacije. Da podbuni narod da se oslobodi. Ona je danas katastrofalna, a moderna kosovska mitomanija je jos katastrofalnija. Kosovo je osveceno kada je Srbija dobila-izborila nezavisnost na Berlinskom kongresu, a ne onda kada je srpska drzava i zvanicno usla na Kosovo.

Odlicna zabava pred spavanje :)

1. Tesla je izmislio struju
2. Srpski seljak je posten
3. Cetnici su bolji od Partizana
4. Srbi i Rusi su braca
5. U nama tece slovenska krv
6. Srbija nije mala jer je 3 puta ratovala
7. U Srbiji jeli viljuskom dok je Nemac prstima
8. Srbi su nebeski narod
9. Tito je bio najbolji vladar za Srbe
10. SPC je bolja od Vatikana
11. Sahrana i krstenje su besplatni
12. Englezi mrze Srbe
13. Amerika nije smela da izvrsi kopnenu invaziju na Srbiju jel se bojala
14. Latinica je hrvatsko pismo

A koji ste "vi"?
Ako si od onih Bluz Bradersovih - onda je to zaista mit.
Vi niste Slovenskog porekla, već pripadate žutoj rasi i poreklom ste sa Kavkaza.

Imao sam negdje popis 50 točaka srpske mitomanije, ne znam otkud sam to nabavio, ali bilo je zanimljivo. Šteta što sam, vjerojatno zagubio. Sjetio sam se danas toga, jer je nekidan Slaven pisao na temu Bošnjačke mitomanije pa je spomenuo da postoje još dvije slične teme. Pretpostavljam da je treća vezana za Hrvate. Ako uspijem naći, stavit ću taj popis pa da komentiramo. ;)

Back