Srednja skola - placanje

Festomanka

Aktivan član
Poruka
1.053
Danas dosla komsinica kod mame na kafu, pravo sa roditeljskog...
i donela spisak koje treba da plati za dete u srednjoj skoli.... izmedju ostalog tu je i:

Obezbedjenje skole i djaka - 3000 dinara

i sad... ko je ovde lud?
neka rade 2 policajca preko dana i jedan nocu da cuva, dakle 3.
i neka u skoli ima 1000 ucenika (Beograd je u pitanju)

3000din*1000ucenika= 3.000.000din

3.000.000/12meseci= 250.000din

250.000din/3policajca= 83.333,33

83.333/105 = 793e

i sad treba poverovati da te pare idu za obezbedjenje skole i djaka i da ti policajci koji uglavnom sede kod redara, resavaju ukrstene reci.. dobijaju 800e platu????

da li vi placate to? koliko novca traze u skolama vase dece?
verujete li da se skole ''ugradjuju'' u te cifre?

I kad je vec tema tu.. (iz svog licnog iskustva) verujete li da se direktor & profesori ugradjuju u rekreativne i exkurzije koje su btw preskupe (a u ponudi ima jeftinijih)

Pozz:hvala:

Moguce je da skola ima i video nadzor i sl.
Policajci se ne placaju (oni su pripadnici MUP-a) ali ako skola ima provatno obezbedjenje onda je to ok cena jer to je plata + porezi i doprinosi. Takodje, skola ne moze da zaposli obezbedjenje tako da placaju neku agenciju koja se time bavi a i agencija uzima svoje parce kolaca...
Jedino je (teoretski) besplatno i obavezno osnovno obrazovanje. Ne i srednje. Mada ja za mog klinca u osnovnoj skoli placam 5.000 din za prevoz na bazen za 3. cas fizickog (da se razumemo 8 meseci x 2x mesecno) pa ispada da prevoz po ucenku za odlazak i povratak s bazena preko 300 dinara. ja sam vec predlozio da decu saljemo taksijem po cetvoro - bice jeftinije.

Naravno da se ugradjuju i direktori i profesori!!! To je provereno!

:zcepanje::zcepanje: Који црни професори, има их по 70 у школи, са колико да се уграде леба ти? :eek:
Али, што је много, много је.
У нашој школи је обезбеђење 900 динара по ученику, иако га лично сматрам непотребним...

Danas dosla komsinica kod mame na kafu, pravo sa roditeljskog...
i donela spisak koje treba da plati za dete u srednjoj skoli.... izmedju ostalog tu je i:

Obezbedjenje skole i djaka - 3000 dinara

i sad... ko je ovde lud?
neka rade 2 policajca preko dana i jedan nocu da cuva, dakle 3.
i neka u skoli ima 1000 ucenika (Beograd je u pitanju)

3000din*1000ucenika= 3.000.000din

3.000.000/12meseci= 250.000din

250.000din/3policajca= 83.333,33

83.333/105 = 793e

i sad treba poverovati da te pare idu za obezbedjenje skole i djaka i da ti policajci koji uglavnom sede kod redara, resavaju ukrstene reci.. dobijaju 800e platu????

da li vi placate to? koliko novca traze u skolama vase dece?
verujete li da se skole ''ugradjuju'' u te cifre?

I kad je vec tema tu.. (iz svog licnog iskustva) verujete li da se direktor & profesori ugradjuju u rekreativne i exkurzije koje su btw preskupe (a u ponudi ima jeftinijih)

Pozz:hvala:
Kako si ti to lepo izračunala...:mrgreen:
1. Policajac ne prima platu od toga, već od mupa
2. Sve i da prima, znaš ti koliko bi to bilo neto-za isplatu?
3. Škola verovatno naplaćuje upis, i ima neke druge troškove, ako poseduje kamere ili tako šta.
4. Što lepo ne odeš u tu školu i pitaš?

ja samo znam da to obezbedjenje necu placati kad moj malisa bude krenuo u skolu i to bas zato sto to niko ne moze da ti nametne to ne bi trebalo da je nesto obavezno ako skola zeli da uzme obezbedjenje to je njen problem i naravno ko od roditelja zeli obezbedjenje tp je ok nek placaju...moja sestra je prosle godine dobila batine na oci policajca iliti cuvara skole i sta???znaci nece dobiti ni jedan dinar od mene

Video nadzor u školi obezbeđuje, postavlja i održava opština na kojoj se škola nalazi i to bi trebalo da je besplatno. Isto važi i za školskog policajca kog MUP plaća i šalje u školu po odluci nadležnog opštinskog organa. Učenički dinar je sigurno pljačka roditelja jer je i osnovno i srednje obrazovanje besplatno a plaćaju se samo ekskurzije koje su fakultativnog tipa.

