Srpska dijeta

OVA SRPSKA DIJETA SREDIĆE VAM CREVA ZA MANJE OD SEDAM DANA, A UZ TO NE GOJI: Jeftiniju od nje još NISU IZMISLILI​

Gubi se dva do tri kilograma za četiri dana

Svaka žena želi da ima dobro telo za leto. U ovom periodu najčešće se drže dijete i vodi računa o ishrani, naravno uz trening.
Evo jedne srpske dijete koja će vam pomoći da brzo izgubite kilograme.

Iako je kačamak nekad bio poznat kao hrana za siromašne, danas je omiljen mnogima. Tajna je u tome što se obrok lako sprema, ne goji, dugo vas drži sitim, čisti creva, a i nije skup.

Za pripremu kačamaka najčešće se koristi žuti kukuruzni griz ili brašno, mada možete da koristite i beli kukuruzni griz, odnosno brašno (bolje nego kupovna gotova palenta).
Obični kačamak skuvan sa vodom, bez sira ili kajmaka, ima prilično malo kalorija porcija od100 grama sadrži tek oko 74 kalorija A ukoliko u kačamak dodate mleko, sir ili kajmak, jasno je da će u tom slučaju imati znatno višed kalorija, piše onefit.rs.
Pritom, kalorije u ovom obroku uglavnom potiču od ugljenih hidrata.
Prirodne materije iz kačamaka se lako vare i ne utiču na povećanje telesne težine. Osim toga, ova namirnica će biti ukusnija i bolja ukoliko je pomešate sa vašim omiljenim povrćem. Prelijte je jogurtom koji ima malo mlečne masti i uživajte u zdravom obroku, piše dijetaplus.com.

Gojaznost, Kilogrami, Dijeta, Mršavljenje
foto: Profimedia / Dmitrii Kotin / Alamy / Alamy /
Dakle, hranljiv obrok sa malo kalorija, poput kačamaka, može biti dobar izbor za one koji žele da izgube dva do tri kilograma ili održe zdravu telesnu težinu i ujedno očste creva.
Naime kompleksni ugljeni hidrati u kačamaku nas s jedne strane dugo drže sitim, a s druge, stimulišu dobro varenje.
Takođe, kačamak dijeta od četiri dana ubrzaće vam metabolizam, a vrlo je moguće i da će sniziti povišen holesterol u krvi. A za regulisanje stolice i čišćenje creva možete da jedete kačamak umesto hleba desetak dana.

Prvi dan
400 g palente, 1 krastavac, 1 paradajz, 1 jabuka, 2 litra vode
Drugi dan
Ponovite meni iz prvog dana.

Treći dan
400 g palente, salata od 300 g zelene salate, 200 g svežeg kupusa, 2 šargarepe, malo limunovog soka i 1 kašičice maslinovog ulja, 2 litra vode, 3 šolje zelenog čaja bez šećera
Kačamak
foto: Printscreen/Youtube/ RIZNICA TAJNI
Četvrti dan

Ponovite meni iz trećeg dana.
Osnovi recept za kačamak
Da bi vam kačamak pomogao u mršavljenju, treba da ga kuvate bez mleka, šećera ili putera.
Sastojci:
50 g kukuruznog brašna, 200 ml vode, pola kašičice maslinovog ulja
Priprema:
Vodu sipajte u šerpu i vrlo malo posolite. Ostavite da proključa, pa dodajte brašno. Kuvajte na niskoj temperaturi 15-20 minuta, odnosno dok vam drvena kašika, povučena kroz kačamak, ne ostavi trag po šerpi. Kad se skuva, dodajte maslinovo ulje i promešajte.
Ne zaboravite i da, dok ste na kačamak dijeti, treba da pijete dosta vode, pišu receptibalkana.net.
izvor Espreso/dijetaplus.com.

Bog uredi dijetu Srbinu kako sam sebi nikad ne bi.
Volela bih da znam šta je srpska dijeta, ali se bojim da je to dijeta po principu da se nema, ali shvatimo da nam mnogo i ne treba.
Srbija nije bila poznata po prekomernoj telesnoj masi sve dok se nije zaljubila u amerikanizme. Koka kola, hamburger, neuredan život, da smo neki kancelarijski miševi...
Kačamak, pa da!
Proja, hleb od raznih žitarica...
Grla se čuvaju za posebne dane, nije se jelo mesište svaki dan.
Baka mi je pričala da su dok je ona bila dete, nakon Drugog svetskog rata, i balege pekli i jeli kao hleb kojeg nigde nije bilo!
Balegu peći i jesti...
Bože... :rida:

Srbija nije bila poznata po prekomernoj telesnoj masi sve dok se nije zaljubila u amerikanizme. Koka kola, hamburger, neuredan život, da smo neki kancelarijski miševi...
Ovo.

Ne nuzno taj nesretni, nezdravi hamburger, vec manjak kretanja i tjelesne aktivnosti.
Prije nije bilo hamburgera, ali je bilo cvaraka i slanine, dodje opet na isto.
Danas prakticki idemo autom ako nam je nesto udaljeno 200 metara.
Dovoljno je samo svaki dan prohodati dva sata, svi bi imali liniju kao manekeni.

