Sreca :)

Da li ste srecni? Zbog cega?
Da li sam sretan ? Kada ? Nisam sreo u zivotu covjeka koji je stalno sretan ili nesretan .
Ti trenuci srece , ravnodusnosti ili nesretnosti se stalno smjenjuju i vise ovise o psiholoskom
sklopu osobe nego o objektivnim razlozima za osjecaj srece ili nesrece .Vidjao sam bogate i lijepe
koji su se osjecali nesretnima i i fizicki hendikepirane koji su bili cesto nasmijani .

Ogroman i sirok pojam...sreca.
Zavisi kada je neko srecan, nekome je dovoljno samo da zadovolji egzistencijalne potrebe, krov nad glavom, kora 'leba. Ko to ima, trazi nesto vise, da se ostvari na drugim planovima, poslovnom, ljubavnom, psihickom i sl.

Da li sam srecan, pa pitanje je, nije da mi cvetaju ruze i da mi je sve roze, ali u sustini je dobro, krov nad glavom, hrana, nesto novca, moze i bolje u svakom slucaju. Osnovne potrebe su mi namirene, e sad, da li je to dovoljno, pitanje je, ali ne bunim se previse.

Da li ste srecni? Zbog cega?
Trenutno jesam. Imam slobodan dan, neočekivano, pijuckam još uvek prvu jutarnju kafu uz forumašenje koje obožavam, prethodna 2-3 dana se izdešavalo svašta nešto pozitivno što mi je pružilo trenutke velikog zadovoljstva, tako da je sve ove nesreće bar za sada potisnulo.
A ako pitaš generalno, bez obzira na sve, smatram da sam i generalno srećna. Bar volim da mislim tako. Pa, čak i ta zabluda, ako je u pitanju zabluda, prija mi i usrećuje me.

Bitno je da ono zbog čega sam sretan nadvlada ono što me čeni nesretnim.
Svakako najbitnije od svega.

Problem je sto ljudi ne znaju sta je sreca....

SRECA je odsustvo bola. :)

SRECA je stanje Uma. :heart:

Ja mislim da je sreca izbor. Ako cekamo ceo zivot da se sve kockice poklope, da nam sve bude potaman, da nemamo brige ni problema...nikada necemo biti srecni i uvek ce nam nesto faliti. Nije sreca odsustvo bola, vec znati biti srecan uprkos bolu.

Po meni, biti srecan je stvar odluke i licnog izbora

Ja mislim da je sreca izbor. Ako cekamo ceo zivot da se sve kockice poklope, da nam sve bude potaman, da nemamo brige ni problema...nikada necemo biti srecni i uvek ce nam nesto faliti. Nije sreca odsustvo bola, vec znati biti srecan uprkos bolu.

Po meni, biti srecan je stvar odluke i licnog izbora

Tako je i stvar izbora....

Da li sam sretan ? Kada ? Nisam sreo u zivotu covjeka koji je stalno sretan ili nesretan .
Ti trenuci srece , ravnodusnosti ili nesretnosti se stalno smjenjuju i vise ovise o psiholoskom
sklopu osobe nego o objektivnim razlozima za osjecaj srece ili nesrece .Vidjao sam bogate i lijepe
koji su se osjecali nesretnima i i fizicki hendikepirane koji su bili cesto nasmijani .

Mislim da sam srecna jer je vecina stvari na svom mestu, i nisam pravila greske koje imaju dalekosezan uticaj.... Imam roditelje koji se slazu, sestru skoro svojih godina. Drama je uglavnom oko love...ali eto, doci ce i srecniji trenutak sto se toga tice....
Ali za mene licno su se smenjivali radosni i tuzni periodi u zivotu-u odnosu na to kako sam se osecala....

Tisti me sto su se neka prijateljstvo zavrsila, ili nisu opstala.....

Posle svega-sve se dobro zavrsilo, i sve bi uradila kako jeste.... Jedino se ne bi toliko nervirala zbog neuspeha- a bolje bi znala da proslavim uspeh! Mislim da su te neke sitnice koje bi cinile da se cesce osecam radosno....

Back