Sokolica_M
I naravno - u podsvesti urezano secanje da se nekada bili deo Jednog...
...
Da li vam se ucinilo da kad nekog sretnete, osetite se kao da tu osobu znate
oduvek? Ili da osecate neku posebnu bliskost, sigurnost pored nje?
Ne u podsvesti nego u memoriji, nego je ta memorija jako blokirana i tesko dostupna,
mada je ipak dostupna. Of course da nam se dogadja, nekom takav susret promeni
citav zivot.
Ovaj Univerzum je iz jednog ugla gledista nista vise nego samo ogromni broj lanaca
akcije i reakcije. Jos pre 2 g. sam postavio neke teorije o postajanju, neku sam
vec objavio, vreme je za sledecu.
ovako, nista nemoze da postoji bez akcije, nema reakcije bez akcije.
Takodje akcija i reakcija su samo dve suprotne strane jednog novcica.
Bez jednog nema ni drugog, tako da sve sto postoji mora da bude u obliku akcije i
reakcije. Stoga sam u dubokoj analizi dosta jasno video, da kada se javi neki impuls
postajanja, sa njim se odmah javlja i drugi, jedan drugog podrzavaju i realizuju se
ili manifestiraju se na nekakav nacin. Takodje kada (u nekoj sferi, obliku existencije)
nastaje, u odredjenoj fazi evolucije (nastajanja), nastaje jedna muska osoba kao akcija
i jedna zenska osoba kao reakcija, posle toga se dalje mozda dogodi da dobiju i tela
na ovoj zemlji, tj. da budu rodjeni... Tamo gde postoji toplo, mora postojati i hladno.
E sad konacno, dosad nisam zeleo da pisem licne stvari, niti da FiLoZoFiRaM,
Al kada svi FiLoZoFiRaJu i ja Chu.
Kada upoznajem neki lik, bilo osoba, bilo umetna osoba ili neki pojam, volim da
primecujem koje ima slicnosti samnom, evo npr. Nikola Tesla je rodjen 10.Jula, ja
sam 11.Jula, mozda sam njegova inkarnacija 8-) imam potencijal Genija.. 8-).
U osnovnoj sam ucio fiziku, matematiku i hemiju iz zadovoljstva, i bio sam najbolji
u tome. Sad sam se bacio na filozofiju i religiju. A u srednju nisam isao zato sto
u osnovnoj je vec bio u skoli veliki nemoral i pustos, a sta bi bilo u srednjoj?
Sokolica, sta ti znaci to M na kraju? Moje ime se pocinje tim slovom, Miro, i u
tome vidim neku slicnost. 8-)
Kako se zivot promeni kada naidjemo na nekog koga smatramo srodnom dushom?
Jednostavno, ti prema njemu osecas svasta a on prema tebi nista.
A nikako da ga ubedis da jos kada nije bilo ni zvezda, bili ste jedno..
Onda moze se cisto i jasno videti prolaznost i svih emocija, bilo pozeljnih ili nepozeljnih.
On, ili ona te nece.. ko zna zasto..?
zato sto nisam lep, zato sto nisam karizmatican, zato sto sam siromasan..
...zato sto sam hriscanin + hinduist + budist..
Sta vec, ne ume da prepozna ono sto je unutra u dushi, niti da se seti proslosti.
Ili sam pogresio sa izborom, ili nije doslo jos vreme?
Sad, jedno pitanje postavljam, ne verujem da ce iko moci dati odgovor, samo oni koji
analiziraju i razmisljaju. -- Dali kada jedna od tih dvoje osoba postigne univerzalni
cilj zivota (potpuno oslobodjenje) - odmah postize i druga osoba?
Kada postanu jedno u absolutnom (beskrajnom) smislu ili stanju, to je neopisivo-
That is indescribable joy, everlasting peace, supreme bliss,
and innumerable exhilaration
dragojIo
srodna dusa je jedan od retkih koncepata u koji ne verujem
Zasto ne? samo posmatraj sve sto se dogadja svuda oko tebe.. 8-)
dragojIo
hahaha, hold on, wait a second, just a minute - definisi bliskost!
Dobro si napisao, ovo je vrlo vazno, na koji nacin blizak.
Niti svi misle na istu bliskost, niti i ako bi mislili, nije ista.
Potpunu bliskost mozes postici samo sa Bogom (kosmickom energijom)!
A, mozda, samo, mozda i sa srodnom dushom. I ako mi potraga za srodnom dusom nije
nikad uspela, ne zelim da iskljucujem mogucnost drugim. A kaze Swami Chidananda,
da Tantra (nesto takvo) moze obicno da uspe 2 osobama iz 20 000.
Tesko je naci ozbiljnu zensku osobu (skoro nemoguce),
pa je Bolje je biti Brahmacharin (celibat).
Bas nam je pre nekog dana sa ruskog satelita antena preko skyneta skinula neki program, zove se Grisha,
(ko zna sta kako se koristi satelitska za skidanje podataka preko skyneta, razume)
Program ima interesantne mogucnosti, ukucas svoj datum rodjenja, i pokaze ti bioritam, i sve o
znaku tj. simbolu pod koji si rodjen, sve na ruskom jeziku. Bioritam je interesantna stvar, i vise puta
sam video da ima neki uticaj, stalno se menja kod svake osobe, a karakteristican je u tri faze,
emocionalna skala, intelektualna skala, i skala fizicke snage. Ove tri stvari kod nas neprestano idu
gore dole, kao sinusoide, a prosecan ciklus je oko 27 dana. Tako da postoje trenutci kada smo vise
sposobni za odredjene stvari, a i kada smo manje sposobni. U jednom slucaju sam posmatrao i video
predivno poklapanje. Npr. ako nam je prosecna intelektualna snaga vrednosti negde oko 100,
onda u danima kada nam je bioritam skale intelekta na najvisoj tacki, intelektualna snaga ima vrednost
oko 100+ 30, tj ukupno 130. A kada je na najmanjem onda negde oko 100 - 30, tj 70.
Ovo sam naveo samo od prilike. Ako se recimo nadju dve osobe u datom trenutku, a kod oboje je
emocionalna skala na najvisoj tacki, onda izmdju njih vlada povecano razumevanje, i sposobnost
razmenjivanja emocija, veca privlacnost, i veci protok impresija i zapazanja, veca mogucnost bliske
komunikacije.. Slicno i za druge stvari. Naravno, ako gladujes dugo, onda nemozes imati snagu ni
kad ti je skala fizicke snage na najvisom polozaju.
Ja neznam sto je to sto utice na nas, da li su to planete, ili galxije, ili bioimpulse...
ali nesto sigurno jeste.
Program ima 2 Megabajta, bilo bi mi drago kad bi imao nacina da vam ga nekako prenesem, ali sorry,
nemam nacina preko interneta.