Srodna dusha

Episkop:
Vudi Alen jednom reče da je za to potrebno da se njima dvoma poklope neuroze.

Ali istina je da često i nemamo sami pojma a šta je to za nas srodna duša. Možda je pre srodna našim tripovima... ili im idealno pasuje.

Istina. Kad se jedan izleci gotovo je sa srodnoscu. :lol: Ebi ga, duse su u stalnom kretanju, nista ne moze da se zamrzne u vremenu i prostoru.

moje srce:
@zelenooka85 - ljudi se menjaju odrastanjem, i ponekad se razvijaju u nepomirljivim pravcima... neke prijatelje sam izgubila odrastanjem, neke stekla, a neki traju od 'pelena'... a ne moraju svi biti srodne duse, dovoljno je da se volimo i trudimo jedni oko drugih.

@episkop - hvala, mislim da bolje razumem sada sta si hteo da kazes

Ja sam rekla da bi volela da imam bar jednu zensku osobu s kojom se tako dobro kapram kao sa muskim ortacima(jer ipak devojke bi trebalo bolje da se razumeju) ,moje drugarice su ok..ali uvek se prica svodi na moje resavanje njihovih problema,jer sam jedino ja raspolozena da slusam i da se trudim oko resenja...

Nema vise onoga,hajde da idemo negde da radimo nesto wacky :) ...samo kafenisanje i jadikovke... :(
Ili jos gore prepucavanje ciji je faks bolji :cry: cemu te gluposti...
A jednog dobrog druga sam izgubila jer se on zaljubio u mene,a u njega moja najbolja drugarica :(

I onda ja dodjem ovde lepo na forum i bole me .... za manje vise sve vase probleme i pisem sta god mi volja... :) ..pa tako iskaljujem svoj bes zbog ljucke neoriginalnosti i zatvaranja u zid svog sveta i sujete
A verujem da dosta njih to radi. :)

zelenooka85:
Ja sam rekla da bi volela da imam bar jednu zensku osobu s kojom se tako dobro kapram kao sa muskim ortacima(jer ipak devojke bi trebalo bolje da se razumeju) ,moje drugarice su ok..ali uvek se prica svodi na moje resavanje njihovih problema,jer sam jedino ja raspolozena da slusam i da se trudim oko resenja...
Ovo nije određeno polom.
I znam o čemu pričaš.
Još gore je što ništa od tvojih odgovora neće uvažiti.
To mi liči na problem u komunikaciji i uvažavanju tuđe reči i reakcije.
Da li je onda srodna duša neko sa kim je komunikacija adekvatna ? Odnosno, da li je samo to dovoljno ?

Episkop:
Da li je onda srodna duša neko sa kim je komunikacija adekvatna ? Odnosno, da li je samo to dovoljno ?
Izmedju dve "srodne dushe" mora da postoji takva visoko kvalitetna komunikacija. Ali postojanje iste izmedju dve osobe ne znachi i da su dotichne osobe srodne dushe, nego da umeju da se poshtuju i razumeju, iako ne dele iste principe, stavove i misljenja (:

O da meni jeste,kljucno. Ako treba da mi bude prijatelj.
A i decko nije bas nesto ako se nekapiramo,i nemamo o cemu da pricamo.
Postavila sam vec jadnom temu o mojoj bucmastoj drugarici...stvarno mi je stalo do nje
ali osecam se ko iscedjeni sunder :(
Ja sam joj davno rekla da mora malo da se aktivira,ali ne ne moze ona to...ona moze da me cima da sedim ceo dan kod nje da bi se ona jadala: Kako je ona nesrecna,njoj nista ne ide(a nista ni ne pokusava) i zasto je svet tako nepravedan. :(
Ako ja samo otvorim usta da se nesto pozalim,ona kaze :Cuti ti,tebi je lako ti imas decka. :(
Nasuprot tome meni kad je lose,zatvorim se u sobu,ne vidjam nikog,igram igrice crtam i pisem po ceo dan ili idem na trening.I sve dok se ne oporavim.Ali ne mogu da zamislimj sebe kako nekom ceo dan kukam a ne radim nista da problem resim!

Znas kako jednom kad ostaris,sve ce to proci...
I dobar sex i lepota...Ostace ti jedino govor. I ako tada budes morao da cutis pored svog partnera...ili da se svadjas s njim...
Onda dzabe ti sve.

zelenooka85: "ali uvek se prica svodi na moje resavanje njihovih problema,jer sam jedino ja raspolozena da slusam i da se trudim oko resenja..."
desava mi se cesto sa ljudima da mi se nakace bas zbog ove moje osobine... ali to nisu stari prijatelji, nego neki novi poznanici...
pokusaj da ti predlozis neke wacky akcije, pa vidi da li ce bitri prihvacene :) pokusaj da u sred jadikovke skrenes tok price na nesto zanimljivo... kako godine idu stvarno mnogi ljudi krecu da se ponasaju prema drugima kao da su deponije za njihova govna i nista vise... prsnu ljudi, ******, tezak je zivot... ali je fora pokusati da ih upalimo ponovo kada krenu da se gase...
sve ovo vazi samo za one koje iskreno volis. koga ne volis, nema sanse da mu stvarno pomognes i kloni ga se...

