Srpska glumica u policiji zbog pretnji smrću i komentara o patrijarhu Pavlu

Lovac na talente

Veoma poznat
Banovan
Poruka
11.563
Zar je stvarno ovako nesto potrebno samo zbog razlicitog misljenja?

Srpska glumica u policiji zbog pretnji smrću i komentara o patrijarhu Pavlu

- Svetac, jer je išao tramvajem i retko jeo? Možda je i češće jeo, al' ga hteo metabolizam, ne znam - napisala je Srna Lango o patrijarhu Pavlu

srna-lango-patrijarh-pavle-620x350.jpg

U julu je Srna Lango podigla veliku prašinu kada je na svojoj Fejsbuk stranici kritikovala predlog da se patrijarh Pavle proglasi za sveca, a nakon toga je usledila gomila negativnih komentara i najostrašćeniji su čak glumici pretili smrću, što je Lango prijavila policiji.

Da podsetimo, sve je počelo nakon ovog Srninog statusa o patrijarhu Pavlu:

– Svetac, jer je išao tramvajem i retko jeo? Možda je i češće jeo, al’ ga hteo metabolizam, ne znam. Pa, da proglasimo onda celu Srbiju konačno svetom, sve ponaosob, jerbo mislim da i ređe jedu a gradskim prevozom taljigaju svakako. O blagosiljanju mržnje onomad uz kandilo, da ne počinjem. Čuj, svetac!

Patrijarh-Pavle-21-670x446.jpg

Nakon brojnih kritika Srna je obrisala ovu poruku, ali su uvrede i pretnje nastavile da stižu.

Ne znam ko mi preti, i nije mi nimalo prijatno. Nisam htela bilo koga da povredim, već samo da iznesem svoj stav – rekla je Lango za “Alo” i dodala da je podnela prijavu, kao i da je saslušana u policiji.

http://www.telegraf.rs/jetset/23981...-pretnji-smrcu-i-komentara-o-patrijarhu-pavlu

Nikako nisam za pretnje ali ova glumica je potpuno pogresila.

Ideja da se pocivsi patrijarh proglasi za sveca iznikla je nekako odmah, cak su ga i za zivota zvali "zivim svecem", ali eto do danas on to znanicno nije.

Nije stvar u tome da li se neko vozio autobusom, nego da li je a jeste, svojim nacinom zivota (skromnoscu, porukama urazumljavanja i dobrote cak i u ratu, licnim primerom i iskrenom brigom koju je narod uvidjao kod njega) zasluzio da bude svetac.

Dakle, pretnje su bezveze, ali i malo razuma i informisanosti (postoje knjige o njemu pa i na internetu moze da se nadje o njegovom zivotu) nije naodmet i sa druge (njene) strane pre nego sto povrsno zakljuci.

Nikako nisam za pretnje ali ova glumica je potpuno pogresila.

Ideja da se pocivsi patrijarh proglasi za sveca iznikla je nekako odmah, cak su ga i za zivota zvali "zivim svecem", ali eto do danas on to znanicno nije.

Nije stvar u tome da li se neko vozio autobusom, nego da li je a jeste, svojim nacinom zivota (skromnoscu, porukama urazumljavanja i dobrote cak i u ratu, licnim primerom i iskrenom brigom koju je narod uvidjao kod njega) zasluzio da bude svetac.

Dakle, pretnje su bezveze, ali i malo razuma i informisanosti (postoje knjige o njemu pa i na internetu moze da se nadje o njegovom zivotu) nije naodmet i sa druge (njene) strane pre nego sto povrsno zakljuci.

шта значи ово ''заслужио да буде светац''? светост се не заслужује нити се постиже нечијим признањем, светост је дар Божји. неко је свет зато што је испуњен Духом Светим.

шта значи ово ''заслужио да буде светац''? светост се не заслужује нити се постиже нечијим признањем, светост је дар Божји. неко је свет зато што је испуњен Духом Светим.

A sta to konkretno znaci, zar patrijarh Pavle to nije bio?

A zasto je njeno misljenje bitno?!

Sent from my SM-N920C using Tapatalk

То је још један од уобичајених спинова љибертада, неко небитан напише нешто што је увредљиво за већину, онда им неко анонимно прети, па се онда то разгласи преко одређених медија, неупућени се приме, ми као народ испаднемо стока. И сви срећни, дневнице зарађене, Срби попљувани...

A sta to konkretno znaci, zar patrijarh Pavle to nije bio?

јесте. био је прави сасуд Духа Светога.

светост не зависи од тога да ли ће га неко признати или прогласити за светитеља. то што је свет не значи ни да је безгрешан (јер није). не значи ни да је савршен (јер само је Христос савршен). значи само да се у њему нашло места и за Бога, јер је своје ЈА мало померио у страну да се у душу усели и Христос.

- - - - - - - - - -

Vama hrvatima sad smeta i pokojni patrijarh . ?

грешници мрзе блажене. јер да их воле, били би и они блажени.

јесте. био је прави сасуд Духа Светога.

светост не зависи од тога да ли ће га неко признати или прогласити за светитеља. то што је свет не значи ни да је безгрешан (јер није). не значи ни да је савршен (јер само је Христос савршен). значи само да се у њему нашло места и за Бога, јер је своје ЈА мало померио у страну да се у душу усели и Христос.

- - - - - - - - - -

грешници мрзе блажене. јер да их воле, били би и они блажени.

Da...:)...i ja sam zaboravila da editujem prethodni svoj post da sam mozda pogrsila u izrazu "zasluzio"...to neko jeste ili nije.

Hvala na korekciji, razumela sam i pre nego da ovo napises. Pozdrav. :)

То је још један од уобичајених спинова љибертада, неко небитан напише нешто што је увредљиво за већину, онда им неко анонимно прети, па се онда то разгласи преко одређених медија, неупућени се приме, ми као народ испаднемо стока. И сви срећни, дневнице зарађене, Срби попљувани...

Vidis delom si u pravu. Isto tako kako se napadalo i pozivalo na nasilje protiv gayeva, isto nevazni i nebitni ljudi pisali, pa im se pretilo, pa se razglasilo preko medija i eto..

- - - - - - - - - -

da je Srbija drzava pomenuta bi bila u zatvoru zbog vredjanja verskih osecanja pravoslavlja.

Ali na njenu srecu Srbija je CIA kolonija kojom vladaju CIA spijuni izdajnici i satanisti pa je tu prihvatljivo pljuvati po pravoslavlju a promovisati satanizam homoseksualizam i druge bolestine

A u kojoj "drzavi" se to desava? Afganistanu?

- - - - - - - - - -

Ona sigurno nije ta koja je strucna da presudjuje ko ce i da li ce biti svetac.

Tacno, ali ni ovi koji joj prete nisu

Back