SREDJIVANJE

Dodjoše moji iz sela. Maza je do tada naučila da se nužda obavlja napolju. Tu nije nikada postojao problem, osim što sam morala šest-sedam puta da je izvodim jer je mala. Nasta ludnica. Maza je bila presrećna što nije sama, što ima nekog po ceo dan u kući koga će da smara da se igra sa njom. Kuče odlepilo. Ne zna kod koga će pre. Primila je revakcinu i sada može napolje te sam učila decu da je šetaju. U stanu vanredno stanje je postalo normalno stanje. Maza je svuda. Neurotičan ker i mi neurotični zbog neurotičnog kera, sa našim radnim vremenima, obavezama, dvoje školske dece, stanom od 50 kvadrata bez terase......ma kao porodica ludaka.
Deca su imala jako puno lego kockica koje su po ceo dan bile rasturene u njihovim sobama Ali kada je Maza videla da se oni sa njima igraju kao svaki pametan pas htela je i ona da učestvuje tako da su neki delovi (veoma važni) misteriozno nestajali. Maza ih je sakrivala i glodjala i dok bi oni redjali ona je donosila izgrižen komad i stavljala ga na gomilu. Rešenje je bilo skupite kockice. Tako smo počeli da se sredjujemo od kockica. Onda je bilo skupite sve ostale igračke, skupite olovke, pernice, sveske i knjige. Obožavala je punjene lutke. Ne bi se smirila dok je celu ne bi uništila i raskomadala a ona vuna ili šta je već unutra bude po celom stanu. Tako osta do danas. I tako je ćera sve svoje džidže morala da podigne na police. A vala su nam svima išle na živce. To dete i danas ima milijardu koječega. Sva sreća te ja ne brišem prašinu u njenoj sobi......doduše ne brišem nigde jer su devojke zadužene za to. I tako su moja deca postala urednija. Raj.
Naša oranž-bela pufna je rasla i mogla da skoči na krevet. Bože, koja je to sreća bila. Ja kažem "Mazo ne na krevet" ako vidim da se sprema da skoči ili "Dole" ako me je preduhitrila i već se ugnjezdila. I ona posluša. Tako je naša pametnica skontala da kod mame ne sme da ide na krevet. Ja popodne kući a ona cvili, ne znam šta hoće. I tako danima provodim vcilkava popodneva i večeri. Pitam decu i Macu da li cvili pre podne, kada su oni kući i odgovor je ne. Maca, kako je radio po smenama, pa je kući pre podne, vidi da su se ćera i Mazuljak smirile. Ne čuje se ništa. On u ćerinu sobu, kad one obe spavaju na krevetu. Lepo je ćera pozove da se popne, igraju se i maze, Maza zaspi a dete nastavi da uči ili i ona zaspi. Objasnim ja mojoj ćerki da to ne valja ali ona nastavi po svome kad je sama kući. I tako je Maza pre podne bila na krevetu a posle podne nije. Onda uhvatim i sina da to radi. Jednog dana toliko me je popodne izludela cviljenjem da sam onako umorna i nervozna samo rekla "Idi na krevet". Istog sekunda je odletela i zaspala. Jako pametan i uporan pas. Od onda je spavala svuda. Tokom noći se premeštala iz jednog kreveta u drugi, pa na pod, pa na fotelje. Jedno vreme je spavala sinu na grudima kao da sirota nema gde. Onda je uhvatila fazon da dodje kod mene i Mace u krevet. Prvo mi njuškom podigne pokrivač kod mog vrata i ja joj ga zadignem da se gospođica namesti kod mog stomaka . Tako spava potpuno pokrivena dok joj ne bude vruće, a onda se premesti izmedju Mace i mene i to tako da prema meni okrene noge kojima me udara i gura u ledja a prema Maci ledja, pa njega gura prema zidu. To je bilo podnošljivo dok je bila mala, ali kada je izrasla i zauzimala mesta već je bio problem. Moj muž se probudi sav izlomljen i nabijen uz zid a ja samo što ne padnem sa ivice kreveta takodje sva ukočena. Izmedju nas, u blaženom snu, po sred kreveta spava Maza, legla na ledja, sve četiri uvis, glava malo nakrivljena u stranu ali na jastuku. Ona ne ustaje ukočena

Rodjena da uživa :heart:

Jedva sam je uhvatila da je slikamo......posle, pod stare dane je sama pozirala

Nije ni cudo sto im dopustamo sve kad su toliko umiljati :ok:

1551007888.gif

SibirskiTigar;bt42328:
Nije ni cudo sto im dopustamo sve kad su toliko umiljati :ok:

1551007888.gif

Što je dobar ovaj clip :zcepanje::zcepanje:
Dopuštanje svega ili samo nečega je stvar odluke vlasnika.......mi smo, tj. ja sam, odlučila da bude ovako, i mislim da nisam pogrešila jer pas oponaša vlasnike i stalno želi da bude pored gazde
Hvala Tigre

capljara;bt42346:
Ljiljo izvini ali ovaj Tigar je legenda.Jos nisi ni zavrsila pricu kad eto ti clipa. Ti si stvarno kreativac sa puno duha.

ma on vreba kad ću da postavim priču. Čeka spreman jer zna da će biti priče o Mazi. Ludi ptičar, još ludja gazdarica.....i pasuje samo ludi klip :hahaha:

Back