Ovo.

Ne nuzno taj nesretni, nezdravi hamburger, vec manjak kretanja i tjelesne aktivnosti.
Prije nije bilo hamburgera, ali je bilo cvaraka i slanine, dodje opet na isto.
Danas prakticki idemo autom ako nam je nesto udaljeno 200 metara.
Dovoljno je samo svaki dan prohodati dva sata, svi bi imali liniju kao manekeni.

Kakvi... gledam da prošetam makar oko 4km do grada i od istog nazad. Tačno osećam zahvalnost sopstvenog tela svaki dan, pa po malo i preguram granicu svaki put.
Ishrana je takođe važna. Sasvim drugačiji znoj proizvodimo kad jedemo ovu ili onu vrstu hrane, da ne pričamo o drugim stvarima.

e sad ovo malo diskutabilno , da ne idemo u ekstreme
Znam. U trenucima preživljavanja nećemo mnogo misliti na to kako išta zvuči i izgleda.
Moja baka ne zna ukus hleba od balege, ali mi je o tome pričala više da shvatim koliko je jak poriv tog tad naroda bio da samo preživi.
Lično bih tim ljudima podigla spomenje i doživljavam njihovu snalažljivost kao vrlinu, jer je iza njih nastalo ipak mnogo ljudi koji su se isto tako borili za život, ne za klonuće i odustajanje, već za nas koji smo sad stasali da nastavimo niz.

@Samsonight pro se ljutiš, nije kraj sveta, nego, u pravu si ta ono o koka kolu čipsove mipsove hamburgere i drugoj brzoj hrani
sa druge strane medalje stoji i činjenica da je tempo života takav da sr to silom prilika upražnjava , i da se samo vadimo na foru da se nema vremena za fizičku aktivnost , jednostavno ne želimo da napustimo zonu komfora

Ishrana je takođe važna. Sasvim drugačiji znoj proizvodimo kad jedemo ovu ili onu vrstu hrane, da ne pričamo o drugim stvarima.
Ne znam kako je u Srbiji (vjerujem da je ipak bolje), ali u Hrvatskoj vec godinama na pijaci prodaju muda pod bubrege.
Pisao sam vec tu o nekoj akciji paradajza u Konzumu, starci te godine odlucili nakuvati hrpu soka zato sto im u vrtu neka bolest spopala biljke.
Dosli tamo, nijednog paradajza.
Pitali trgovkinju, ona rekla da su se u sedam ujutro babe s pijace natiskale na ulazu, zapete kao puska, dok se vrata otvorila, kao da je onaj pistolj za start opalio.
Desant baba... sve opustosile... i naravno kasnije na pijaci prodavale pod domace.

Ne znam kako je u Srbiji (vjerujem da je ipak bolje), ali u Hrvatskoj vec godinama na pijaci prodaju muda pod bubrege.
Isus Hrist, dragi Sin Božiji, nije mario za ono što će jesti i piti pre svog uskrsnuća.
Hrana koju konzumiramo, ako smo u družbi sa Njim, nikad nas neće razboleti.
Bog dragi zna ko sam i kakva sam, odakle moji gresi, kako da ih oplevi kao da ih nikad bilo dok se molim, to je kao korov protiv kog nemam moći.
Volim Gospoda Isusa Hrista jer nas nije učio da je u jelu i piću spas, u ovome ičemu svetskom.
Učio nas je nekim sasvim drugim stvarima, da jedna riba i jedan hleb hrane hiljade, a da samo On može duše da nahrani za sva vremena, izleči, slepi da progledaju, bogati da odbace svoja imanja;
Gospod Bog neka nas vidi u revnosti, neka pomogne onima koji još ne znaju i ne vide; Svima Gospod Bog neka se nađe, kao što i hoće.

Isus Hrist, dragi Sin Božiji, nije mario za ono što će jesti i piti pre svog uskrsnuća.
Bog dragi zna ko sam i kakva sam, odakle moji gresi, kako da ih oplevi kao da ih nikad bilo dok se molim, to je kao korov protiv kog nemam moći.
Volim Gospoda Isusa Hrista jer nas nije učio da je u jelu i piću spas, u ovome ičemu svetskom.
Učio nas je nekim sasvim drugim stvarima, da jedna riba i jedan hleb hrane hiljade, a da samo On može duše da nahrani za sva vremena, izleči, slepi da progledaju, bogati da odbace svoja imanja;
Gospod Bog neka nas vidi u revnosti, neka pomogne onima koji još ne znaju i ne vide; Svima Gospod Bog neka se nađe, kao što i hoće.
pričamo o hrani_hrani i dijeti , ne o duhovnoj hrani , ok

Mila moja, ja u kupe, ti u spade.
Sta mislis sta bi patrijarh Pavle rekao na ovaj upis?
Pa nije Isus fitness trener koji slaze jelovnike i pipa zenske guzice po teretanama.

Back