Средства USAID за девет цивилних и приватних организација

У чланку из Политике пише да у Србији постоји 24.438 удружења грађана, то јест невладиних организација.
Баве се различитим областима: култура и уметност, образовање и истраживања, животна средина (екологија), социо-хуманитарни проблеми, омладина и студенти, изградња и развој локалних заједница, људска права, женска права, права животиња, пословни, професионални и струковни интереси...

Директоријум удружења налази се на:
http://www.crnps.org.rs/direktorijum-nvo
(не знам тачно колико их је побријано, али ту су основни подаци).

Znam ja to i procitao sam i origanalni clanak tako da sam svoje retoricko pitanje onako formulisao bas zato sto sam hteo da navedem ljude koji ovu temu citaju i ucestvuju u raspravi o njoj da ne bi trebalo da reaguju kao bik na crvenu maramu tj. na *prvu loptu* psujuci sve po spisku ovoj nekolicini u javnosti vec omrznutih drugosrbijanskih kreatura (koje svesno zarad udobnog zivota vec godinama prihvataju da budu zapljuvavani) jer onda od tog *drveta* nece videti *sumu*. A mislim i da je novinarka zelela da postigne isti cilj a ja jednostavno ne volim takvo primitivno manipulisanje citaocima. Zasto bi mi neko naturao da verujem da su za uzasnu situaciju krivi (SAMO) oni koji zahvataju 1% . Nece biti da se ostalih 99% deli manje vise ravnomerno na svih drugih 24 000 udruzenja a to *objektivna i analiticna i odmerena* novinarka Popadic nije razjasnila verovatno jer je zelela da izazove bas ovakvu reakciju do koje je doslo. Zasto nije rekla ko je jos medju ovih *ostalih* 24 000 organizacija dobio dosta?

Poslednja izmena:
Znam ja to i procitao sam i origanalni clanak tako da sam svoje retoricko pitanje onako formulisao bas zato sto sam hteo da navedem ljude koji ovu temu citaju i ucestvuju u raspravi o njoj da ne bi trebalo da reaguju kao bik na crvenu maramu tj. na *prvu loptu* psujuci sve po spisku ovoj nekolicini u javnosti vec omrznutih drugosrbijanskih kreatura (koje svesno zarad udobnog zivota vec godinama prihvataju da budu zapljuvavani) jer onda od tog *drveta* nece videti *sumu*. A mislim i da je novinarka zelela da postigne isti cilj a ja jednostavno ne volim takvo primitivno manipulisanje citaocima. Zasto bi mi neko naturao da verujem da su za uzasnu situaciju krivi (SAMO) oni koji zahvataju 1% . Nece biti da se ostalih 99% deli manje vise ravnomerno na svih drugih 24 000 udruzenja a to *objektivna i analiticna i odmerena* novinarka Popadic nije razjasnila verovatno jer je zelela da izazove bas ovakvu reakciju do koje je doslo. Zasto nije rekla ko je jos medju ovih *ostalih* 24 000 organizacija dobio dosta?

Већина тих НВО се оснива да би се узела нека лова из буџета, претпостављам. Један вид самозапошљавања :)

Већина тих НВО се оснива да би се узела нека лова из буџета, претпостављам. Један вид самозапошљавања :)

Ту се велике паре мажњавају и магла се продаје, има људи у тим НВО који су приватно велики националисти и гласају за радикале и Двери, али ето мувају се по тим НГО, петљају око неких пројеката или семинара, па се огребу за кеш и путовање. Конкретно знам једну девојку одавде, она је баш била активна у РЕКОМ-у, а приватно је велики фан Шешеља, ишла је чак на аеродром да га чека, посвађаће се са тобом ако кажеш лошу реч о Шекију.

Шизофренија тотална.

Ту се велике паре мажњавају и магла се продаје, има људи у тим НВО који су приватно велики националисти и гласају за радикале и Двери, али ето мувају се по тим НГО, петљају око неких пројеката или семинара, па се огребу за кеш и путовање. Конкретно знам једну девојку одавде, она је баш била активна у РЕКОМ-у, а приватно је велики фан Шешеља, ишла је чак на аеродром да га чека, посвађаће се са тобом ако кажеш лошу реч о Шекију.

Шизофренија тотална.

Од нечег мора да се живи, хехе.

Од нечег мора да се живи, хехе.

Доста има таквих људи по тим НГО, они су ту док буде кеша, а и ови остали су ту док буде неког кеша и користи, реално.

То доказује колико је та другосрбијанска идеја шубља, у ствари ту и нема никакве идеје, обично служење окупатору за неки ситни ћар.

Доста има таквих људи по тим НГО, они су ту док буде кеша, а и ови остали су ту док буде неког кеша и користи, реално.

То доказује колико је та другосрбијанска идеја шубља, у ствари ту и нема никакве идеје, обично служење окупатору за неки ситни ћар.
Kada ne bih znao da je sve sto pises obicna sprdnja i groteska pitao bih te zasto mislis da i vasa SNS-ovska ideja nije *sublja* i da li SNS ne sluzi okupatoru isto za sitni car? Jednom recju - po cemu se SNS razlikuje od drugosrbijanaca?
A ovako mogu samo da te pozdravim i da pozelim da i dalje pravis *ludilo i šokove* od SNS simbolike jer je to *prelepost jedna velika*

Ne znam, do sada su pisali sve i svašta o Tadiću , da je ***** , kopile , trandža , sidaš , jevrej , hrvat , mason ,cionista ,narkoman , šizofreničar , da tuče ženu... al je sasvim novo saznanje da je sklon satiranju sitne nejači naoštrenim hladnim oružjem , ne sumnjam da su verodostojni podaci iza te tvrdnje tako da bi trebalo da konkurišete za neku nagradu iz istraživačkog novinarstva , a državni organi da obrate pažnju na tog pritajenog Džeka Trboseka sa Dorćola ,

Тадић је, ко што рекох, сасвим очигледно политички усташа. Србофоб. Србомрзац и тако даље. На нашу несрећу, окпатор га поставио за предцедника Србије, Не видим, како ти то није потпуно очигледно.

Тадић је, ко што рекох, сасвим очигледно политички усташа. Србофоб. Србомрзац и тако даље. На нашу несрећу, окпатор га поставио за предцедника Србије, Не видим, како ти то није потпуно очигледно.

Pa navedi jednog boljeg predsednika u istoriji Srbije.

Tadić je budala ali iznenadićeš se da za vreme dok je Tadić bio na čelu Srpskog Naroda i Otačestva verovatno nikad manje Srba nije ubijeno , zaklano ,oterano u logor , proterano sa ognjišta , poginulo u nekom ratu i sl. ,zato kažemo da je Tadić najveći patrio ta i mnogo veća srpska majka od recimo Nedića ,Slobe ili kralja Petra za čijeg su vakta Srbi ginuli kao pilići .N životni standard nije bio toliko loš naspram ovog sada što imamo , a ni Kosovo nije priznao ni upola kao ovi.

Ni ti Ziki nisi bolji od tadicija....

Back