Srecan praznik

• Začetnik teme Začetnik teme Jacob
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
E pa bas ''diskretno'' reklamiras ovu paganstinu okolo naokolo po forumu. To radis na svim podforumima ili biras samo one sa vecom posecenoscu? A mogao si lepo da dignes proslogodisnju temu na Religiji pa da se vi vernici, nevernici i poluvernici siti nasvadjate tamo i ''mirne'' duse pospite veceras svako posle svojih molitvi i kletvi. :neutral:

why4.jpg

Gluposti,pomodarstvo koje kroz medije ulaze i prljaju nasu kulturu, tradiciju i identitet.
Danas je 31 oktobar i Sv. apostol i jevandjelista Luka.
Svim domacinima koji ovog svetca slave kao Krsnu slavu cestitam praznik.

pa to kad bi svi imali istu tradiciju, veru i identitet :lol:
za one koji slave samhain, veceras se piju jabukovaca i pivo, jedu se jabuke i spremaju palacinke jer podsecaju na sunce i zemlju (okrugli oblik za sunce, spremaju se od brasna, tj zita). zemlja ulazi u period mirovanja, slave se obilne zetve, pale se vatre, spaja se podzemni sa nadzemnim svetom - po tradiciji mnogo starijoj od hriscanstva.
kod mene su vec upaljene svece, ukrasavam kucu a veceras i pravim zurku za decu :)

pa to kad bi svi imali istu tradiciju, veru i identitet :lol:
za one koji slave samhain, veceras se piju jabukovaca i pivo, jedu se jabuke i spremaju palacinke jer podsecaju na sunce i zemlju (okrugli oblik za sunce, spremaju se od brasna, tj zita). zemlja ulazi u period mirovanja, slave se obilne zetve, pale se vatre, spaja se podzemni sa nadzemnim svetom - po tradiciji mnogo starijoj od hriscanstva.
kod mene su vec upaljene svece, ukrasavam kucu a veceras i pravim zurku za decu :)

Da,bas grubo od mene sto sam zaboravio na ovaj praznik zetve koji inace ima dugu tradiciju na nasim prostorima.Izvinjavam se ujedno svim gajstarbajterima koji su odbacili svoje i pokupili neke tudje vrednosti pa neke od njih promovisu po povratku u rodni kraj.

Evo,uz izvinjenje i Tebi cestitam "samhain",ali za mene on ce ostati samo jedan vid karnevalske predstave ako se kojim slucajem zadesim u ovo vreme u Skotsku ili Irsku.

Da,bas grubo od mene sto sam zaboravio na ovaj praznik zetve koji inace ima dugu tradiciju na nasim prostorima.Izvinjavam se ujedno svim gajstarbajterima koji su odbacili svoje i pokupili neke tudje vrednosti pa neke od njih promovisu po povratku u rodni kraj.

Evo,uz izvinjenje i Tebi cestitam "samhain",ali za mene on ce ostati samo jedan vid karnevalske predstave ako se kojim slucajem zadesim u ovo vreme u Skotsku ili Irsku.

pa niko od tebe nije ocekivao da cestitas.
pogotovu ne da i pljucnes prilikom cestitke

А то ли је значи порука гугла рс. данас, ја реко кој крц је овај филм о фарбању бундева на почетној стр..
И то је помислило још 6 милиона Сербадије у матици, даклеМ, нема опасности од пошасти празника сотонића..
Да нема Крстарице не бих знао, фала ви на томе лол

ma hvala ti na cestitkama, sija iskrenost iz tebe :lol:
to ne menja cinjenicu da su tvoji nekada odbacili staru veru slovena i prevrnuli kaput posto isus i juda bas i nisu poreklom iz sumadije - pa kad imas za njih razumevanja, valjda bi, hriscanski, trebalo da ga imas i za druge.

Back