Sredstva za intimnu negu – izvor opasnosti

bumbar59

Obećava
Poruka
60
Žene često razgovaraju o nezi kože i kose, ali retko o sredstvima za intimnu negu. Pitanje je kakva je sanitarna zaštita sredstava za intimnu higijenu.
Članovi Američkog kongresa i ženske zdravstvene grupe izrazili su zabrinutost zbog nedostatka istraživanja o bezbednosti tampona, uložaka i drugih higijenskih proizvoda za žene.
Karolin Malonej navodi da je vreme da se proizvodi za žensku higijenu temeljno istraže, kako bi se obezbedile potpune i tačne informacije, jer se smatra da ne postoji istraživanje koje dokazuje da su svi proizvodi za žensku higijenu bezbedni. Zato je potreban čvršći dokaz o njihovoj bezbednosti.
Nezavisne ženske zdravstvene organizacije pronašle su hemikalije u nekim tamponima i ulošcima i smatra se da su te hemikalije kancerogene i toksične.

https://www.krstarica.com/zdravlje/nega/sredstva-za-intimnu-negu-izvor-opasnosti/

Gledamo li mi deklaracije na ovim proizvodima, i da li to uopšte piše na njima?

Ja koristim Always uloske odkad znam za sebe i nikada mi nista nije bilo. Navodno izazivaju upale, iritacije, infekcije...

Marketing...

Da, izazivaju ... mogu da zamislim da svasta izazivaju! Meni licno iritaciju, ali ih ne koristim, nego neke druge Natracare, ne znam da li to prodaju u Srbiji. Ima i neki diva cup od silikona koji se samo ispere, ali to nisam nikad probala.

Sve moze da ti izazove iritaciju, zavisi od organizma. Ima Natracare kod nas, ali ih ne koristim. Tu casu ne bih koristila u zivotu, jer koliko god ulosci mogu da izazvou neku iritiaciju, sadrzaj je ipak van tebe, dok je ta casa u tebi, sa sve sadrzajem.
Sve moze da izazove iritaciju, ali neke stvari malo cesce izazivaju iritacije.
Sto se tice te case, tj diva cup, pa to sto se skuplja u casi je upravo izaslo iz tebe, poenta je da redovno to cistis. Licno ne bih to koristila, isto kao i tampone jer mi je odvratna ideja da nesto guram u sebe.

Back