Episkop pitao da li je komunikacija dovoljna da ti neko bude srodna dusa... jeste. Ali ne samo verbalna komunikacija, nego i svi oblici neverbalne...

Episkop pitao da li je komunikacija dovoljna da ti neko bude srodna dusa... jeste. Ali ne samo verbalna komunikacija, nego i svi oblici neverbalne...
Misliš da nije potrebno još nešto ? Da je samo to dovoljno ?
Kapiram da ni to nije dovoljno lako, ali da li nam je potrebno onda još nešto da bismo nekoga smtrali srodnom dušom ?
Jer ako je u pitanju komunikacija, onda je problem značajno dobio na svojoj definisanosti & rešenju.

hmm... moram jos malo da razmislim... srodne duse koje imam u zivotu - njih je bilo potrebno sresti (stvar srece pre svega, ali i posledica slicnosti ----> krecete se po istim prostorima usled toga), a zatim i prepoznati... prepoznavanje se postize komunikacijom, ali i nekom vrstom osecaja koje imas povodom te osobe i u blizini nje)...
zato sam pomenula komunikaciju.
inace, sa pomenutom prijateljicom meni se vec godinama desavaju pa, cudni sinhroniciteti, i to veliki broj istih... u isto vreme se setimo jedna drugu da pozovemo (a nismo u svakodnevnom kontaktu, vec prodju nedelje da se ne cujemo) u isto vreme nam se desavaju isti zdravstveni problemi, ili dileme na iste teme... ma cudne stvari, ali sam se ja vremenom navikla da je to tako cudno...

neka jaka unutrasnja veza postoji, i cak i da se ne vidjamo mesecima (a pisemo npr dnevnike svojih misli) verujem da bi bilo jako mnogo zapanjujucih slicnosti...
zamrsila sam ovo, valjda nije sasvim nejasno

moje srce:
hmm... moram jos malo da razmislim... srodne duse koje imam u zivotu - njih je bilo potrebno sresti (stvar srece pre svega, ali i posledica slicnosti ----> krecete se po istim prostorima usled toga), a zatim i prepoznati... prepoznavanje se postize komunikacijom, ali i nekom vrstom osecaja koje imas povodom te osobe i u blizini nje)...
zato sam pomenula komunikaciju.
.....
zamrsila sam ovo, valjda nije sasvim nejasno
Ne, nisi. Savršeno je jasno.
A kada govorimo o onom prepoznavanju, zar u tome ne može ulogu igrati i ono što bi se moglo podvesti i pod nesvesne motive i želje.

Sve ovo pitam jer kada govorimo o srodnoj duši onda imamo viziju trajnosti. A šta ako se mi menjamo, onda ne možemo govoriti o trajnosti. Tada srodna duša ima ograničen rok trajanja i može biti srodna u nekoj npr. fazi sazrevanja.

Srodna dusa postoji,ne samo u ljubavi,vec i u mnogim drugim odnosima.....ali srodna dusa i idealan partner nisu isto.Moze on/ona biti tvoja srodna dusa,ali moze i biti daleko od idealnog u isto vreme.
Mislim da svako od nas u jednom trenutku sretne(ili ce sresti)osobu koja mu je srodna dusa,a i ujedno idelana po nekim njegovim kriterijumima.Moj bivsi muz je zapravo bio i ostao moja srodna dusa......u jednom periodu nase ljubavi je zaista bio idealan-po nekim mojim kriterijumima.....a ondao je postao daleko od tog idealnog........ali je ostao moja srodna dusa.
Opet ovaj sadanji,nije u toj meri moja srodna dusa,zapravo povezala su nas neka slicna iskustva,neki ljudi......neka prica.......ali je idealan kao muskarac za mene.To je neka moja teroija.

Lepo kaže episkop , izgleda srodna tripovima....zato što malo ljudi ustvari želi da zna šta ih stvarno pali, šta očekuju , šta je u pozadini njihovog ponašanja, da ne bi narušili dirljivu sliku o svojoj moralnoj vrednosti, pri čemu bi bili isto , ako ne i više bili moralni kad bi bili iskreniji prema svojim sklonostima i potrebama.....

Back