SRPSKA ANA KARENJINA

Život običnog sveta kreiraju velikani , likovi iz književnosti , važne ličnosti - kul i in elita . Još kao đak , bio sam diskriminisan i šikaniran , od nastavničke elite , koja je po školskom programu i ličnim opredeljenjima , veličala i činila uzornim ličnostima , sve ovde ispred pobrojane . Smatrao sam da niko , ko ne prođe analitički test moralnosti , ne može biti uzoran svetu a naročito ne potomstvu.
Imao sam pizmu , opravdanu , na književne likove ; jerbo kao dete , nisam imao kuraži da javno iznosim moralne analize o delima/nedelima , savremenika tog doba ! Naročito me golicalo veličanje Ane Karenjine i Odiseja . Za mene je to bio i ostao školski primer duhovne obrazovne nakaznosti , jednog obrazovnog sistema , koji jede čast , poštenje , dostojanstvo - čovečnost !
No , obrazovni sistem gazio je sve pred sobom , pa i moja viđenja , zbog kojih sam doživeo raznorazna javna omalovažavanja i nipodištavanja od vaspitačko nastavničkog osoblja ! Danas kad ih sretnem , na štakama , vajkaju se ; kažu da su tad tako mislili , eto grešili su - iz straha , pohlepe i uverenja da tako obezbeđuju bolji i sigurniji život sebi i svojima!
Njihovi đaci , slepi sledbenici , u malom čini ono što su im vaspitači i učitelji ponudili kao uzor !
Danas , nama je život ponudio vest , da se javila srpska Ana Karenjina mužu , koji je verovao da je nestala i ostavila mu tri mala deteta !

Nestala supruga se ipak javila: Mužu, ja se udala

http://www.blic.rs/Vesti/Srbija/579155/Nestala-supruga-se-ipak-javila-Muzu-ja-se-udala

Ima li na ovom svetu čoveka koji bi Anu Karenjinu hteo da ima kao majku ; ili možda kao sestru ; još bolje kao suprugu sa kojom je izrađao buljuk lepe , nevine dečuce ! Ima li takvog čoveka ovaj svet !?

On je ludji od nje............nikako mi nije jasno sto ti ljudi kad udju u brak i dalje produzavaju svoje agonije zivota,a brak im sluzi kao drustevno opravdanje..........Majka je majka,ali vec sam jednom rekla i ponavljam:"Prije stupanja u isti obaviti psihijatrijski pregled".Njemu treba zena, a koja ce doci da zivi sa njim?Sad nek raspise oglas za majku vlastite djece............Valjda ima takvih slucajeva i kod zena.............:dash::dash::dash:

Back