sretna djeca

aleksa ndar

Elita
Poruka
17.732
e u banci sam vidjeo letak sa slikom nasmejane djevojcice...i pise velikim slovima otprilike...''da li zelite da vase dijete bude srecno'' i odgovor ''da!'' a taj letak reklamira neke stednje i kredite ...kad malo razmislite o tom letku jel tako da on ne treba da postoji?

Definitivno,ciljaju na emocije roditelja,služe se najnižim mogućim sredstvom zarad svoje zarade.
Zar nije zabranjeno korišćenje dece na reklamama ?U slučaju da nije,trebalo bi to uvesti,bez
izuzetka.Kako li se osećaju roditelji koji ni cipele ne mogu da kupe?

Definitivno,ciljaju na emocije roditelja,služe se najnižim mogućim sredstvom zarad svoje zarade.
Zar nije zabranjeno korišćenje dece na reklamama ?U slučaju da nije,trebalo bi to uvesti,bez
izuzetka.Kako li se osećaju roditelji koji ni cipele ne mogu da kupe?

e takva sam ja pitanja htjeo postaviti i u uvodnom postu ... al reko da vidim hoce li se iko sjetiti da je to iskoristavanje djece, na jedan gnusan i podao nacin ...

Kako mislimo, tako i živimo, kakva nam je Porodica, takvo nam je i Društvo !! Sve je manje Svetinja (ubrajam tu i Decu) i Odeće, moj Brate, a sve više banki, letaka, reklama itd

A protiv same prirode letka nemam ništa, štaviše, dobro mi dođe da potpalim vatru u peći i tako ga vratim tamo gde i pripada :)

e u banci sam vidjeo letak sa slikom nasmejane djevojcice...i pise velikim slovima otprilike...''da li zelite da vase dijete bude srecno'' i odgovor ''da!'' a taj letak reklamira neke stednje i kredite ...kad malo razmislite o tom letku jel tako da on ne treba da postoji?
Da li želite da vaše dete bude srećno... :confused: Bezobrazluk! Još jedna marketinška fora...
Ne znam zašto, ali to me podseti na one što po ulici jure ljude da im uvale one dečije čestitke, pa ih startuju sa pitanjem - da li želite da pomognete ugroženoj deci ? :roll:

Pa koliko se secam bila je bas polemika oko te reklame za stambene kredite neke banke..i devojcica koja kaze nesto tipa "ja imam svoj stan, a ti?" :roll:

A trebalo bi da prikazu i reakciju deteta koje vidi to i odgovori "Ja nemam, (i pocne da place)..aaa mama hocu i ja svoju sobu, da imamo nas stan..uzimaj kredit kod ovih lopova pa ceo zivot dirinci da isplatis trostruku vrednost tog stana i otarasis se kredita konacno kad napunis 60-tak godina...ako ih dozivis uopste"

Uzas, sta reci..

buducnost je sranje neizvesna pa treba misliti na decu al u svakom slucaju ne kupuje im se sreca

Pa ne kupuje se sreca novcem..al se kupuju stvarcice koje nas cine srecnim :D
tako da obrni okreni..
A reklama ova je stvarno nizak udarac.. Svaki roditelj zeli najbolje za svoje dete i srecan je onoliko koliko je srecno i njegovo dete...

Била је она ТВ реклама о девојчици која нема своју собу, а затим родитељи подигну кредит (не могу да се сетим код које банке иначе бих написао) и онда иде кадрирана срећна породица која је на окупу и дете које ваљда некоме каже како има своју собу. У ствари, није било тако благо, врло тенденциозна реклама која је врло брзо повучена јер игра на ту "социјалну карту" и материјалне разлике које мало дете могу да учине срећним.

чиста манипулација, као и у свакој реклами
него...зар није забрањено учествовање децеу рекламама?:think:

чиста манипулација, као и у свакој реклами
него...зар није забрањено учествовање децеу рекламама?:think:

to sam i ja pitala,koliko se sećam jeste,ali ovde se niko ne drži zakona,
mada s druge strane niko me ne može naterati da gurnem dete u nešto
ako ja to ne želim,roditelji preko dece i na deci zarađuju :confused::confused:

Дозвољено је у смислу да нигде није забрањено, неком одредбом закона против злоупотребе деце.

Ozbiljno?
Ima još nešto što me zanima,na koji način snimaju reklame?
Uglavnom su to mala deca,lako se umore i unervoze,naročito
ako ima previše buke i nepoznatih ljudi,a oni moraju da spavaju
ili se veselo i vedro smeju,pričaju?Pa kupanje s bebama,te scene
su mislim zabranjene zbog pedofila.Stvarno mi bude muka samo
kad pomislim.

Back