Kako si ti to lepo izračunala...:mrgreen:
1. Policajac ne prima platu od toga, već od mupa
2. Sve i da prima, znaš ti koliko bi to bilo neto-za isplatu?
3. Škola verovatno naplaćuje upis, i ima neke druge troškove, ako poseduje kamere ili tako šta.
4. Što lepo ne odeš u tu školu i pitaš?

ma ja skolu zavrsila, dete nemam jos..

nema veze.. policajac, cikica dedica, domar, cuvar.

ugl lepo odstampano pise> obezbedjenje skole i djaka 3000din

a osiguranje ucenika 180din

100din im je djacka knjizica...

Šta obezbeđenje u stvari radi u slučaju da se recimo deca pobiju na hodniku za vreme odmora?

Ja licno gledala pre par dana, kad sam odvela dete u skolu: neki klinac zeza neke devojcice, malo starije od njega, rekla bih... Kad se jedna okrenula, pa ga uhvatila za grlo, drzi ga i samara! A domar ( skolskog policajca nemamo), stoji sa tetkicama, caskaju, puse i navijaju " e, ako si ga mala! "

900 динара на годишњем нивоу.
Но, по закону, школа има права само на екстерно обезбеђење ако га родитељи плаћају.
Значи, чика из обезбеђења се не меша у школске туче. Само пази да неко ко нема везе са школом не уђе унутра.
За све остало одговорни су дежурни нааставници.
И зато мислим да је то обезбеђење глупост.

900 динара на годишњем нивоу.
Но, по закону, школа има права само на екстерно обезбеђење ако га родитељи плаћају.
Значи, чика из обезбеђења се не меша у школске туче. Само пази да неко ко нема везе са школом не уђе унутра.
За све остало одговорни су дежурни нааставници.
И зато мислим да је то обезбеђење глупост.
Jadni dežurni nastavnici
Dete: "Ma pusti me, čoveče, baš hoću da ga udaram"

А дежурни наставник не сме да повуче или гурне или случајо удари дете, јер је то строго кажњиво. А ако дете у тучи буде повређено, такође ће одговарати дежурни наставник.
Казала би моја баба: ''Како год окренеш, дупе ти на леђа. ''

pa bogami, u mojoj skoli je bilo 3 profesora koji sve zivo odlucuju. Medju njima i moj razredni...

Конкретно - о школском обезбеђењу одлучује Савет родитеља, и САМО ОН!!!! :rtfm:
У савету родитеља не седи ниједан професор, само родитељи!

Прболем са родитељима је тај што нико неће да буде члан савета, што сви избегавају обавезе и одговорности, а после гунђају и буне се по кулоарима....:roll:

E pazite sad ovo:
Upis: 2000
Alat: 6000
Materijal: 6000
Ukupno: 14000 dinara
Obrazlozenje:
-Upis svi placaju, to je famozno osiguranje itd... :roll:
-Alat ne moramo uzeti, ali onda necemo imati sa cime da radimo:confused:, a i kad ga kupimo imacemo ga celog zivota! (kako ovo zvuci ubedljivo)...:hahaha:
-Materijal treba da platimo jer skola ne moze za toliko djaka da kupi...
Na pitanje zasto je materijal 6000 kad mi koristimo samo parafin, odgovor je: Znate, mi se tako krpimo, 1. godina placa 4. i oni kad budu bila 4. i njima ce prvaci placati...:eek: Bas im dobro to krpljenje, dok ja dodjem do 4. bice da svako sebi placa...:lol:
-Na sve to zakljucak profesora je sledeci: Vasi roditelji ako su pametni oni ce ovo platiti! :eek::dash::rotf:

Back