Srecu cine stvari male !

Sarvaš

Elita
Poruka
20.772
Inspiraciju za temu mi je dao davni dogadjaj kad su mi dvije prijateljice Zlata i Mira poklonile za rodjendan jednu lijepu gramofonsku plocu .
Isli smo u srednju skolu , a tog dana ni nisam znao da mi je rodjendan. Ja zaboravio , ali one nisu .Poklon mali , ali drag i taj dan su me
bas ganule .Rat nas je rastavio i vise ih ne vidjam , a ta ploca je sticajem okolnosti prezivjela svasta i danas je kod mene , mada sam u
medjuvremenu puno toga izgubio .
Da li vama znace takve male stvari ? Da li su vama pokazivali te znakove paznje i da li ste vi to cinili drugima ? Mislim da je toga premalo
i da ima premalo ljubavi i lijepih prijateljstava !

Ja ceo život živim od sitnica, one su moj život. Te svakodnevne male stvari.
Nisam nikada bila neki fan poklona i poklanjanja, više mi znače lepa reč, gest, da se zajedno smejemo, plačemo kad treba, ali uvek da koračamo zagrljeni kroz život bez obzira koliko smo fizički udaljeni. Takvih ljudi je jako malo i ja ih volim više od svega.

ne obavezno
ja sam prijateljicu izgubila kad mi je krenulo na dobro,samo je nestala
a kad sam bila u problemu uvek je bila tu da me tesi i gura napred
to nisam razumela mada cini mi se da razumem,al ne zelim da p^riznam
Takođe. I jako dugo mi je trebalo da to prihvatim.:sad2:
Nekako se dosta ljudi izgubilo iz mog života, postali su nedodirljivi u periodu kada sam ja okrenula novu stranicu.

Takođe. I jako dugo mi je trebalo da to prihvatim.:sad2:
Nekako se dosta ljudi izgubilo iz mog života, postali su nedodirljivi u periodu kada sam ja okrenula novu stranicu.

meni godine
letos sam odredila gde cu da je smestim,u koji deo srca,a godinama sam patila
srele smo se slucajno letos,dogovorile vidjanje,nocima sam posle plakala muzu ,siroma morao je sve da slusa :malav: i nije razumeo sto mi je sve to tesko
onda sam prelomila ,u sebi sam znala sta cu dalje i sad je sve u redu ,stavila sam tacku

ne obavezno
ja sam prijateljicu izgubila kad mi je krenulo na dobro,samo je nestala
a kad sam bila u problemu uvek je bila tu da me tesi i gura napred
to nisam razumela mada cini mi se da razumem,al ne zelim da p^riznam
i to... uspeh je prst u oko
Ja sam cijelog zivota bio u ubjedjenju da ste vi zene romanticniji dio svijeta .
Kako sam stariji sve manje sam siguran u to !:confused:
ma kakva romantika... nemoj mi nista poklanjati kad ne trazim ako ces mi okrenuti ledja kad ti budem zatrazila pomoc
moja je drugarica bila maher za iznenadjenca... pamtila rodjendane, i svakakve datume, i uvek spremi neku foru na taj dan... e kad sam stvarno bila u problemu samo je nestala, jos mi nabila na nos sve te njene forice i to preko telefona... toliko o romantici
da ne spominjemo to da ljudi i kad ti cine nesto cine to uglavnom da bi zapamtio i spominjao ih po tome, zarad svog odraza u tvojim ocima... meni to ide na zivce, ti samaricani i velikodusne dusice
i uvek, ali uvek, ti se u nevolji nadje neko od koga to najmanje ocekujes... ja to cenim

Kad govorim o malim stvarima , ne mislim na poklone , mada se moze odnositi i na to .
I ne mislim samo na to kakvi su drugi prema nama , nego i mi prema drugima .
Ja inace mislim da te sitnice puno govore o ljudima , a ponekad eliminisem nekog iz svog
zivota i prije nego sto je uradio neku veliku stvar .Male stvari su cesto indikator
za nesto veliko .

Znace mi od ljudi koji me iskreno vole i postuju (i ja njih), ne znace mi od knjiskih moljaca koji na taj nacin zele neki "kredit".
Nazalost ovih prvih je jako malo. Volim simbolicne pokloncice i gestove, koji nemaju veliku materijalnu vrednost a kojim ta osoba zapravo pokazuje koliko me poznaje.

Kad govorim o malim stvarima , ne mislim na poklone , mada se moze odnositi i na to .
I ne mislim samo na to kakvi su drugi prema nama , nego i mi prema drugima .
Ja inace mislim da te sitnice puno govore o ljudima , a ponekad eliminisem nekog iz svog
zivota i prije nego sto je uradio neku veliku stvar .Male stvari su cesto indikator
za nesto veliko .
uopste ne mislim na poklone, vec na sitne paznje bilo koje vrste... retko kad su iskrene i retko kad ti to kasnije ne naplate... a i pricanje o nasim paznjama prema drugima mi je degutantno, tesko je ne ispasti hvalisavac na kraju, i tesko da nece zvucati kao nabijanje na nos
sad sam ti smracila temu skroz :lol:
sori evo necu vise

uopste ne mislim na poklone, vec na sitne paznje bilo koje vrste... retko kad su iskrene i retko kad ti to kasnije ne naplate... a i pricanje o nasim paznjama prema drugima mi je degutantno, tesko je ne ispasti hvalisavac na kraju, i tesko da nece zvucati kao nabijanje na nos
sad sam ti smracila temu skroz :lol:
sori evo necu vise
Nisi smracila opste , samo udri .
Ebes temu gdje svi piskaju kolonjsku vodicu .:mrgreen:

meni to nista ne znaci. sve te sitnice su zavrsile negde u plakaru i smetaju. dal nikada nisam bila vezana za ljude ili ih posaljem vremenom u neku vrstu zaborava, pojma nemam. u svakom slucaju, najvise me smara kada mi neko pokloni nesto i ja kao treba da se obradujem, a u sebi mislim - koji ce mi to q....

u stvari, mislim da je sve to po moranju. ti znaci paznje, pokloni da su svi u fazonu - jao, sad mu/joj je rodjendan, moram nesto da mu/joj kupim. tako da meni to nista ne znaci. kao i one cestitke za koje kakve praznike, kao i izjave saucesca, sve su to formalnosti, koje se moraju ispostovati.

meni to nista ne znaci. sve te sitnice su zavrsile negde u plakaru i smetaju. dal nikada nisam bila vezana za ljude ili ih posaljem vremenom u neku vrstu zaborava, pojma nemam. u svakom slucaju, najvise me smara kada mi neko pokloni nesto i ja kao treba da se obradujem, a u sebi mislim - koji ce mi to q....
Ne znace ti puno ljudi ?
Pretpostavljam onda ni ti njima ?

Back