Srpkinje???

Ko su Srpkinje?
One što su se rodile u Srbiji ili su im se roditelji rodili u Srbiji ili su se udale za onog što se rodio u Srbiji ili za onog čiji su se roditelji rodili u Srbiji ili su rodile decu sa onim što se rodio u Srbiji?
Kako se to određuje, oduvek me je zanimalo? I ko to određuje? I da li Srpkinja može da bude ateista ili mora da bude religiozna i koje religije taksativno dolaze u obzir? Kako se određuje poreklo? Gde to piše eksplicitno?
Da li se računa otac, a ne majka, ili se računaju oboje, ili deda po tati ili oba dede ili i askurđel mora da bude Srbin da bi se priznavalo poreklo i kako znate kog porekla su vam preci? Mislim SVI preci?

- - - - - - - - - -

Biće onda da sam sigurno ta Srpkinja čim sam oštrokonđa.
Eto, sama sebi sam dala odgovor.
Hvala i drugi put.

Ko su Srpkinje?
One što su se rodile u Srbiji ili su im se roditelji rodili u Srbiji ili su se udale za onog što se rodio u Srbiji ili za onog čiji su se roditelji rodili u Srbiji ili su rodile decu sa onim što se rodio u Srbiji?
Kako se to određuje, oduvek me je zanimalo? I ko to određuje? I da li Srpkinja može da bude ateista ili mora da bude religiozna i koje religije taksativno dolaze u obzir? Kako se određuje poreklo? Gde to piše eksplicitno?
Da li se računa otac, a ne majka, ili se računaju oboje, ili deda po tati ili oba dede ili i askurđel mora da bude Srbin da bi se priznavalo poreklo i kako znate kog porekla su vam preci? Mislim SVI preci?

- - - - - - - - - -

Biće onda da sam sigurno ta Srpkinja čim sam oštrokonđa.
Eto, sama sebi sam dala odgovor.
Hvala i drugi put.
Bas sam htjela da pitam Srpkinje ili Srbijanke?Meni ta klasifikacija nikako nije jasna i ne mislim da sam srpkinja ako sam pravoslavka, koja ne zivi u Srbiji ali to nije za ovde,a nisam za pdf politika ni malo zainteresovana.

aha, vazi :lol: to medju srbima koji ne znaju za gore
ja sam ovde ko cvetic u poredjenju sa francuskinjama, mentalitet je takav da se misljenje uvek izrazava i to ne na najnezniji nacin. samo tupavi i mutavi u francuskoj cute i hvala univerzumu sto sam u ovoj zemlji a ne u nekoj drugoj.
ovde me ljudi vide kao finu, prijatnu ali rezervisanu osobu sa stavom i karakterom a kuci sam dabome zla ostrokondza. to je doduse interpretacija onih koji ne shvataju da zene ne moraju da klimaju glavom i cute po coskovima. nikako ne bih menjala imidz, ne treba mi tako nesto ni u ludilu.

nemoj samo da počnete sa majkama, koje su najbolje-dižu mi se creva jer će crnogorci biti najbučniji u toj tvrdnji :(

Koliko je meni poznato( a možemo proveriti o geneologiji sve na pdf istorija ima tamo puno mudrog sveta..recimo kao Stalter)
u Srba lozu prenosi muška linija ( kod Madjara je to žena, isključivo-majka)..trebalo bi da si čist(?) Srbin ako su ti to i preci po dubini loze
e sad..kako smo bili 500 leta pod famoznim Turcima, da li je moguće da je čista Srpska krvca opstala?

Meni se čini da se Srpska krv nije mogla očistiti od stranih gena (primer su i mešoviti brakovi u kraljevskim i plemićkim porodicama kroz istoriju, o plebsu i da ne govorimo) a tek sada da zagovaramo čistu naciju gotovo da da je to nemoguće utvrditi na ovim balkanskim i evropskim prostorima punih migracija i mešovitih brakova barem u jednoj generaciji.
mada čitajući o genetiki balkana i sličnostima po muškoj liniji http://okruglisto.com/index.php?topic=3016.0
postoje interesantna istraživanja o sličnostima medju balkanskim narodima...no to je zaista "viša matematika"

zašto ovo pišem: pa Srpkinja dans je mix svega najboljeg jer je prirodno da se nasledjuje veći procenat dobrog od svojih predaka .)

Poslednja izmena:
Кад погледаш ове наше серије типа Бољи живот, Срећни људи, Породично благо, а и оне старије типа Позориште у кући и слично,
жене су стварно представљене као але (посебно таште :D ) и испада као да ништа друго и не раде, него критикују своје мужеве,
који обично немају пара, а ето сви други имају, оне су нервозне што не могу ово, оно, друго, треће... српске серије и српски филмови
(већина) оцрнили су и Српкиње и Србе, нема бре ниједног нормалног вођења љубави у филму, све нека хистерија, грубости.
Искрено, да сам ја странкиња и да погледам неки наш филм, не бих никада имала жељу да дођем у Србију.

Ми смо само погрешно представљени као нација, па тако и жене, а посебно што сви мисле да је у сиромашној земљи све јефтино и
да је све на продају. Схватам да сви имају предрасуде о неким нацијама (добре или лоше), рецимо мени се генерално свиђају Мађарице, зато што
су тако отресите, знају шта хоће. :)

gej lobi i televizija je sjebala srpkinjice, poremetila ih, imaju neka nerealna ocekivanja i imaginacije. a sa druge strane muskarchitji su skloni da idealizuju i mashtaju, a zene su realnije i svjesnije u nekim drugim stvarima. uglavnom, i muskarci i zene su samo jedna polovina bica, osakacena ako nemaju svoju drugu polovinu

Back