Сродне душе, да ли постоје

• Začetnik teme Začetnik teme milsu
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Имаш пример из Хришћанства, Исус Христос се оваплотио на Земљи да би критиковао човечанство из љубави према човеку, и да би га поправио и спасао. Без такве критике нема ни љубави. А онда су га они што не воле да буду критиковани мучили и распели.

Ако је "заљубљеност" када нам изгледа "лепо и паметно све што неко ради", онда то дефинитивно није "природно", осим ако се под "природним" подразумевају и све врсте девијација, али је у том случају и ретардираност такође природна. Зато је јасно зашто желим да говорим о духовним појавама а не о природним. Јер Дух је све што је здраво, а против Духа је све што је болесно. То је негде и најједноставније објашњење моје вере.
ko odredjuje šta je ''zdravo'' a šta ''bolesno''?

Kako kome, meni - ne!
O dobrom savetu ću možda i razmisliti, kritiku odmah odbacujem.
Kritika izaziva konfliktne situacije - nikako ljubav!
Пре ће бити да превелики его изазива конфликтне ситуације а не критика. ;)

ko odredjuje šta je ''zdravo'' a šta ''bolesno''?
Дух.

Nečete moći da pokrenete druga srca ako ništa ne izlazi iz vašeg srca
"Faust" Gete
Verujem da postoje , ljudi se traže po celom svetu , kao 2 polovine jedne te iste jabuke i kad se nadju prepoznaju se odma , posle kroz druženje i ljubav vide da li su jedno za drugo , ipak je čovek kompleksno i komplikovano biće .
Tu je iskrenost najbitnija
Retki su takvi i zaista su " bogom dani " srećnici ako se nadju !
https://forum.krstarica.com/threads/muzika-za-dusu.818336/post-46338407

Poslednja izmena:
Naravno da ne postoje. Većina ljudi nađe svoju osobu ili u rodnom gradu ili u gradu u koji je otišla da studira. Neće me niko ubediti da su među 8 milijardi ljudi na planeti baš to njihove srodne duše.
Ne postoje srodne duše već ljudi koji su kompatibilni jedni sa drugima normalno, ljudski, praktično. I ne znam kakva veća srodnost od te i treba.

Nečete moći da pokrenete druga srca ako ništa ne izlazi iz vašeg srca
"Faust" Gete
Verujem da postoje , ljudi se traže po celom svetu , kao 2 polovine jedne te iste jabuke i kad se nadju prepoznaju se odma , posle kroz druženje i ljubav vide da li su jedno za drugo , ipak je čovek kompleksno i komplikovano biće .
Ko se to traži po celom svetu? Većina ljudi koje znam se udala/poženila u svom rodnom gradu, a znali su se još od srednje škole. Ljudi retko pređu granice gradova, a kamoli država ili kontinenata u potrazi za nekakvom 'srodnom dušom'

Ko se to traži po celom svetu? Većina ljudi koje znam se udala/poženila u svom rodnom gradu, a znali su se još od srednje škole. Ljudi retko pređu granice gradova, a kamoli država ili kontinenata u potrazi za nekakvom 'srodnom dušom'
Ja sam 3. ženu našao u Kijevu rodom je iz Kazastana
1. iz Beograda rodom iz Mladenovca ,
2. Iz Požarevca
Da ne pričamo o ostalima vezama iz Austrije , Italije i po terenu nekadašnje Ygoslavije
Čovek traži dok ne nadje , bar je kod mene tako :prstic:
Možda što sam imao nomadski život i non stop tragao za nečim ili nekim ?
Ja nemam taj osečaj pripadnosti niti mestu , niti religiji , niti rasi
Mogu da živim bilo gde i sa bilo kim , samo da je to ljubav u pitanju.
Bitno mi je da je voljena osoba pored mene i da mogu da radim i zaradim za život

Poslednja izmena:
Pa ako ti je prva žena bila srodna duša, šta će ti treća?

To na stranu, ti si retkost, za većinu ljudi naprosto ne ide tako. I kad posmatram parove oko sebe koji funkcionišu, u pitanju je praktična svakodnevna kompatibilnost.
Vidiš kompatibilni smo bili uglavnom u seksu i samo u nekim segmentima
Ima i toga da sam bio zatečen nekim stvarima i uhvaćen u zamku
Mislio sam vreme će učiniti svoje
Koje izgubljeno vreme . ali ne žalim bilo nam je lepo !
Ipak treba više segmenata da se poklope i sličnosti da bi 2 ljudi opstalo
ne pričamo tu o materijalnom , deci ili uloženom u brak
pričamo o nekom mentalnom sklopu i sličnim interesovanjima , senzibilitetu i stasti

Back